Hon na piráty

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
ExFun
Letec

Re: Hon na piráty

Příspěvek od ExFun »

PetrL a proč to těm pár jedincům nedovolit? A) stejně tak ti jedinci už jezdí, B) kamiony nezrychlí Ano, riziko z rozdílů rychlosti poroste, ale co nechat lidi zkusit, jestli to fungovat bude nebo ne? V D to funguje...
Back to basics.
Příčina -> následek
Bond007
Economy Run Master

Příspěvek od Bond007 »

PetrL píše:Mně to jako tragédie (zvýšení rychlosti obecně) nepřijde. Spíše mi přijde, že to někteří potřebují, aby si mohli ospravedlnit rychlou jízdu, ale realita je taková, že těchto řidičů je pár procent, oproti zbytku. Vždyť i dnes na dálnicích lze potkat auta, která jedou tzv. na spotřebu a jedou třeba 110 km/h. To si jako myslíte, že se těhlech aut zbavíme?

I ti, co jezdí 130km/h by najednou nezačali jezdit 160km/h, protože je to sice rozdíl 30km/h ale auto může mít klidně o dva litry vyšší spotřebu. V reálu na 100km trase je rozdíl max deseti minut a ruku na srdce, kolika řidičům stojí těch deset minut za těch 70kč, co by dali navíc za palivo. Navíc při rychlosti 130km/h je většina aut v pásmu nejnižší spotřeby vůči rychlosti.
Výsledek by byl pouze takový, že malé procento by zrychlilo, ale postupně by začali přicházet na to, že vlastně spotřebují více a začali by zpomalovat (čistě kvůli financím). Zbylo by pár těch jedinců, kteří by jezdili rychleji a ve skutečnosti tak ohrožovali ostatní stejně tak jako řidiči osobáků, co dnes jezdí 110km/h na spotřebu. V tomto případě by byl rozdíl vůči těmto individuím 50km/h a to už je sakra hodně. Rozuměj, pokud většina jede 130km/h, tak je nebezpečné, když kolem nich kličkují řidiči jedoucí 160km/h.
Všimni si, že se vyhýbám výrazům jako pirát, prase apod. Já proti tomu zvýšení nic nemám, ale jsem přesvědčen, že by se rychleji jezdit nezačalo. Pouze by to sloužilo pár jedincům, kteří by si řekli, že už neporušují pravidla...co víc, klidně by začali jezdit ještě rychleji protože odchylka že jo.

jel jsi nekdy 160? jel jsi nekdy po nemecke dalnici? @-)
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

Klíd, on si plete povolenou rychlost s rychlostí přikázanou...
PetrL
Řidič začátečník

Příspěvek od PetrL »

ExFun: přečti si to ještě jednou, nic jsem o kamionech nepsal.
Ne, v D to tak nefunguje. Pokud vím, tak tam je sice neomezená, ale pokud jedeš přes doporučenou (130km/h) tak jako viník nehody plně odpovídáš za škodu způsobenou, včetně zdraví. To je přeci něco diametrálně odlišného a kdyby se řeklo: jezděte si klidně 190km/h ale doporučená rychlost je 130km/h a když jedeš více, tak plně odpovídáš za to co se stane. Ani bych necekl.
Co víc, v D 90% řidičů jezdí doporučených 130km/h. A o tom to přesně je.

Bond007: absolutně jsi nepochopil, co jsem tím chtěl říci.

GeneHawkins: co to píšeš?

Abych to shrnul...lidi NEZAČNOU jezdit rychleji. Vlk se nažere (zdejší závodníci) a koza zůstane celá. Ba co víc vůbec neberete v potaz, že spousta řidičů, co nejedou maximálkou povolenou, tak jí nebudou jezdit nikdy a budou nadále překračovat i těch 160...což už je pak o to horší...vzhledem k přeplněnosti českých dálnic kamiony a jezdci na spotřebu. Bavím se teda hlavně o dálnicích, jejichž stav je v čr hrozný!
PaTaK
Pan Řidič

Příspěvek od PaTaK »

byl jsi někdy v Německu?
eMJe
Pan Řidič

Příspěvek od eMJe »

Myslim ze mysliaci clovek dokaze este sam posudit, ci je premavka a stav povrchu vhodny na taku rychlost a ci nie. A 160 km/h je smiesna rychlost na moznosti moderneho automobilu.
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

o kamionech jsem psal já, protože rozdíl rychlosti existuje už nyní... Jsi asi jediný, který má představu, že zvýšení rychlosti na 160 by mělo znamenat, že "všichni" by měli jet 160. Zbytek to bere tak, že jen budou moct jen beztrestně 160, ale nemusí. Otázka je, proč to neumožnit?
Back to basics.
Příčina -> následek
PetrL
Řidič začátečník

Příspěvek od PetrL »

PaTak: pointa tvojí otázky???

eMJe: otázka je jestli je na dálnici více myslících, než nemyslících. Při každodenním dojezdu do prahy po d11 mám takový pocit, že každý v bílé/stříbrné pochcávce v kombajnu je mistr světa v rally a zvládne kdejakou krizovku a letí jak kdyby vezl rodičku. Tzn. za mě je více nemyslících. V poslední době se k nim přidali i testovači faceliftovanýho superbu a ti jezdí tuplem jak prasata - aby je asi nikdo nefotil.

ExFun: teda fakt nevím jak jinak to napsat, ale tvrdím pravý opak (a napsal jsem to 2x!). Zvýšení povolené rychlosti nepovede ke zvýšení celkové rychlosti provozu. Ba naopak paradoxně může nastat více nebezpečných situací rozdílem rychlostí...najde se pouze pár jedinců, kteří zvýší rychlost dokud se nepodívají do peněženky a nezjistí, že to zvýšení rychlosti je stojí více při zanedbatelném časovém rozdílu. Takhle je brzdí 130km/h a ani si to neuvědomují. A ti co nyní porušují rychlost tak budou stále porušovat 160 ne 160. Ale těch je minimum. Vsadím boty že kdyby se na tuhle problematiku udělalo referendum, tak to neprojde, protože většina lidí jede 130km/h, kterých je ještě tak v rámci možnosti uříditelných (i pro školáka v autoškole), pohodlných (auto neřve jak tur, včetně větru), s rozumnou spotřebou. Příklad můžu dát i sebe: V6, při 130km/h spotřeba 8,5l, při 160km/h 11-12l, ročník auta 2003. Vyplatí se mi jet více jak 130km/h? Uřídil bych to? Ano. Bylo by to pohodlné? Ne. Měl bych rozumnou spotřebu? Ne.
Uznávám, že pro člověka co si to nemusí hradit z vlastní kapsy, tak je to argumentace o ničem...

Opět upozorňuji (a koukám že nejste ochotni to připustit), že proti zvýšení NEJSEM, ale zároveň si uvědomuji, proč to je dost citlivé téma, který nemůže být vyřešený jedním příkazem - viz stav a stáří českého vozového parku včetně povrchu silnic (zde je jakékoli srovnání s německem spíše směšné, než pádné; stejně bych mohl argumentovat proč je v usa v průměru maximálka 110km/h, když tam mají takový káry).
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

PetrL píše:Ne, v D to tak nefunguje. Pokud vím, tak tam je sice neomezená, ale pokud jedeš přes doporučenou (130km/h) tak jako viník nehody plně odpovídáš za škodu způsobenou, včetně zdraví.
To víš špatně.
PetrL
Řidič začátečník

Příspěvek od PetrL »

Tak jak to tedy funguje?
Odpovědět