Osoba blizka konci??

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Weeper
Mistr volantu

Re: Osoba blizka konci??

Příspěvek od Weeper »

Přivoláním RZS dojde k tomu, co trefně napsal kolega na konkurenčním fóru: „já bych reagoval úplně stejně jako Slegacy až na volání policajtoj (v našem případě RZS), než by dojedli burgeroj a přijeli razit cestu tak už piju v nemocnicoj druhé kafe (tady u nás v Plzni, v Praze ani nevim jestli tam nějakou nemocnici maj)“
Audi S4, 3.0TFSI quattro 245kW (333k)

"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem ;-)
ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ultima ratio »

Nikde není dáno, že rodit se musí v nemocnici, RZS bude u rodičky dříve než rodička v nemocnici. Porod je běžný životní jev, dříve to probíhalo tak, že šla karavana, žena si odskočila porodit za keř a pokud ji tam nějaká šelma nesežrala, tak ještě karavanu dohonila. ;)
Weeper
Mistr volantu

Příspěvek od Weeper »

:D Nechceš mi někdy hodit pár gramů, až budeš v Praze? :D (k věci - budoucí matka může bejt v porodnici ještě dřív než-li nasedne posádka do záchraného vozu)

"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

Při nasedání do auta ještě taková nouze nebyla, samozřejmě...

Důležité je, že to v tomto případě není přestupek, což je podmínka stíhání provozovatele... Dobře.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

ultima ratio píše:... což by jistě v případě porodu odvrátit šlo přivoláním RZS.
Tak si nejdříve zjisti, co je RZS a co je jejím úkolem...napovím, že to není sběrná služba rodiček.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

RZS přivoláš v případě nebezpečí (ohrožení zdraví rodičky nebo plodu), pokud žádné nebezpečí nebylo, nebyl ani důvod překračovat povolenou rychlost. Samotný porod tím důvodem rozhodně není, je to běžný životní jev. Přivoláním RZS se domůžeš včasné a kvalifikované lékařské pomoci a vyhneš se přitom ohrožení ostatních účastníků silničního provozu překročením povolené rychlosti. Viz rozsudek NSS č. j. 5 As 97/2008:
http://www.nssoud.cz/files/SOUDNI_VYKON ... vedeno.pdf
V tomto ohledu se Nejvyšší správní soud ztotožňuje se závěrem krajského soudu, který dovodil, že stěžovatel mohl odvrátit nebezpečí, i pokud by přímo hrozilo zájmu chráněnému zákonem, tj. zájmu na ochraně zdraví jeho přítelkyně, i jinak, než překročením nejvyšší povolené rychlosti a odmítnutím lékařského vyšetření po výzvě policisty. Přivoláním záchranné zdravotnické služby by se stěžovatel nepochybně domohl včasné a kvalifikované lékařské pomoci, přičemž by neuvedl v nebezpečí ostatní účastníky silničního provozu překročením nejvyšší povolené rychlosti ...
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

"a odmítnutím lékařského vyšetření po výzvě policisty"

Ono je potřeba to číst celé.
Weeper
Mistr volantu

Příspěvek od Weeper »

Že to není nebezpečí? Že to neni krajní nouze? Pozdní porod může poškodit plod a klidně i ohrozit zdraví ženy. Důkazem toho si třeba ty.

ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

Tak v tom případě zavolat RZS, jsou vybaveny i na porody. ;)
Weeper
Mistr volantu

Příspěvek od Weeper »

A docela mě šokuje ten závěr NSS. To je instance, která by měla mít už trochu rozumu. Prej neuvedl v nebezpečí ostatní účastníky sil. provozu překročením nejvyšší povolené rychlosti? Takže překročení max. pov. rychlosti automaticky znamená ohrožení ostatních účastníků provozu a naplnění materiálního aspektu přestupku? To už všichni padli nahlavu před penězovodem, ne?

Odpovědět