Za kolik jezdíte s benzínem?

Které palivo je to pravé pro či ono auto?
Odpovědět
NoSwear
Řidič začátečník

Re: Za kolik jezdíte s benzínem?

Příspěvek od NoSwear »

DaveP píše: Ale hodlám pořídit BMW 5 E60, máte někdo zkušenost se spotřebou u modelů 525i,530i popř. 520i? :ymdaydream:
V 530i ne, ale v 330i ano, zase takový rozdíl tam nebude, pokud nebudeš volit automat. Hodně je to dle stylu jízdy, znám lidi s průměrem 9-10l/100, ale já jezdím z 70% Prahu a 15% svižně dálnice 15% okresky s fun factorem a průměr těch 12 mi přijde krásný. ;;) Ale samozřejmě, že když jedu třeba jižní čechy na tempomat (jezdím mimo dálnice) těch 110 na pohodu, tak i 8 není zásadním problémem. :)
BMW Driver M-B worker... :D
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

potvrzuju, co píše noswear: 272 kobyl se dokáže spokojit s 8, ale to je jízda za trest ne radost, dlouhodobý průměr přesně 11, když okresky jen pro zábavu, tak max 15-16
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
DaveP
Autoškolák

Příspěvek od DaveP »

NoSwear píše:
DaveP píše: Ale hodlám pořídit BMW 5 E60, máte někdo zkušenost se spotřebou u modelů 525i,530i popř. 520i? :ymdaydream:
V 530i ne, ale v 330i ano, zase takový rozdíl tam nebude, pokud nebudeš volit automat. Hodně je to dle stylu jízdy, znám lidi s průměrem 9-10l/100, ale já jezdím z 70% Prahu a 15% svižně dálnice 15% okresky s fun factorem a průměr těch 12 mi přijde krásný. ;;) Ale samozřejmě, že když jedu třeba jižní čechy na tempomat (jezdím mimo dálnice) těch 110 na pohodu, tak i 8 není zásadním problémem. :)
Tak nějak jsem takové hodnoty očekával. Ale jízda na spotřebu mi dělá problém :)) Za rok 2012 jsem projel asi 50 000 Kč jen za benzín, a z toho 80% čistě pro zábavu, pro radost. A to jsem býval doma jen o víkendech :)) To nemluvím o tom že jsem po 57 tis. vyhodil pneumatiky a brzdy. Naštěstí tenhle rok bude spousta cest i pracovních, tak si ta jízda na sebe aspoň kolikrát vydělá :-)
No s tím BMW uvidím jakou zvolím variantu ale 525i mi přijde takovej střed :-) Nafta by byla spotřebově fajn, ale to bych asi nesnesl, stačí mi firemní dodávka :-) Zkrátka možnost poslouchat motor v 6-6,5 tis. je k nezaplacení :ymdaydream:
NoSwear
Řidič začátečník

Příspěvek od NoSwear »

Tak zase bych nesrovnával motor (naftu) v dodávce s naftou od BMW :D , ale jinak chápu, co tím myslíš a mám to uplně stejně ;) Akorát mi 25i přijde zbytečný, nemyslím si, že by sis tím ve výsledku finančně pomohl, ale co se týká projevu a výkonu, tak mi to již jako rozdíl přijde poznatelný i od nezkušeného člověka, ale to je pouze muj subjektivní názor. :) Já osobně bych v 5er šel určitě do 30i a možná koketoval i s 50i, zde by ovšem záleželo, na co bych to auto používal. Navíc jsme finančně už zase trošku jinde. A kéééž by mi gumy a brzdy vydržely taky takových tis km jako tobě! :D
BMW Driver M-B worker... :D
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

tak tak, první letní umřely po 17tkm, druhé přežily asi dvacet....
DaveP
Autoškolák

Příspěvek od DaveP »

Tak když máte finance na to aby jste kupovali pneu 2x za rok :)) :)) Mě čeká ještě dlouhá cesta než si BMW budu moct dovolit, to víte když 2 měsíce dřete v práci od rána do večera a pak vám těch 80 tisíc nezaplatí tak to člověk pocítí no.. Ale to jsem silně odbočil od tématu :-$ Jinak kamarád má mazdu mx-3 1,6 a žere mu to zhruba 9l ne-li víc :)) + hromadu oleje :)) je to rok 1998 a má najeto snad 350 tis, ale povím vám už to nestíhá kytovat :))
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

letní gumy si vyloženě užívám.... hned první nádrž byla 440km@62 litrů..... :D :ymhug: :x
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

já též!
2013-04-15 13.27.56.jpg
No pain, no gain.
Vespa time \m/
jack daniels
Pan Řidič

Příspěvek od jack daniels »

jezdím za 5,jsem prase :ar!
vonkreuz
Letec

Příspěvek od vonkreuz »

Za poslední 4000km jsem na cca 10.2l/100km počítáno podle tankování a ujetých km.

I když posledních 60l zmizlo na 450km při užívání si klikatých cest a pěkného počasí.
Odpovědět