Cyklistické vlákno

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Vrooom
Letec

Re: Cyklistické vlákno

Příspěvek od Vrooom »

nzg píše: ad3) co je blbeho na FOXu? Jen mi nesedi popis s fotkou, kde je vidle s podkovou vzadu, ale takova FOXku neznam.
Zakladni oem vidlice snad dokonce dle jejich webu bez tlumeni, pouze odskok. Vypada to jako 1 1/8 krk, rychloupinak. Nijak se nelisi od nejlevnejsich vidlic. Neni oc stat. Ale porad muze byt hur s talasem (v tomhle zdvihu nastesti neni) :-D
exfun píše:Osobně si myslím, že letos a možná příští rok je nejlepší na nákup 29" XC/AM. Pořád je to ještě celkem novinka s prémiovou cenou, která netlačí výrobce k absurdnímu sekání nákladů na úkor tuhosti. Jak se budou 29" víc a víc rozšiřovat, bude tlak na cenu a začne se ubírat materiál...
To si nemyslim, vsechny levny kola jsou tezky, delaji se na taiwanu, penize se prave plati za odlehcovani. 29" HT se da poridit za par KC.
Novy 29 enduro se 155mm zdvihu je zajimavy diky kratke chainstay, chtelo by to vyzkouset.
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

nikdy jsem neměl vidlici, která by fungovala lépe, než manitou R7 mrd. nevyhodou je nižší tuhost. ale tlumení/pružení špičkové. v současné době mám na 29'' dt swiss xmm 100 v té nejvyšší specifikaci a řekněme, že se blíží.. stála však skoro 3x tolik.
Pravda vyděsí
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Zajimavy, zrovna na manitou r7 jsem mnel moznost jet a mnela toho vic spolecnyho s pevnou vidli nez odpruzenou, :D navic to byla hrozna zvejkacka. Napr. reba je o hooodne lepsi.
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

tak kdoví jak jsi ji měl nastavenou já na ní strávil 2 sezony
Pravda vyděsí
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Vrooom: vždy platí, že se přijde s něčím novým, 2-3 roky se to ladí - tam je špička a pak se začne hledat, jak to ještě víc šidit.. V těch prvních letech si to nemůžou dovolit, protože potřebují, aby to fungovalo a novinky se rozšířily mezi lidi s pozitivními referencemi. Je to vidět i na Rebě - podle referencí poslední model už není ani zdaleka takový držák jako byly 5 lety..

R7 je žvejka - na tom se shodnete a slyšel jsem to i já ;) Ani si to moc neumím představit, protože jezdím právě REBU a ta je taky měkká jak svět (malilinkou omluvou jí budíž, že ji mám zvednutou ze 100 na 115). Něco ještě měkčího ani nechci vidět, natož se dotknout :D
Back to basics.
Příčina -> následek
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

29 ram sezenes za par kc. Tady neni potreba nic vymyslet. Vetsi cena byva diky tomu ze se jedna o novinku a muzou lidi o trochu vic podojit viz 27,5, sram xx1 (na netu je video kde se ptaji hlavniho manazera zda bude i levnejsi verze, on odpovedel ze zatim ne, maji unikatni produkt zadnou konkurenci, nemaji duvod proc ...), o kvalitu bych strach nemel.
Dneska i deore je paradni sada.
Brus píše:tak kdoví jak jsi ji měl nastavenou já na ní strávil 2 sezony
Zadne nastaveni snad krome odskoku a zamceni nemela. Ta vidle rozhodne nic extra neni, spis je hrozna. Ale jel jsem na ni jen kousek, tyto vidle nejsou muj rajon.
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

tak to je hodně silné tvrzení od člověka co na ní jel kousek. co potom říkáš na všecky ty vidle na kterých jezdí 99% lidí? přecejen za cenu R7MRD mají lidé mnohdy celé kolo. (v době uvedení na trh stála nějakých 12k)
Pravda vyděsí
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Vroom mluvil jsem hlavně o zápletech a vidlicích. Pro rámy je to jen změna geo, což je pro výrobce jen otázka velikosti. Problémy s rámy jsou tak nějak konstatní. Ale vidlice a záplety jsou v 29 pro výrobce něco nového. ;)
Back to basics.
Příčina -> následek
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Ono to ve finále stejně není o technice. Jsem viděl kořena s 80mm RST,které nevypadalo ani moc funkční jet kamenitý sešup takovým tempem, jaký bych si na fullu nedovolil - evidentně to měl v ruce a měl naprostou jistotu ve vedení...
Back to basics.
Příčina -> následek
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

ExFun píše:Vroom mluvil jsem hlavně o zápletech a vidlicích. Pro rámy je to jen změna geo, což je pro výrobce jen otázka velikosti. Problémy s rámy jsou tak nějak konstatní. Ale vidlice a záplety jsou v 29 pro výrobce něco nového. ;)
Noveho moc ne, vidlici trochu natahnou, rafky daji vetsi, nevidim nikde zadny problem, pouzivaji uz davno vymysleny, akorat vetsi. Jedine co muselo projit vyvojem jsou ramy a jejich geo prizpusobena 29". Nevim zda se dostanou 29" kola do ultra lowendu za par k. Ale o takovych kolech se nema cenu moc bavit, tam je to srot i jako 26". => nevidim duvod predpokladat, ze je vhodna doba na nakup 29 a pozdeji bude hur. Kolo za 30k bude porad stejne jako kolo za 30k za 3 roky.
Odpovědět