Razeni na volantu

Když se chcete ponořit do nitra...
kokotov
Adept autoškoly

Razeni na volantu

Příspěvek od kokotov »

Zdravim, chci se zeptat jestli je slozite udelat si razeni na volant, jako to maji zavodnici... jsem sice navykly radit pakou ale uprimne bych chtel radit na volantu. Myslite ze by to slo nejakym zpusobem udelat, nebo to musi byt uz od vyroby? Neumim si totiz predstavit jak by to mohlo fungovat...

PS: je mi jasne ze mi tu budou lidi nadavat ze je to nanic a ze si mam koupit automatiku, ne nechci zadnou automatiku.
racer
Autoškolák

Re: Razeni na volantu

Příspěvek od racer »

Je to prakticky nemožné dostat to do auta s klasikou manuální převodovkou kde je pro řazení nutná spojka. Musel bys mít pravdu buď automatickou převodovku umožňující ruční řazení (+ a -) a nebo poctivou závodní sekvenční převodovku, kde odpadá použití spojky při přeřazení a k tomu pneumatický ovládací systém. Což je vzhledem k ceně asi taky nereálné protože to by tě vyšlo přibližně na tolik jako nová Octavia :-D
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

Nomen omen.
kokotov
Adept autoškoly

Příspěvek od kokotov »

dik, a kdybych mel teda tu automatiku co umoznuje razeni, je mozne vypnout automaticke razeni a nechat tam pouze manualni rezim na volantu?
Jenyk
Mistr volantu

Příspěvek od Jenyk »

Tak si to budeš chvíli zkoušet a nakonec se na řazení na volantu vykašleš a necháš to na automatu. Neznám nikoho, kdo by u auta s automatem v běžném provozu nějak přehnaně řadil ručně, spíš na ruční řazení všichni zapomenou a řadí plynem (to většinou docela dobře jde).

Ergo kladívko, dodělat to do běžného auta není příliš rozumný nápad. Vyměň auto (což je obecně nejlepší rada při jakékoliv snaze o větší úpravy).
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
Bond007
Economy Run Master

Příspěvek od Bond007 »

Jenyk píše:Tak si to budeš chvíli zkoušet a nakonec se na řazení na volantu vykašleš a necháš to na automatu. Neznám nikoho, kdo by u auta s automatem v běžném provozu nějak přehnaně řadil ručně, spíš na ruční řazení všichni zapomenou a řadí plynem (to většinou docela dobře jde).

Ergo kladívko, dodělat to do běžného auta není příliš rozumný nápad. Vyměň auto (což je obecně nejlepší rada při jakékoliv snaze o větší úpravy).
ja teda u dsg radim jen a jen rucne, protoze se s tim jinak neda jezdit... moje zena taky ;)
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Bond007 píše:ja teda u dsg radim jen a jen rucne, protoze se s tim jinak neda jezdit... moje zena taky ;)
To ja tez, ale tie medziplyny pri podradzovani su fakt tragicke, hlavne z 3-2 a z 2-1(to uz radsej ani nepraktizujem...)
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

Bond007 píše:
Jenyk píše:Tak si to budeš chvíli zkoušet a nakonec se na řazení na volantu vykašleš a necháš to na automatu. Neznám nikoho, kdo by u auta s automatem v běžném provozu nějak přehnaně řadil ručně, spíš na ruční řazení všichni zapomenou a řadí plynem (to většinou docela dobře jde).

ja teda u dsg radim jen a jen rucne, protoze se s tim jinak neda jezdit... moje zena taky ;)
Tak si to nech spravit. K DSG jsem teda měl různý výhrady, ale že by se s tím nedalo jezdit jako s automatem, to rozhodně ne.
Bond007
Economy Run Master

Příspěvek od Bond007 »

GeneHawkins píše:
Bond007 píše:

Tak si to nech spravit. K DSG jsem teda měl různý výhrady, ale že by se s tím nedalo jezdit jako s automatem, to rozhodně ne.
jel jsem s vicero kusy a nezazil jsem zadnej kterej by mi nevadil...ono je to spis o nastaveni, treba automat v novym jagu xf mi nevadil i v kombinaci s 2,2d, proste fungoval...ale DSG jako funkcni v automatickym rezimu jsme nezazil nikde....minimalne v koncernu VW, kde to radi nejvyssi stupen pri jakekoli mozne prilezitosti
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

mě DSG nevadí v jakémkoliv režimu... Většinou ale jezdím na D nebo S. Pádla ani ruční řazení moc nepoužívám... Řadí to to, co chci, rychle a dobře. Samozřejmě že, pokud DSG chci nachytat na hruškách, tak to není problém...ale proč bych to dělal. Vím, co chci, aby to zařadilo a tak toho také plynem dosáhnu. Bonde, to bude v noze :D :D :D
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět