Rozdíl pneu R17 84W vs R17 88V

Když se chcete ponořit do nitra...
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Re: Rozdíl pneu R17 84W vs R17 88V

Příspěvek od jarka »

Koby: Ale když je měkká bočnice tak se guma v zatáčce víc deformuje a nepracuje tak jak má. Aspoň tak se na to koukám na předokolce, ale možná je to u zadokolek jiný, popř. ti jde o jiný chování.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
Koby
Autoškolák

Příspěvek od Koby »

No, uvidíme prostě.. Já právě myslel, že Xl znamená něco jakože guma pro MPV, prostě pro těžší auta, nebo takový, kde se dá očekávat, že budou jezdit obsazená... no, já tam na pneu o XL nemám ani zmínku, tak je asi nemám :)
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Koby, pJanda: vrtá mi hlavou z jakého důvodu chcete na sportovní auto měkké bočnice, komfort, nebo proto máte jiný důvod?
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

jarka: U me je hlavni duvod jednoduchy - ceske cesty. Poddajne bocnice dokazou i na mistnich povrsich udelat divy a podvozek znacne uklidnit. Vzhledem k tomu, ze na okruhu jsem parkrat do roka a na silnici kazdou chvili je to pro me podstatne.

Navic bych nerekl, ze spravna guma na sportovni auto = tvrdak. Ty nejlepsi semislicky co jsem kdy mel (Pirelli PZero Corsa) jsou take hodne poddajne a presto i na okruhu funguji skvele. Tim jak pracuji bocnice se da hrat i s pretacivosti/nedotacivosti, vice u nich lze menit tlakem pneumatik atp.
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Tak ono asi na zadokolce to bude trochu jiný než u FWD, přeci jen tam už ty přední kola mají o dost víc práce a určité ústupky komfortu jsou na místě.
Koby
Autoškolák

Příspěvek od Koby »

Stejný důvod... Prostě tvrdá bočnice - zafixování z runflatů co to s autem dělá, sice tvrdá bočnice neni jak RFL, ale radši bych fakt klasiku, na české cesty...
Koby
Autoškolák

Příspěvek od Koby »

Hmm, tak jsou na autě... Vážně tvrdý jako prase.. :-( najeto 300km, kdyby měl někdo zájem, tak se nebránim prodeji ;)
Koby
Autoškolák

Příspěvek od Koby »

Tak zajeto :) Držej ukrutně.. Co dokážou udělat gumy... :ymhug:

JInak jsem dohledal jejich treadwear kterej je 220 což je dost málo a snad všechny Pzera nera jsou v podstatě z téhle směsi... Jinak jsou tvrdé, to jediný mi trochu vadí. Ale je to super v rýchlých protahovacích, bohužel, nesmí tam být zvlněný asfalt.
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

To je přesně to, co mi na tvrdých bočnicích vadí. Odskakují.

Treadwear je číslo, které si tam píše výrobce sám, takže bych to číslo zase nebral až tak moc vážně.
2.9T RWD
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

Mam ted shodou nehod Nera na dojeti na jednom aute a tvrde jsou opravdu velmi. Co do trakce je to oproti zimnim stejne balzam, protoze ty se roztekaly na suche silnici i v docela silnych mrazech, ale na nerovnostech jsou opravdu neprijemne. A takovy srolovany asfalt nezvladaji vubec... Na kvalitni silnici se ale nakonec nechovaji nejhur, alespon ted za nizsich teplot.
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
Odpovědět