skutečná příčína nehod bývá - prostá lidká chyba a pak přecenění svých schopní a nepozornost. Tyto tři důvodu budou tvořit dle mého názoru většinu nehod. Nicméně je nepopíratelný fakt, že stejná nehoda v 50 a ve 100 bude mít jiné následky.PzKpfw VI Tiger píše:Ono to má hlavěn velkou mezeru v tom, že mě to omezí na 130. Hezky bezpečně po dálnici, ale taky mě to omezí na 130 ve městě a mimo obec, což je furt rychle. Co budou dělat s tím? Tohle by vyžadovalo velice sofistikovany systém, který by ideálně měnil omezovač podle aktuálního místa.
Omezení maximálky je prostě populistické gesto postavené na základě tvrzení, že nehody způsobují manažéři v silných drahých vozech, místo toho aby se řešila skutečná příčina.
Nicméně o tom to pro mne není. Já nevidím limit jako cestu ke snizení nehod, mozna to par nehod usetri, ale to je pro mne sekundarni jev. Pro mne je limit, ktery by byl opravdu dodrzovan hlavne prostredkem, jak moci prestat resit urcite ukony, ktere jsou zbytecne a jsou nutne jen proto, ze par jedincu neni onen limit schopno dodrzovat. Je to jako s tou zasuvkou. Vsichni se spolehame na to, ze tam je 230V, stejne tak se chci spolehat na to, ze nikdo nepojede vice jak 130. Kdyz to bude jistota alespon 99,9% tak jako onech 230V (kdy ano pr inejake zavade muze byt prepeti, ale to je temer nikdy) tak to bude super. Taky by te nebavilo co 10-20 sekund pri koukani na TV sledovat jake je napeti v zasuvce a kdyby slo nahoru, tak rychle vypinat. To same se mi nechce pri rizeni. Ja jedu proto, ze se musim nekam premistit a chci u toho mit komfort. Coz nyni kvuli lidem, kteri si vytvari vlastni limity neda.