Detektory policejních radarů

Když se chcete ponořit do nitra...
Odpovědět
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Detektory policejních radarů

Příspěvek od řidičBOB »

pokud člověk jede jako xté auto v řadě, tak se paprsek odrazit může, ale tento případ je stejně irelevantní, protože laserem takto auto změřit nemůže - výstup z Lidaru musí obsahovat určité náležitosti a nestačí pouze kus světla z nějakého auta...takže asi tak.
Pokus se týká skutečného měření, tak se pálí na auto, které se samostatně blíží k Lidaru a zde, i pokud AR pípne, je to k ničemu, protože než AR vyhodnotí poplach, vůz je dávno změřen. Pokud žije někdo v mylné představě, že ho AR dokáže zachránit před pokutou, je to jeho problém. Pokud tento blud ovšem obhajuje i prodejce, je to kretén, který si koleduje o to, že mu jednou někdo přijde "poděkovat."
Ad zahraničí: nechci se přít s tím rusko-čobolským podvodníkem, ale v zahraničí pobývám asi častěji než on (a zahraničím nemyslím CCCP) ;-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

hb11 píše:Nemate nekdo zkusenosti s antiradarem Beltronics VECTOR 945 CZ? Podle toho, co jsem nasel, je to starsi model, ale mel by detekovat vetsinu pouzivanych aktivnich radaru v CR. Antiradar jsem nikdy nemel a nechce se mi na vyzkouseni kupovat hned nejaky za 10k a vice..
Je to hodně starý model - poslední kusy se tuším vyskytovaly kolem roku 2006.
Detekovat bude zcela jistě všechny používané měřiče typu Ramer - takže jak kmitočet 34,3GHz (MP), tak i 34,0GHz (PČR) - jak dobře a jak dlouho je otázkou. Sám jeden kus ještě mám, ale i ten už občas hlásí "service..." Opravitelné to v dnešní době už není.
Takže to používejte do doby než to umře.
BTW: dnes se dá solidní detektor pořídit i za výrazně méně než 10k ;-) Třeba ten, co mám v avataru já.
Naposledy upravil(a) řidičBOB dne úte 12 úno 22:20, celkem upraveno 1 x.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

AntiRadary.cz píše:Což právě dokazuje, že Stingery pro ČR/SR jsou jiné než pro zbytek Evropy a nahráním nevhodného firmware se nastavení pro ČR/SR zruší a přístroj se musí znovu upravit přímo u výrobce. Mimochodem, kdyby se mě normicek nejdříve normálne zeptal, tak mu tohle řeknu a mohl si odpustit anabázi s demontáži antény, zasláním výrobci na novou úpravu pro ČR/SR a montáži na vozidlo.
Dokazuje to akorát to, že online systém na internetu nedokáže rozeznat, zda je hlava CZ/SK verze nebo nikoliv a nahraje tam verzi, která přísluší prodejnímu kódu země, pro kterou byl Stinger původně určen. To ale mohlo normicka napadnout, že to tak bude...je to totiž obdobná praxe jako u MT.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
VS*
Letec

Příspěvek od VS* »

detekce laseru detektorem je prostě blbost...jednak je to velmi nespolehlivé a hlavně-v CZ se v drtivé většině případů měří ze stativu což znamená že výsledek běžně do je cca 0,5 až 1 vteřiny...takže zareagovat nestihne nikdo...
a to že se někomu detektor ozve neznamená že není dávno změřen...mě se několikrát stalo že když měřili mě tak detektor ani nepípl a až měřili někoho zamnou tak detektor teprve reagoval na nějaký odraz...a to i V1.
Navíc u V1 je takový problém s FP na laser že se to musí vypnout jelikož ten zvuk šíleně otravuje... reaguje na extrémně široké pásmo tak se stávalo že to reagovalo na infra někde u domů, občas na zadní mlhovky, na tempomaty atd...ale při ostrém měření se ozvala jen někdy a pozdě :D ale to většina detektorů-pokud vůbec reagují.
Takže za mě laser na detektoru off! Nemá to reálné využití v CZ a SK
PROTECTOR II 950Mcz ALP3: SPOLEHLIVÁ A NEKOMPROMISNÍ OCHRANA
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

šak já netrvrdím, že detektor je ochrana proti lazaru, jen se mi nezdá kategorické tvrzení, že detektor neumí včas detekovat lazar... za velmi specifických podmínek umí... praktické využití této fičury je ovšem limitně blízko nule... :ymhug:
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

VS* píše: Nemá to reálné využití v CZ a SK
a v zahraničí taky ne. Asi se můžeme shodnout taky, že detekce laseru detektorem probíhá "použitelně" na čelním okně a to zejména v jeho dolní části. Chápu, že soudruh inženýr jezdí spíše na východ, ale mohu i jej ujistit, že na západ od nás je použití detektoru všude kolem zakázáno - což mimo jiné znamená, že za jeho užití/nalezení místní policií, hrozí mnohem vyšší finanční postih než za typické překročení nejvyšší dovolené rychlosti. Takže za čelní sklo si ho umístí opravdu jenom zapálený hňup :D
Co se týká FP, tak mám aktuálně odjeto cca 5000km s verzí 3.893 a s klidem mohu prohlásit, že v Pze je laser nepoužitelný - FP od infra přísvitů na křižovatkách, měřeních a na vjezdech do města po rychlostních komunikacích; samozřejmě všechny krabičky preference MHD; infra přísvity na nových tramvajích....a k tomu je potřeba doplnit všechna auta, která mají nějakou tu novou fíčuru - takže aktuálně Volva, Fordy, Mercedesy, CitiGO, Up!, Infiniti a další (a bude jich pořád víc).
Další FP jsou v Ka pásmu a to buď prostě FP jako takový nebo u každé cedule v K pásmu, která ukazuje okamžitou rychlost - zřejmě interference.
samotná detekce v Ka se mi také moc nelíbí - viz. má videa, kde se s přiblížením k radaru nezvedá intenzita signálu, což může méně zkušený uživatel vyhodnotit jako FP :-(
Takže asi tak.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

pavproch píše:...že detektor neumí včas detekovat lazar... za velmi specifických podmínek umí...
Neumí. Detekuje zpravidla odražený paprsek. Když je lidar na stativu a obsluha se drží návodu na obsluhu, tak Ti garantuji, že žádný detektor ani nepípne...a odrazy budou 0 (což je podle mne případ toho rožnovskýho šerifa) ;-)
A pokud budeš první na ráně a třeba se i detektor ozve, nic to nezmění na změření - šance, že to stihneš ubrzdit = 0! Změření lidarem probíhá pod 1s, což není ani reakční doba řidiče.
To je právě ta chyba, že uživatelům je lživě opakováno, že lidar umí a stačí to...i když v nějakých specifických podmínkách. Je to prostě blbost - s nulovou spolehlivostí.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

tak znova, já neargumentuju tím, že když sem první na řadě a měří mě lazarem, že stihnu ubrzdit, to nestihnu... ale nelíbí se mi kategorické prohlášení, že AR neumí detekovat laser. Umí
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

z různých testů, ať již předem připravených nebo náhodných (měření) vím, že když to jde dobře, tak se detektor NEozve 8x z 10ti - a to já považuji za to, že neumí ;-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
VS*
Letec

Příspěvek od VS* »

pavproch: detektor detekovat laser umí ale ochrana proti změření laserem je to NULOVÁ! Prostě detektor se někdy ozve a když už se teda ozve tak šance něco ubrzdit je nulová, navíc se běžně ozve pozdě.
PROTECTOR II 950Mcz ALP3: SPOLEHLIVÁ A NEKOMPROMISNÍ OCHRANA
Odpovědět