Telefonologie

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Volivovej volej
Mistr volantu

Re: Telefonologie

Příspěvek od Volivovej volej »

pavproch píše:ne vážně, prostě mi připadá lehkovážné,někomu mimo mou kontrolu svěřovat svá data...
Právě proto jsem se ptal, jestli víš, co je cloud. Cloud je totiž především neskutečně nafouknutej moderní buzzword. Jakákoli služba online je cloud, email je cloud, tohle fórum je cloud… Klidně si mysli, že máš všechny svoje data pod kontrolou. Mezi tím mít BlackBerryho BIS, účet na Apple iCloud nebo emailovou adresu na Seznamu není absolutně žádnej rozdíl. Pokud ti vadí princip cloudu, můžeš se jedině odstřihnout od internetu.
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
mila6032
Adept autoškoly

Příspěvek od mila6032 »

@pavproch: Ano, na tohle si pamatuji celkem přesně. Tyhle krajiny na RIM zatlačily jakože jestli jim neposkytnou přístup k jejich síti, tak zakážou prodej. Ve finále to dopadlo tak, že na území těchto států byly umistěny servery RIMu, přes které potečou data a do kterých má vláda toho daného státu (vzpomínám si na Indii, SAE a USA) přístup. Podotýkám, že kvůli struktuře RIM zabezpečení jsou ta data už i na těchto serverech šifrovaná. Ano, RIM tady vyměkl, ale stejně bych nechtěl být v kůži toho, kdo ty šifrovaný maily louská. Šifrování AES se používá třeba i pro bankovní operace a považuje se za jedno nejbezpečnějších na světě. I když se pořád objevují názory, že i AES jednou podlehne, protože výkon počítačů se stále zvyšuje a třeba 256 bitové šifrování Iphonu už Rusové zlomili, tak já nadále zastávám názor, že ta doba je pořád daleko.

Vlastně ani v tomto případě se nepodařilo šifrování zlomit, ale RIM musel vyměknout. Tajné služby na tom shořely jak papír.

Kde u Blackberry hackeři slavili úspěch, tak to byly zálohové soubory jednotlivých přístrojů. Ty se zlomit podařilo. A pak ještě ten webkit hack, o kterém jsem již psal.

Btw ještě existuje softwarová nadstavba pro BBM, která šifrování upgaduje na RSA a lámání tohoto algoritmu je práce na několik životů.

Samozřejmě řešit takovou věc jako šifrování v době, kdy většina lidí má mally na @seznam.cz, nebo @gmail.cz je trošku úsměvné.
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Hmmm, zaujimave citanie a kedze ste sa tu dotkli problematiky mailov, mal by som z pohladu niektorych asi stupidnu otazku, ale akym sposobom je mozne vytvorit si relativne bezpecnu mailovu schranku pre mna ako sukromnu osobu?
Najbezpecnejsi je server, ktory mam doma, ale existuje aj nejaka ina cesta?
Aj moj internetovy provider mi dal moznost vytvorenia mailu, ale co ak ho vymenim?
Moc do toho nevidim a clovek sa o to ani moc do hlbky nezaujimal ... ano mam mail aj na sezname, ale vzdy som sa snazil minimalizovat komunikaciu ktora by obsahovala citlive data o mne...no existuje aj verejny poskytovatel na ktoreho by sa dalo relativne spolahnut? A co ak z takeho relativne bezpecneho mailu poslem nieco na seznam/gmail? Je cela moja zabezpeka v r*ti? :P
Dakujem za info, rad sa dozviem cosi nove :)

EDIT: Co http://www.hushmail.com alebo http://www.safe-mail.com ? :-?
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Volivovej volej
Mistr volantu

Příspěvek od Volivovej volej »

Zadarmo ti nikdo žádnou jistotu nedá. ;-)
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
Pajjoun
Mistr volantu

Příspěvek od Pajjoun »

Brus píše:nevíte někdo jak přemluvit htc wfs aby nepouštělo automaticky reproduktor (hlasitě) při hovoru? zničehonic mi to začalo dělat a nemůžu to nikde v nastavení najít ani restart nepomohl :(
Koupim za 500 i s touhle vadou. :D
Je to jistě lepší, než házet z okna.
TSs
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

no možná na to dojde, pokud vydržíš do května, kdy by nám měli do firmy nabídnout nějaké nové přístroje, ja to do té doby vydržím i s tímto ikdyž mě to celkem sere
Pravda vyděsí
Pajjoun
Mistr volantu

Příspěvek od Pajjoun »

Já nikam nespěcham, pokud to bude za těch pár stovek. :D

Jinak máš tam něco důležitýho, o co bys nerad přišel? Pokud ne, zálohuj si kontakty na Google účet a proveď hard reset. To by mělo vyřešit všechny sw chyby.
(pokud už si teda nedělal, nevim, jakej restart máš na mysli)
TSs
ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ultima ratio »

Tohle dělají některé aplikace na nahrávání hovorů, že zapnou hlasitý reproduktor.
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Tak som nakoniec zakotvil s BB 9800, ktory nebol ani medzi kandidatmi...
No musim uznat, ze sa jedna asi o najlepsi first-time BB telefon. OS6, je fakt easy na naucenie sa, prehladny, svizny a nic ma na nom zatial vyslovene ne*ere :P
A potom je tu 3,2 dotykac(kt. Mi nebolo treba a ani ho nepouzivam, bo uzasny trackpad) no a hlavne QWERTY, jak ja som bez nej mohol prezit, uz nikdy sa jej nevzdam :x
Mám taky pocit, ze coskoro urobim swap za 9810, iked neviem,ci tam ten posun bude zaz tak znatelny...
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Pajjoun
Mistr volantu

Příspěvek od Pajjoun »

Nemáte někdo na prodej Android a nebo nějaký z prvních WP za hodně levno? Ikdyž radši bych ten Android asi, k WP bych měl teda pak pár dotazů, kdyby náhodou. Nehledam super super stav, ani nic extra, mam jenom pár modelů, kterejm bych se chtěl vyhnout, jinak nabízejte cokoliv, hlavní je cena. Nebude to zrovna určeno pro nějaký extra dobrý zacházení...
TSs
Odpovědět