Hon na piráty

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Bond007
Economy Run Master

Re: Hon na piráty

Příspěvek od Bond007 »

kdyz se nebudu pitvat v podrobnostech, tak mi i tak prijde dost "zajimavy" ze nejsou schopni zastavit nekoho na dalnici na vice nez 100km... a argumentovat tim ze policii se zastavuje mi prijde lehce vtipny, vzhledem k tomu ze tim vetsinou clovek muze maximalne jen ziskat ;) a taky uz vidim jak nekdo, kdo nema co ztratit, zastavi na pokyn stuj! od nekoho v kroji ;)
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

To jsi mne nepochopil...policii se zastavuje myslím to, že pokud nezastavím, tak se pak nesmím divit (nebo následně někdo jiný), že dotyčný skončí jako kuře z KFC, když se policie rozhodne trvat na svém. Jestli byl zásah OK nebo ne, je těžké hodnotit - viz to, co jsem psal výš.
Už bych Tě viděl, jak se tlemíš, kdyby tenhle bezpapírovej řidič drandil Brníčkem a při nějakém nevydařeném driftíku Ti poslal rodinu tatam. A pak by ses asi tlemil ještě víc, kdyby ses dočetl, že policie ho sice chtěla zastavit, ale on tak neučinil a tak se rozhodli jej nepronásledovat, protože vlastně nic neudělal a určitě se v klidu vrátí domů, kde to od fotra schytá.
Každá mince má dvě strany...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Bond007
Economy Run Master

Příspěvek od Bond007 »

řidičBOB píše:To jsi mne nepochopil...policii se zastavuje myslím to, že pokud nezastavím, tak se pak nesmím divit (nebo následně někdo jiný), že dotyčný skončí jako kuře z KFC, když se policie rozhodne trvat na svém. Jestli byl zásah OK nebo ne, je těžké hodnotit - viz to, co jsem psal výš.
Už bych Tě viděl, jak se tlemíš, kdyby tenhle bezpapírovej řidič drandil Brníčkem a při nějakém nevydařeném driftíku Ti poslal rodinu tatam. A pak by ses asi tlemil ještě víc, kdyby ses dočetl, že policie ho sice chtěla zastavit, ale on tak neučinil a tak se rozhodli jej nepronásledovat, protože vlastně nic neudělal a určitě se v klidu vrátí domů, kde to od fotra schytá.
Každá mince má dvě strany...
rodinka ma zakaz se priblizovat k silnicim, je to tam samej pirat ;) a ja nikde nepsal ze nemeli zasahovat, naopak jsem uz po nekolikate psal ze mi prijde dost nepochopitelny, ze ho nedokazali zastavit behem par km... zasahovka dneska pacifikuje kdejakyho duchodce, vrtulnik sleduje prejeti plne cary 2m pred jejim skoncenim a pak kdyz o neco jde, najednou je vsechno problem? co se stalo uz to nevyresi, ale jen to ukazuje na to jak je system absolutne nesmyslne nastavenej. Kdyz se jedna o systematickou buzeraci, pak vsechno funguje skvele, ale pokud se jedna o efektivni reseni nestandardni udalosti, najednou se odvolava na to ze na to neni zadnej predpis... proste mi to pije krev, kdyz si jeste vezmu kolik me tenhle sbor kazdej rok stoji na mych danich ;)
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Je něco jiného, když máš nějakou akci plánovanou a děláš to, co je předem dáno než když tě povolají, ať se zapojíš do pronásledování.... To platí i pro vrtulník. On taky nemůže letět, kam se mu zachce nebo kam ho pronásledovaný zavede...není to tak easy, jak se to ťuká do klávesnice.
Předpokládám, že právě proto, že se jedná o kluka, který vlastně nic neudělal, se ho nepokusili zastavit razantněji. Od zastavení provozu si evidentně slibovali, že ubere, projede kolonou a na jejím konci ho zastaví. Jsem přesvědčený, že nikdo nepočítal s alternativou, že ten mladík tam vlítne 200+ :-( A rázem se to celé otočilo o 180 stupňů.
Na druhé straně je pravda, že systémová chyba zde je a nikdo jí dlouhodobě neřeší. Myšlení špiček policie je debilní a prohlášení od ředitele DP Tržila o tom, že Passaty to a tamto vyřeší, mi přijdou jako od nějakého slaboduchého absolventa pomocné školy a ne od plk. policie s xletou praxí.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
emix
Autoškolák

Příspěvek od emix »

Co mě na této kauze vytáčí je to, že - podle toho, co jsem četl a viděl - tak, policie uměle vytvořila pomalu jedoucí kolonu, do které to ten kluk napálil. Viz ta stříbrná Oktávka/Superb, která měla zaražený kufr až k předním sedadlům. Toto mě se*e neskutečně. Nikdo neví, kdo v tom autě sedí. Tedy to, že si dovolila hazardovat se životy a majetky nevinných lidí tím, že je použila jako de-facto živý štít. Kdyby mu prostřelila gumy, nebo dokonce zastřelila i jeho, neřeknu ani popel - měl zastavit, nezastavil. Ale tohle je podle mě mega sviňárna. Mohl tam jet třeba favorit s rodinou.

To, že to celé smrdí, dokladuje s jakou rychlostí prohlásila inspekce, že zásah byl v pořádku. Žádné posudky, rekonstrukce, atp. A taky je příznačné to, že se tento postup (zatím) neřeší v médiích.
Bond007
Economy Run Master

Příspěvek od Bond007 »

no me jen prijde nepomer mezi medialnim ukazovani ramen a pak vysledkem kdyz se neco deje... v poslednich trech radcich tveho prispevku souhlasim s kazdym slovem ;)
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

emix: Proč, když někdo ujíždí před policií, by svůj útěk dobrovolně zakončoval nehodou do kolony stojících aut? Jakože: živého mne nedostanete? Ale no tak! To je jenom ve filmech.
Navíc, jak už jsem psal - dotyčný nemohl vědět, že se jedná o kolonu vytvořenou policií...na D1 je kolona furt, takže nemohl tušit, že na jejím konci na něj čekají.
Naposledy upravil(a) řidičBOB dne ned 03 bře 21:14, celkem upraveno 1 x.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Bond: nepoměr tam samozřejmě je... Ale za to si mohou lidé sami... Těm dementním novinářům žerou každou píčovinu a tak redaktoři jezdí na zásahy s policajty, zpovídají piráty, kteří překročili v liduprázdné obci o 6kmh a podobné reportáže, kterými nás krmí televize, noviny a už i komerční rádia... A teď by měl takový redaktor začít šít do policie? Tím by získal, kvůli chvilkové nerozvážnosti, STOPku na dalších xlet... Takže tady hledejme důvody.
...Lacina byl v TV každý den víc než premiér. Trpiš a Koloušek taky... Ale takový řidič Passatu, který zabil kluka kvůli nerozvážnému otáčení, navíc bez použití jakékoliv výstrahy, tak ten není do dnešního dne znám. Ani podle nacionálů a ani podle sl. čísla! Bylo to dva dny v TV a od té doby nic. Akorát vteřinově informovali, že byl obviněn a dál nic. Trpiš byl opět propírán naposled včera nebo předevčírem...
Naposledy upravil(a) řidičBOB dne ned 03 bře 21:18, celkem upraveno 1 x.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Bond007
Economy Run Master

Příspěvek od Bond007 »

řidičBOB píše:Bond: nepoměr tam samozřejmě je... Ale za to si mohou lidé sami... Těm dementním novinářům žerou každou píčovinu a tak redaktoři jezdí na zásahy s policajty, zpovídají piráty, kteří překročili v liduprázdné obci o 6kmh a podobné reportáže, kterými nás krmí televize, noviny a už i komerční rádia... A teď by měl takový redaktor začít šít do policie? Tím by získal, kvůli chvilkové nerozvážnosti, STOPku na dalších xlet... Takže tady hledejme důvody.
no vidis, ja se zas na to divam nestrane :D takze muzu byt objektivni
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

podle prirucky, to se to pracuje. postavime se s pasatem nekam za buk, jiste nebudeme muset cekat prilis dlouho na nejakeho pirata, co to rozjel na 160. presne tak PCR funguje, cokoliv, na co se da navlect nejaky predpis, bude resit. a u zbytku hori jak papirovy cert.

v jasnem svetle to ukazuje neschopnost zvladat krizove situace, coz samo neni o tech dole na ulici, popr. za volantem. a vlastne i o nich to je.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Odpovědět