Focus, 307, Megan, Astra... Kombi do 120000,-

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
kyrmi
Spolujezdec

Focus, 307, Megan, Astra... Kombi do 120000,-

Příspěvek od kyrmi »

Dobrý den,

uvažuji o koupi ojetého kombíka do 120000,-. Potřeboval bych prosím poradit jaký vůz vybrat. Najezdím zhruba 12000 ročně převážně mimo město (ve městě mi jezdí městská :-) ). Po hodinách pročítání různých diskuzí stále nevím, jestli zvolit benzín nebo naftu (spotřeba x servisní náklady apod.). Určitě neuvažuji, že bych si za 5 let kupoval nové auto, takže pokud bude sloužit, tak ho chci mít co nejdéle :-) Líbí se mi Focus, 307, Megan nebo Astra, ale samozřejmě si nechám poradit, jestli máte nějakou lepší alternativu.

Mockrát děkuji za rady a vaše zkušenosti
HondaMan
Letec

Re: Focus, 307, Megan, Astra... Kombi do 120000,-

Příspěvek od HondaMan »

Pokud bych sháněl auto na dlouho, tak bych se k Peugeotu ani Renaultu nedíval. U obou se sice dá narazit na spolehlivý kus, ale více bych věřil výhře ve sportce.
Astru neznám, ale pečlivě bych vybíral motory. Některé dost žerou olej.

Pokud by to nemuselo být nutně kombi, ale postačilo by polo-MPV, tak bych se podíval na Hondu Civic 7G. Dá se sehnat i výrazně pod 120tkč, místa je v ní dost, se spolehlivostí není problém, 7G už nerezne jako předchozí Hondy... Jedinou nevýhodou bude chudší výbava nebo spíše nemožnost koupit auto v dobré výbavě.

Ad benzin nebo nafta: Na 12tkm/rok bych šel do benzinu.

Pokud by to měl být kombík, tak bych se podíval k Fordu na Focus/Mondeo.
2.9T RWD
delphin
Pan Řidič

Příspěvek od delphin »

Něco jako mám v avataru. S 1.6 benzínem.
Nejdřív Pionýr, pak Favorit, Fabia, Focus, Superb, Kodiaq a teď Octavia se Superbem. Ale Pionýr mi pořád zůstal...
x2005
Letec

Příspěvek od x2005 »

Focus v benzínu určitě nejlepší voba.Jen je otázka, zda za ty peníze seženeš nějaký akceptovatelný kus. 307 je tak trochu opomenutý model. Megan bude nejlevnější, ale vnějakém bezbrobémovémotoruzaci to nebusí být takový průšvih. sOpel Astra bych tak nějak vynechal.
kyrmi
Spolujezdec

Příspěvek od kyrmi »

Děkuji :-) Teď jsem si pročítal ještě nějaká fóra a začínám se přiklánět k focusu benzínu. Nevíte, jak je to se spotřebou u 1.6 a 1.8?
Jenyk
Mistr volantu

Příspěvek od Jenyk »

Spotřeba v souhrnu celkových nákladů není moc důležitá, podstatná je spolehlivost, pořizovací a prodejní cena, osvědčený servis a HLAVNĚ stav konkrétního auta. Příklad - kdysi jsem sháněl fikuse a náhodou padl na Astru, o které jsem původně neuvažoval ani ve snu a ta se mi odvděčila skvělými službami. 1,8 Fordu, Renaultu, Audi a dalších nebude brát řádově rozdílně ale to, jestli budeš jezdit k osvědčenému garážistovi se Seatem nebo ke značkovému servisu Fordu na penežence sakra poznáš.
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
kyrmi
Spolujezdec

Příspěvek od kyrmi »

Tak jsem to včera pročítal do nočních hodin a od nafty ustupuji :-) Ještě jsem se chtěl zeptat. Co si myslíte o LPG nebo E85?
delphin
Pan Řidič

Příspěvek od delphin »

kyrmi píše:Děkuji :-) Teď jsem si pročítal ještě nějaká fóra a začínám se přiklánět k focusu benzínu. Nevíte, jak je to se spotřebou u 1.6 a 1.8?
Náš kombík má za 88000 km průměrnou spotřebu 7,78 l /100 km. Je v tom spousta dálnic, města a čekání se zapnutým motorem. Dá se opatrně jezdit i pod 7 l.
Nejdřív Pionýr, pak Favorit, Fabia, Focus, Superb, Kodiaq a teď Octavia se Superbem. Ale Pionýr mi pořád zůstal...
MiN
Autoškolák

Příspěvek od MiN »

Astra s 1.8 benzínem (tuším že 103kW?) by mohla být fajn. Sice dost bezcharakterní auto, ale funkci nenáročného povozu by zastat mohlo. Navíc s tou osmnáctistovkou se to umí i docela slušně hýbat.

Benzínovým Focusem taky nic nepokazíš.

Ad. LPG - jedině v případě, že by auto už bylo po přestavbě. Jinak se ti to na 12k km ročně moc nevyplatí.
Mixování ethanolu s benzínem by byla cesta, ale u novějších aut s tím nemám zkušenosti (mojí třináctileté Astře to ale chutná a pocitově to jede líp, než na čistý N95). S čistou "přestavbou" na E85 nemám zkušenosti.
kyrmi
Spolujezdec

Příspěvek od kyrmi »

Co jsem si tak četl, tak prý má astra poruchové motory, ale četl jsem to dieslech. Každopádně se mi asi astra líbí ze všech nejvíce :-)
Přestavbu na LPG bych určitě nedělal.Přesně jak říkáš, jen kdyby to tam už bylo.
Odpovědět