Ojeté auto pro 18-ti letého

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
varach
Autoškolák

Ojeté auto pro 18-ti letého

Příspěvek od varach »

Zdravím. Začnu originálně : Je mi 18 a přemýšlím o koupi svého prvního auta. Chtěl bych vás tedy poprosit, jestli byste mi nemohli pomoct a poradit.
Auto bych měl spíš trochu jako srdcovku než jako prostředek k přepravě z místa A do místa B. Občas bych chtěl ve dvou vyrazit na nějakej čundr, nebo se jet v podvečer jentak projet po okreskách. Takže bych nepotřeboval žádnou velkou loď, ale spíš auto se sportovnějším charakterem jízdy. Výkonově žádnej blázinec, ale zároveň žádná chcíplina... Prostě auto, z kterýho bych měl radost.

Moje další požadavky jsou :
Pořizovací cena do 100 000Kč (samozřejmě, že čím nižší, tím líp :D )
Spotřeba : do 8l/100
Palivo : asi nerozhoduje, nemám moc přehled o + a - benzinu/nafty...

Slušnými adepty na moje požadavky se mi zdají být : VW Golf, Passat, Ford focus nebo nějakej Opel... Samozřejmě, že bych nejraši nějakýho bavoráčka, ale v tom mi trochu brání finance :D

Za každou odpověď děkuju a omlouvám se za vytvoření celkem nudnýho tématu
jack daniels
Pan Řidič

Re: Ojeté auto pro 18-ti letého

Příspěvek od jack daniels »

Punto HGT :D
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Ford Puma 1.7 ak je ten rozpocet aj s nakladmi na prvotny servis a ak je to cisto na auto tak by som hodil okom po MX-5...
Abe by mali byt dost zachovale v tom rozpocte.
Taktiez bude zalezat od volby FWD vs. RWD, ani jedno ani druhe nie je ziadna raketa, ale naucia cloveka citit s autom, vediet s nim pracovat a rychlost si treba zasluzit, no nie su to ani ziadne HaTaPky...;) Taktiez su konstrukcne dost jednoduche...

Urcite sa najde dost inych kandidatov, toto su moje srdcovky v danom rozpocte.

Z tych navrhnutych by som sa veeeelkym oblukom vyhol Golfom, Passatom, Ochcavkam a spol, to s radostou za volantom nema nic spolocne a ani s radostou vlastnenia...su to proste uzitkace, tak ako je uzitkacom napr. mikrovlnka, k tej sa tiez vztah tazko buduje...jedine ten Focus je auto aj na nieco ine ;) len je to stale relativna tuctovka.
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
varach
Autoškolák

Příspěvek od varach »

Díky moc za odpovědi!
To punto.. nevím, není tam něco míň ''nákupního''? :D

Ten Ford nevypadá zle :)

No a ta MX-5 je teda perfektní, krása.. Akorát nevim jestli bych přece jen nepotřeboval něco s torchu větším kufrem a aspoň nouzově čtyřmístného.. :( A taky nevím, jestli je to nějakej zažitej předsudek, ale pořád nevím jak jsou na tom kabriolety v otázce bezpečnosti..? Každopádně nad ní budu pořádně uvažovat, protože to je pecka :)

No a jinak děkuju za to ''rozmluvení'' mých kandidátů. :) O Škodovkách jsem tak nějak ani nepřemýšlel, už jen z důvodu, že s tím tady jezdí každej druhej sváteční řidič... O tom golfu jsem trošku pokukoval, ale uznávám, že určitě existujou lepší volby viz tam mx-5 :)
jack daniels
Pan Řidič

Příspěvek od jack daniels »

Punto HGT rozhodně není nákupní taška. Akorát motor 1,8 má své mouchy.http://www.sauto.cz/osobni/detail/fiat/ ... oFrom=list
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Odporucam si potom k jednotlivym autam najst prislusne konkretne forum, kde su vacsinou vsetky dolezite info na co si dat pozor, co sa najcastejsie kazi a kolko co stoji...taktiez sa tam obcas objavia aj auta napredaj a je mozne si tam cez ostatnych preverit aku taku historiu...

Co sa tyka MX-5 sam by som ju mal nebyt mojej potreby mat nieco vacsie, ale ja uz som vekovo trosku dalej uz ;) takze kym je clovek mlady mal by si ten vek aj nalezite uzit, lebo ak teraz nie, tak az v dalsej puberte ( 50-ke ;)) ) a kym bude treba viac miesta tak vacsinou uz je clovek aj financne dalej a uz si k tomu dokupi nejaky Mohutny Prepravnik Vzduchu :)

A co sa tyka pasivnej bezpecnosti tak na tom fakt nie je zle, ta vaha a jednoduchost robia svoje a to nehovorim o aktivnej bezpecnosti - http://www.euroncap.com/tests/mazda_mx_5_2002/120.aspx
Horsie to mozno bude pri prevrateni, no tam si treba len udrzat ruky a seba dnu ;)

No a najdolezitejsie co asi pomoze pri vybere je povozit sa...odporucam nechat si tu MX-5 ako poslednu :D
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Když už na začátek nějakou malou raketu na způsob MX-5, tak z fwd sekce musím doporučit Ignis Sport. Teď v tom lítám už asi měsíc a nemůžu si to vynachválit. Sice je to ošklivé kačátko, ale jízdně to je sporťák se vším všudy (reakce motoru, zvuk, nastavení podovozku) a na okresce je s tím opravdu zábava. A náklady odpovídají malýmu lehkýmu autu (spotřeba za 3kkm 9 l bez nějakýho odříkání).
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
MiN
Autoškolák

Příspěvek od MiN »

MX-5 jako jediné auto... no, nevím. Ale souhlas s Pumou, ta by mohla posloužit dobře.

A do stovky by se možná dal sehnat i neotuzený Civic 6G 1.6VTI, což je taky moc fajn svezení. Nebo Sunny GTI, i když to je už postarší auto.
varach
Autoškolák

Příspěvek od varach »

Díky moc za rady!

Ty testy: ano, šlo mi o převrácení, jinak uznávám, že na tom není vůbec špatně :)
Jinak na ty fóra kouknu a prověřím :)

Z těch ostatních se mi asi nejvíc zamlouvá ten Ford Puma. Má takovej neobvyklej vzhled, ale asi bych tomu mohl přijít k chuti :)
Ikdyž asmozřejmě ten Civic taky není zlej, ale myslím, že tam bude problém to sehnat pod těch 100 tis. ne?
Ten nissan sunny si zase myslím, že bude horší sehat nějakej v dobrým stavu...? Na Ignis ještě mrknu :)

Jinak je fakt, že ta MX-5 by nebylo jediný auto v baráku, takže kdyby bylo potřeba převést nějaký náklad nebo větší počet osob, mohl bych si půjčit naši Astru a s tou Mazdou si prostě jen užívat jak píše Snowman :)

No jinak to punto - uznávám, nevypadá to špatně a to s tou taškou beru zpět. Ale stejně pořád nevím, jestli bych se uměl zbavit dojmu, že prostě řídím punto...
Naposledy upravil(a) varach dne stř 30 led 16:49, celkem upraveno 1 x.
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Ještě dyžtak omrkni C2 VTS, jsou za velmi rozumný peníze (2004 už někde od 80.000,-) a jízdně to asi taky nebude úplně špatný.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
Odpovědět