Hon na piráty

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Hon na piráty

Příspěvek od řidičBOB »

Bože ultimo... Ty jsi opravdu ztracený případ.
Od kdy je nepřiměřená rychlost rovna nejvyšší dovolené rychlosti, Ty statistiko?
No pain, no gain.
Vespa time \m/
ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ultima ratio »

Nepřiměřená rychlost je ve většině případů nižší než ta nejvyšší povolená, o to horší je, když řidiči překračují i tu nejvyšší povolenou. :ymtongue:
bloody cardinal
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bloody cardinal »

ne, tak to teda fakt není :)) ať už máš na mysli povolenou, nebo dovolenou rychlost
K nekterym lidem je treba prijit, dat jim facku a odejit. Nic nevysvetlovat, vubec nic nerikat, proste jen plesknout. Argumentace s debilem totiz nema smysl. --- bloodycardinal.bloger.cz

WRX STi & Challenger SRT8 392 FTW
ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

Nevěř tomu hochu, statistiky totiž hovoří jinak. ;)
http://www.stream.cz/video/67110-vysled ... istorii-cr
Beny9700
Pan Řidič

Příspěvek od Beny9700 »

Hodně často jde o omezenou rychlost a pak nenásleduje ukončení omezení rychlosti, dále jde o omezenou rychlost na nesmyslných místech.
Přiměřená rychlost podle mého názoru není dána značkou, ale vždy momentální situací na silnici (počasí, hustota provozu, stav silnice, denní doba atd.).
Proč bych nemohl po téměř prázdné a suché silnici se čtyřmi pruhy kde je povoleno 130 km/h jet 200 km/h ?
Naopak v pátek odpoledne na téže silnici, když všichni valej na chalupy je nutné se přizpůsobit provozu a třeba jet méně než 130 km/h.
Doba je jinde a tahle omezení 90 a 130 jsou tu cca 35 - 40 let a auta a silnice jsou úplně jinde. Je to buzerace, uvítal bych doporučenou rychlost a nic víc. A samo omezenou, kde se něco děje, nebo jsou nějaká rizika.
Ve městě, jasně 50 bez diskuze. Něco jiného jsou ale městské okruhy, tam by mělo záležet na místní situaci.

Kdyby se raději místo buzerace a nakupování nesmyslnejch passatů udělalo perfektní vodorovné značení, patníky s odrazkama a daly kvalitní odrazné značky.
Tady když člověk jede potmě, tak netuší kde je krajnice, střed a kam se to stáčí. O dírách a kvalitě oprav škoda mluvit.
Stačí přejet do Německa a krásně se vše rozsvítí a hned má člověk jinej pocit přehlednosti a na neznámém úseků hned ví kudy kam.

No a manévry passátů, když se rozhodnou někoho nahánět a pak zastavit "piráta" na odstavném pruhu rychlostní silnice 8-x .
Já bych tam asi nezastavil a jel na nejbližší výjezd či parkoviště za doprovodu té jejich diskotéky. To by bylo zajímavé co by říkali, samo bych si jejich odstavovací manévr natočil. Ale to by mě museli lapnout, snad mě G1 ochrání B-)
Proháním atmosféru 2,5 V6, 1,8T a dále 2,8T V6 4x4, k tomu ještě 3.0 R6 s kompresorem a 3,0TDI. Až na jedno auto samé 6-ti válce. A navzdory ekoteroristům si to užívám :-). Zahájil jsem boj proti globálnímu oteplování - pořídil jsem si roadstera :-).
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

u_r: vypůjčím si na Tebe bloodyho podpis: Argumentace s debilem totiz nema smysl.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
bloody cardinal
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bloody cardinal »

hehe, však jak asi ten podpis vznikl :D
K nekterym lidem je treba prijit, dat jim facku a odejit. Nic nevysvetlovat, vubec nic nerikat, proste jen plesknout. Argumentace s debilem totiz nema smysl. --- bloodycardinal.bloger.cz

WRX STi & Challenger SRT8 392 FTW
Weeper
Mistr volantu

Příspěvek od Weeper »

řidičBOB píše:Žes to nepochopil, mne vůbec, ale vůbec nepřekvapuje...
Takže speciálně pro ultimu: systémová chyba je, že kvůli bagatelnímu překročení rychlosti policisté vytvoří takto potencionálně nebezpečnou situaci (viděno mnohokráte v provozu a zde to prostě nevyšlo); systémovou chybou je, že policisté zastavují vozidla na rychlostních komunikacích na krajnicích; systémovou chybou je, že při zastavení vozidla na silnici, postaví své vozidlo, které je opatřeno výstražným světlem modré barvy, před vozidlo zastavované; systémovou chybou je, že se specializují POUZE na měření rychlosti, ale fakt, že třeba na PO jezdí drtivá většina řidičů uprostřed, je jim ukradená...a mnoho dalších systémových chyb.
Beny9700 píše:Hodně často jde o omezenou rychlost a pak nenásleduje ukončení omezení rychlosti, dále jde o omezenou rychlost na nesmyslných místech.
Přiměřená rychlost podle mého názoru není dána značkou, ale vždy momentální situací na silnici (počasí, hustota provozu, stav silnice, denní doba atd.).
Proč bych nemohl po téměř prázdné a suché silnici se čtyřmi pruhy kde je povoleno 130 km/h jet 200 km/h ?
Naopak v pátek odpoledne na téže silnici, když všichni valej na chalupy je nutné se přizpůsobit provozu a třeba jet méně než 130 km/h.
Doba je jinde a tahle omezení 90 a 130 jsou tu cca 35 - 40 let a auta a silnice jsou úplně jinde. Je to buzerace, uvítal bych doporučenou rychlost a nic víc. A samo omezenou, kde se něco děje, nebo jsou nějaká rizika.
Ve městě, jasně 50 bez diskuze. Něco jiného jsou ale městské okruhy, tam by mělo záležet na místní situaci.

Kdyby se raději místo buzerace a nakupování nesmyslnejch passatů udělalo perfektní vodorovné značení, patníky s odrazkama a daly kvalitní odrazné značky.
Tady když člověk jede potmě, tak netuší kde je krajnice, střed a kam se to stáčí. O dírách a kvalitě oprav škoda mluvit.
Stačí přejet do Německa a krásně se vše rozsvítí a hned má člověk jinej pocit přehlednosti a na neznámém úseků hned ví kudy kam.

No a manévry passátů, když se rozhodnou někoho nahánět a pak zastavit "piráta" na odstavném pruhu rychlostní silnice 8-x .
Já bych tam asi nezastavil a jel na nejbližší výjezd či parkoviště za doprovodu té jejich diskotéky. To by bylo zajímavé co by říkali, samo bych si jejich odstavovací manévr natočil. Ale to by mě museli lapnout, snad mě G1 ochrání B-)
+123456789 :ymapplause: :ymapplause: :-bd
Audi S4, 3.0TFSI quattro 245kW (333k)

"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem ;-)
ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

To jsou pouze vaše subjektivní názory, objektivně to tak není. Pokud se bojíte autem zastavit, tak ho raději ani nerozjíždějte. Někde na palubní desce máte jistě to tlačítko s trojúhelníkem, to vás ochrání.
Beny9700
Pan Řidič

Příspěvek od Beny9700 »

Pokud je to reakce na zastavování passatem v odstavném pruhu rychlostní silnice, tak nesouhlasím s názorem, že stačí tlačítko s trojúhelníkem a to mě ochrání.
Ani náhodou, už jsem na vlastní oči viděl, jak kamion smetl blikající auto v odstavném pruhu (vzal ho pravým bokem). Asi četl noviny, nebo čučel na video Jak jsem párkrát při předjíždění kamionu postřehl :-o . Asi se za volantem nuděj.
Proháním atmosféru 2,5 V6, 1,8T a dále 2,8T V6 4x4, k tomu ještě 3.0 R6 s kompresorem a 3,0TDI. Až na jedno auto samé 6-ti válce. A navzdory ekoteroristům si to užívám :-). Zahájil jsem boj proti globálnímu oteplování - pořídil jsem si roadstera :-).
Odpovědět