Hon na piráty

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
GeneHawkins
Letec

Re: Hon na piráty

Příspěvek od GeneHawkins »

Za nehodu odpovídá viník. Jako vždy a všude.
PetrL
Řidič začátečník

Příspěvek od PetrL »

A dál? co je tedy v rozporu s tím, co jsem napsal? Když říkám, že plně odpovídáš, tak tím myslím ve vztahu k pojišťovně.
Už vůbec nemluvím o tom, že neomezená rychlost platí v německu asi na 50% dálnic. Na zbytku je omezená...a jaký k tomu asi bude důvod?
GeneHawkins
Letec

A v čem je to u nás jinak?
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

petrl: V jakém vztahu k pojišťovně, to sis zas vytvořil nějaké svoje pojistné podmínky ne? Viník je viník a hotovo, co s tím má rychlost na nijak omezené dálnici společného?
Si to pleteš s povolenými desetinami promile v některých zemích.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
aikoN
Letec

Příspěvek od aikoN »

PetrL:
Takže vlastně jediný objektivní argument je rozdíl rychlostí. Za jakou spotřebu kdo jede, je jeho věc. Rozumný člověk nebude předjíždět auto jedoucí ve vedlejším pruhu nějakým velkým rozdílem rychlostí - klidně bych byl výměnou za zvýšení rychlostního limitu pro nějakou formu legislativního ošetření velkých rozdílových rychlostí. To je ovšem na delší debatu.

Mimochodem, vyšší rychlost může být paradoxně i bezpečnější. Většina lidí dává větší pozor při vyšších rychlostech. Kupříkladu já, když jedu po R46 110 tachometrových (je tam omezení na 100), jsem daleko méně koncentrovaný a dělá mi daleko větší problém, udržet pozornost. Takže se čas od času stává, že se před zatáčkou "zapomenu" - čumím někde po ptákách a málem vyjedu ze svého pruhu, což by mohlo mít vážné následky, méně sleduju zrcátka apod. Při 135 tacho, které jezdím na dálnici "bez omezení" se mi nic takového nestává a jsem v pohodě. Když jedu ještě více, pozornost se ještě zvyšuje.
Rychlost zabíjí!
PetrL
Řidič začátečník

Příspěvek od PetrL »

Můj argument je založený na tom, že i přes povolení vyššího limitu ho využije pouze malé procento lidí a "zlegální" se dosavadní porušovatelé rychlostí. Či-li pořád tady bude většina lidí jezdit stejně z určitých čistě PRAKTICKÝCH důvodů (a myslím, že jsem k tomu napsal už až dost).
Jednoduchý příklad toho, jak může mít změna rychlosti negativní vliv:
Na dálnici jede deset vozidel - dva kamiony, pět stotřicítkářů, tři stošedesátníci (abych zůstal u toho rozdělení). Všichni jedou nějakým způsobem za sebou a všichni se rozhodnou předjíždět kamiony. 130 se naženou do levýho a začnou je dojíždět 160, kteří budou akorát působit tlak na ostatní pomalejší řidiče (všichni to známe - blikání, podjíždění, apod). 130káři se naženou mezi kamiony a budou muset dobržďovat a cpát se nějakým způsobem do levýho. Stejná situace se bude opakovat každej druhej kilometr. Kolik vznikna na stokilometrovém úseku krizovek?
Teď stav současný (pakliže vyloučíme notorické překračovatele a vyjdeme z ideálni situace, kdy všichni jedou podle předpisů): dva kamiony a osm 130kářů...všichni předjedou kamiony a oproti krizovým situací nahoře vznikne pouze jedna - při dojíždění kamionů.

Prostě by se docílilo akorát toho, že může nastat více nebezpečných situací (dneska přeci jen ještě jsou lidi trochu limitovaní těma 130 - většina)...je to asi to samé jako když jede kamion, 110tkář a 130kář...taky tě to nasere, když ten co jede 110 začne předjíždět kamion a ty musíš dobržďovat. A ze 160 je to trochu rozdíl...podstatný.

K takovému zásahu do dopravy je potřeba taky chytřejších řidičů, kteří umí předvídat apod.
Rozhodně bych byl za zvýšení limitu na silnicích prvních tříd na 110km/h. S tou dálnicí nejsem nutně proti, ale jak říkám, chce to nejprve vychovat řidiče!

Dál si myslím k tomu už není moc co říct...nejsem proti, diskuzi připouštím, ale nejsem ani 100% přesvědčený pro.
Naposledy upravil(a) PetrL dne čtv 11 dub 21:34, celkem upraveno 1 x.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

To jsou zase kecy!
Kdyby řidiči jezdili vpravo, tak nikdo nikoho nevyblikává a ani netroubí. Když ale dementi jezdí uprostřed nebo vlevo a ostatní omezují, tak nastává problém.
Jeď se podívat do Německa a pak začni vypouštět ta svá "moudra"
No pain, no gain.
Vespa time \m/
PetrL
Řidič začátečník

Příspěvek od PetrL »

čekal jsem kdy se ozve brouk pytlík
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Lepší je být brouk než debil.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
GeneHawkins
Letec

No a co to teda omezit na 80? Z dané situace budeme mít deset kamionů a hotovo.
Odpovědět