Koupit tuto Mazdu 323?

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
Levon
Spolujezdec

Koupit tuto Mazdu 323?

Příspěvek od Levon »

Ahoj, moc rád bych poprosil všechny přítomné o radu... Jsem v Holandsku na turné (jsem muzikant) a podle všech rad a zkušeností z okolí je docela výhodné pořídit tu auto. Bude to moje první auto, mám na něj hodně malý rozpočet, ale jezdit s ním budu jednou (!) týdně do práce (cca 40 km jedna cesta) a cca jednou za dva týdny za rodičema (cca 20 km)....
http://www.autoscout24.nl/details.aspx? ... =225351846

Najeté kilometry jsou prý doložitelné, má je potvrzené nějakým dokladem...Autu byl v 75000 km vyměněn řemen motoru a komplet brzdy. V prosinci 2012 bylo auto na celkové kontrole v servisu. Je v něm nainstalovaný nějaký lepší audio systém. Najeté kilometry jsou až zázračně nízké, na druhou stranu trochu mě straší ten rok výroby... Ale za ty peníze...Děkuji moc za radu
Beny9700
Pan Řidič

Re: Koupit tuto Mazdu 323?

Příspěvek od Beny9700 »

To jsou dobrý, spolehlivý a nenáročný auta. Pokud se dá věřit km a po projížďce dobrý dojem, tak proč nekoupit.
Proháním atmosféru 2,5 V6, 1,8T a dále 2,8T V6 4x4, k tomu ještě 3.0 R6 s kompresorem a 3,0TDI. Až na jedno auto samé 6-ti válce. A navzdory ekoteroristům si to užívám :-). Zahájil jsem boj proti globálnímu oteplování - pořídil jsem si roadstera :-).
Levon
Spolujezdec

Příspěvek od Levon »

Díky moc, určitě se na to dojedu podívat a sjedu si s tím a uvidím... Ono je tady těhle Mazd 323 (na kterou se zaměřuji) velký množštví...Dají se sehnat za podobnou cenu i novější (1996, 97, 98), ale ty mají zase obvykle najeto 260 000 a víc km... Co myslíte, že lepší koupit? Starší auto s daleko méně najeto nebo novější s takhle moc? I když hádám, že hlavní faktor asi bude vždycky stejný - podívat se na to osobně a sjet si s tím...
Beny9700
Pan Řidič

Příspěvek od Beny9700 »

Pokud jsou km poctivý, jestli mělo poctivý servis, tak bych se věku nebál. Materiály jsou kvalitní. Radši bych bral starší a méně opotřebené.
Proháním atmosféru 2,5 V6, 1,8T a dále 2,8T V6 4x4, k tomu ještě 3.0 R6 s kompresorem a 3,0TDI. Až na jedno auto samé 6-ti válce. A navzdory ekoteroristům si to užívám :-). Zahájil jsem boj proti globálnímu oteplování - pořídil jsem si roadstera :-).
Levon
Spolujezdec

Příspěvek od Levon »

Prý má to auto vzhledem k věku samozřejmě nějaký škrábnutí, ale jinak prý naprosto v pořádku. Každoročně prý pravidelně na servisni prohlídce, naposledy v prosinci 2012, kdy byly vyměněný přední brzdy... Kouknu na to, nafotím nějaký lepší a detailnější fotky a pošlu je sem kdyžtak
Levon
Spolujezdec

Příspěvek od Levon »

Teď mě zaujala ještě tahle...Novější, ale zas víc najeto...
http://www.marktplaats.nl/a/auto-s/mazd ... on=asqSent
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Opravdu je zbytečné se dívat na najeté kilometry. Jak u nás, tak všude jinde je to ve velkém množství stočené. Ber to tak, že i kdyby byl nájezd opravdový, tak záleží na mnoha jiných faktorech. Dám ti třeba přehnaný příklad - 1. člověk se o auto stará a jezdí s ním stále a najezdí 300 000km, 2. člověk jede s autem jednou za týden se někam vyblbnout, nestará se o žádné výměny částí vozu a nedejbože aby si vzpomněl na výměnu oleje a tak najede jen 50 000km. Od koho by si si auto koupil?
Levon
Spolujezdec

Příspěvek od Levon »

Máš pravdu....Chce to ty auta naživo obhlídnout, sjet si s tim a snad i já lajk poznám, který je z nich nejlepší
Levon
Spolujezdec

Příspěvek od Levon »

Tak nakonec se pojedu podívat asi na tuhle, která vypadá velmi zachovale a dostal jsem na ni nabídku - 750 Euro místo 950. Jediný co bych nemusel, je ten automat....

http://www.marktplaats.nl/a/auto-s/mazd ... =mympBuyer

A pak na tuhle asi:

http://www.marktplaats.nl/a/auto-s/mazd ... =mympBuyer
Odpovědět