Lyžárna

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
francis
Mistr volantu

Re: Lyžárna

Příspěvek od francis »

Nevite nekdo aktualni info o Cervenohorskem sedle? Pocasi moc nepreje, ale chteli bychom zitra nekam jen na rano do Jeseniku
Mirek
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Na co si dát pozor při nákupu lyží? Posledních 10 let jezdím "jen" na snowboardu a uvažuji o změně. Nejsem žádný zapálený lyžař. Pokud za sezonu strávím na svahu více jak 10 dnů, je to pro mě maximální úspěch.
Jezdit budu v 99% na upravených sjezdovkách.
Na jaké lyže koukat? Mou představou jsou All-roundy s radiusem někde kolem 12m. Jakou délku lyže vybrat pro člověka 183cm/80kg?
A co cena? Dá se do 10 000Kč sehnat něco jezditelného? (Boty, lyže, vázání, hůlky?)
Dík za jakékoliv rady
2.9T RWD
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

já se v nářadí na sjezdovky nevyznám, to bude muset mmira nebo někdo povolanější.... jó, dybys chtěl něco do prašanu, to by byla jiná...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

12m je spíš slalomovej poloměr. Podle toho jak to popisuješ bych koukal po Allroudech nebo Crossech 165-170cm, s poloměrem 13, možná spíš 14-18m. Do 10tis. to asi bude docela kompromis.
RWD
Moucha
Mistr volantu

Příspěvek od Moucha »

nějaký tip kde si zalyžovat ve Švajcu na jeden den? Někde v okolí pravého břehu (při pohledu na mapu) Ženevského jezera?
SSS - vdechne tě do života
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

honda: viz odpoved vyse od 1.8t. ted uz se da poridit celkem slusna vybava ve vyprodejich, ale za 10t to stale bude hodne turisticka vybava.

chtelo by to nejake ty zpravy k drive diskutovanym Lusti. ty by mohly predstavovat zajimavou variantu. nove lyze, bazarove vazani a k tomu nove boty. to by se do nejakych 12t uz dalo poskladat tak, aby to i fungovalo.

zminim ale jiny navrh. kup si poradne boty a nejake hulky a lyze res pres pujcovnu podle toho, kam se zrovna chystas. ja takto fungoval hodne dlouho, jen jsem pak jaxi prerostl standardni nabidku pujcoven. v rakousku se jeste da, ale treba ve Francii jsem si nebyl schopen vybrat.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

mmira píše:zminim ale jiny navrh. kup si poradne boty a nejake hulky a lyze res pres pujcovnu podle toho, kam se zrovna chystas.
Tahle varianta zní dobře. Dík za tip :-)
2.9T RWD
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

jasně - vlastní boty jsou základ! A já ještě rád vlastní helmu. Zbytek se dá půjčit bez případných zdravotních následků :D
No pain, no gain.
Vespa time \m/
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

teda chlopi, já nevim.... si nějak nedokážu představit, že bych si "užíval" jízdu na lyžích z půjčovny .... a nejde mi o kvalitu lyže, ale o to, že pokaždé jiné vlastnosti.... já teda lyže začnu pořádně "cítit" (čti využívat na 101%) až tak po půl sezoně (30 dnech), do té doby je to sžívání se (čti trápení se)...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

helma... hmmm, no jo, tak jo, pujcovat bych si ji nepujcoval, to uz opravdu mit vlastni. ale ze by se bez ni nedalo jezdit :)

PP: je to o druhu lyzi, ktere si pujcujes. v rakousku jsem si pujcoval furt dokola stejne lyze (samo ne ten samy par :-)) a tim problem se szivanim nikdy nenastal. a co si pamatuju, pokud uz jsem mel problem s lyzemi, vzdy to bylo v tom, ze jen chtely jiny druh ovladani. tak jsem se prizpusobil a bylo po problemu. mozna je to jak s auty, kdyz tech lyzi odslapes vic, naucis se je cist rychleji.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Odpovědět