Telefonologie

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
mila6032
Adept autoškoly

Re: Telefonologie

Příspěvek od mila6032 »

pavproch píše:
řidičBOB píše:No, BB jsem jistou chvíli používal...naposled jsem měl Torch. Jako systém je to hezký, ale hodně zavřený. Já taky nejsem žádný instalátor miliardy aplikací, ale občas mne sralo, že to nebo ono u BB nelze.
Supr věc jsou jejich maily - pro práci neexistuje nic lepšího.
Baterka? Je to klasický "one day phone" - nečekal bych žádné zázraky.
Problémem asi bude, jak dlouho budou různé verze SW podporovány...

Akorát, že Tvoje maily jsou "skladovány" v klaudu kdesyk na serverech někde v CAN nebo kde a nikdy nevíš, kdo, kdy , jak se k nim dostane... jako že dostane, protože je nemáš pod kontrolou... 8-x
(paranoik promluvil)
Tak to vím naprosto přesně. Nikdo, nikdy a nijak :D A i kdyby, tak ty maily se tam válej v takový podobě, že to ke čtení moc není a to ani pro RIM (!). Šifrování BlackBerry probíhá na několika "místech" a ani samotný výrobce/poskytovatel nemá šanci se dostat k nešifrovanému obsahu. Tohle šifrování se týká pouze mailů a BBM. A mimochodem...maily se vždycky válej na nějakym serveru, kde je nemám pod kontrolou :-) A když už mám vybírat, kde nebudu mít maily pod kontrolou, tak volím BlackBerry. Myslím, že nejedna tajná služba by mohla o šifrování BB napsat zajímavou esej -> http://tech.ihned.cz/c1-45447620-obet-v ... -vice-zemi
Abych byl tedy úplně korektní, tak samozřejmě...rozšifrovat lze všechno, ale zrovna v tomto případě jsem přesvědčen o tom, že až se podaří prolomit šifrování BB (AES,3DES), tak už bude komunikace přes mail záležitostí hodin dějepisu.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

eeeee, nemáš přesné up-to-date informace, komunikační protokol BB už BYL prolomen... proto taky US státní instituce houfně od RIM zdrhají ;)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

ale jak píše řB, ono je to vlastně jedno.... a ten kamioňák je fakt asi nebezpečnější... o několik řádů...

ale, i když nepracuju s žádnými citlivými nebo tajnými daty, stejně bych svá data do klaudu nikdy dobrovolně neposlal... 8-x
mila6032
Adept autoškoly

Příspěvek od mila6032 »

pavproch píše:eeeee, nemáš přesné up-to-date informace, komunikační protokol BB už BYL prolomen... proto taky US státní instituce houfně od RIM zdrhají ;)
A můžu poprosit o nějaký odkaz ? Vím, že na loňském Pwn2Own se podařilo rozlomit ochranu zařízení skrze WebKit jádro u web browseru, ale že by se někomu podařilo prolomit komunikační protokol mi uniklo a ani si nedovedu představit, jak by to bylo možné.
Volivovej volej
Mistr volantu

Příspěvek od Volivovej volej »

pavproch píše:ale, i když nepracuju s žádnými citlivými nebo tajnými daty, stejně bych svá data do klaudu nikdy dobrovolně neposlal... 8-x
Víš vůbec, co to je cloud?
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
Volivovej volej
Mistr volantu

Příspěvek od Volivovej volej »

http://www.macrumors.com/2013/04/04/u-s ... ersations/ Tu se zrovna píše, že Apple iMessage jsou neodposlouchatelný.
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

já vím, že cloudy je zataženo :D
No pain, no gain.
Vespa time \m/
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

@mila: odkaz nemám, ale pamaztuju se, že tak rok (dva?) z5 toho byly plný IT weby, jak izraelci/palestinci/saudi nebo jiná polobarevná smečka (prostě některá z těch zemí, kde stát chce vidět do messagingu) to prolomili.... podrobnosti neznám...

@řB ref zatažíno, jj to přesně sem myslel.... :D

ne vážně, prostě mi připadá lehkovážné,někomu mimo mou kontrolu svěřovat svá data...
PetrL
Řidič začátečník

Příspěvek od PetrL »

Volivovej volej píše:http://www.macrumors.com/2013/04/04/u-s ... ersations/ Tu se zrovna píše, že Apple iMessage jsou neodposlouchatelný.
Tragédie tohodle je, že to má vždycky dvě strany. :-\

Lidi nechtějí, aby si někdo jejich žblepty četl, ale zároveň nechtějí aby po nich teroristi jako breivik stříleli. Úřady jsou v tomhle v hrozným rozkolu, kdy by nejradši kontrolovaly všechno (což je blbost) a všechny pro "dobro" nás všech. Lidi se tomu logicky brání a nechtějí to...já jenom čekám na to, až někdo někde vystřílí školu a vyjde najevo, že se domluvili přes fb messenger, imessages, whatsapp apod...a budeme všichni v kosočtverci a radši si budeme posílat poštu dopisem. I ty kouřový signály jdou odposlouchávat.

pavproch: ale jakým způsobem máš dneska nad svými daty kontrolu? Jsi připojený k internetu a pakliže nejsi nějaký tajný agent s šifrovacím strojem v kufříku (přeháním), tak nemáš šanci mít pod ochranou ani data na svém lokálním disku.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

server s daty (mirrored HDD) k internetu připojený nemám, ditto externí HDD, na který obsah serveru zálohuju.... a k serveru připojuju drát (fyzicka strkám do konektoru) ze svýho a jiných PC enem když nejsem připojen na internet.... je to oprc, ale jistota je kulomet.... o slabém místě vím, když mi někdo z mých lidí bude ta data chtít ukrást, tak je ukrade.... ale zvenku sa k nim nikdo bez mého vědomí nedostane (myslím jako virtuálně, když by někdo gfyzicky ukrad server....)
Odpovědět