Audi A6 (C6) 3,0 TDI quattro vs. BMW 5 (E60) 530d

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
radekmini
Spolujezdec

Audi A6 (C6) 3,0 TDI quattro vs. BMW 5 (E60) 530d

Příspěvek od radekmini »

Dobrý den, rád bych si nechal poradit od ostřílenějších řidičů, jaký z těchto vozů je lepší. Zatím se pořád nedokážu rozhodnout, jaké z nich koupit.
Rád bych věděl klady a zápory zadokolky oproti čtyřkolce, cena dílů, spotřeba, atd. atd. atd. Prostě uvítám každou radu. :-h
lambdamen
Autoškolák

Re: Audi A6 (C6) 3,0 TDI quattro vs. BMW 5 (E60) 530d

Příspěvek od lambdamen »

Na takto obecný dotaz snad neexistuje rozumná odpověď. Za mě jdi do pětky po faceliftu (od 2007). Zadokolka je v pohodě, čtyřkolka se hodí leda pokud trávíš 3 měsíce na horách, kde jsou permanentně zasněžené silnice. Já si koupil čtyřkolku a dodnes nechápu proč :-) za 7 let jsem xdrive upotřebil tak maximálně 3x. Z audi nemám dobrý pocit, ale je to tím jejich šedym interiérem s šedou a šedou a pak motorem, kterej visí daleko před předníma kolama, takže je auto nedotáčivé. Ne teda že by xdrive byl přetáčivej, ale neni to tak hrozný. Dotáhni otázku do konce a dozvíš se jistě víc.
x2005
Letec

Příspěvek od x2005 »

Kolega tak dlouho sháněl ojetou 550i až si koupil A6 3.0T quttro & vzduch.Podle mě udělal dobře.... Samozřejmě fandové BMW budou mít spousty většinou pravdivých důvodů proč raději E60, ale popravdě třeba interiér E60 nebyl nikdy moc povedený a dnes je úplně mimo. Audi dělá stejně hnusný palubky i v současné generaci, tak si vlastně kupuješ furt aktuální auto. Stejně jako vnějším designem. x_x Provozní náklady u obou jsou loterie podle toho jaký kus koupíš. Navíc ojetý kamna jsou velká neznámá. A stejně v nich dřív nebo později něco umře. 8-x Projeď se, prohlídni interiér a vyber si. Já bych hlasoval určitě pro benzín a je jedno v jakým autě. Samozřejmě zadokolka při normálním užití na suchý silnici není problém. Quattro může řidit i cvičená opice kdykoliv. Ale zatáčet a zabrzdit budeš muset na sněhu s oběma.... Ptát se na provozní/servisní náklady takhle od stolu je nesmyslná otázka. Obojí bude relativně drahý. Jestli chceš něco levnýho na údržbu, tak si kup nějakou spotřební záležitost s atmosferickým motorem.....
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

přesně tuhle A6 jak říká lambdamen "s šedým interiérem a šedou a šedou" má kolega a je to takové no.. šedé :-) černý mpaketový vnitřek v E60 mi přijde mnohem hezčí
Pravda vyděsí
charger
Mistr volantu

Příspěvek od charger »

Interiér má možná Audi hezčí, ale oproti BMW tak nějak většina vrže...

Osobně bych si koupil BMW, má podle mě lepší motor, převodovku a člověka tolik nenudí...
Ain´t nobody got time for that
radekmini
Spolujezdec

Příspěvek od radekmini »

Zeptám se takhle: Které z nich mi vydrží déle? Audi i BMW jsou ročníky 2005-2007 a najeto mají cca 170tis. km. Dneska jsem jel konečně po mokrý vozovce a už jsem se bál abych se někde nestočil (možná to bude i autem-Fiat Brava 1,4 12V rok 97 :)))
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

nemyslím si, že by někdo tady z fora měl věšteckou kouli
Pravda vyděsí
x2005
Letec

Příspěvek od x2005 »

radekmini píše:Které z nich mi vydrží déle? Audi i BMW jsou ročníky 2005-2007 a najeto mají cca 170tis. km.
Audi ti dřív ukradnou, v BMW ti dřív odejdou ty kamna (pokud je pravda ten nájezd a rok).
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

tak jsem se spletl x2005 tu kouli má :-)
Pravda vyděsí
x2005
Letec

Příspěvek od x2005 »

Je to tak. Každému soudnému by mělo být zřejmý, když si koupí olítanou prémiovku s deklarovanými 170tkm, nejistým původem a ještě navíc kamna, tak je jen otázkou, kdy se to vysere. A že to potom bude drahý. Na takovýhle auto musím být prostě bohatý člověk.
Odpovědět