IT poradna

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
pavproch
Letec

Re: IT poradna

Příspěvek od pavproch »

počítačová lama zase jednou neví kudykam

dostal sem CD-R, které by mělo být samospustitelné a mělo by obsahovat jeden specializovaný exe soubor a k němu datovou knihovnu (v jakém systému je to vypálené nevím, je ale vidět, že tak 1/3 disku je opravdu vypálená)

Když to vrazím do CD/DVD mechaniky na noťasu (W7/32), tak se neděje chvíli nic, potom se objeví hláška "chcete CD použít jako flash nebo CD/DVD?" Když se na disk kouknu průzkumníkem, neukáže žádné soubory ani jiný obsah na CD

Když ho ale strčím do jiného (starého) noťasu s XP, tak to CD napoprvé přečte, ukáže adresářovou a souborovou strukturu a pak zatuhne tak, že musím natvrdo vypnout a restartovat wokna

Než to stihne zatuhnout, tak tam vidím autorun.inf, potom ten výkonný soubor.exe, nějaké knihovny, nápovědu a adresář s daty.... na cokoli ale klepnu, zatuhne to...

na obou PC mám zakázáno automatické přehrávání CD.

Otázka: opravdu si už nepamatuju, kde se ve W XP resp. W7 zakazuje/povoluje to automatické přehrávání...

To je první krok, který scu zkusit - v XP povolit automatické přehrávání CD a pak to CD strčit, ve W7 umím rozbalit nabídku možností co má počítač automaticky dělat s různými druhy souborů, ale podle mně to není ono, jestli se pamatuju správně, tak se to povoluje/zakazuje jinde....

Kuju.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
glider
Pan Řidič

Příspěvek od glider »

skor by som povedal ze mechanika nevie precitat to CD,
7micka si povie ze tam nic neni, XP sa do toho pusti a zatuhne to

skusil by som to este v inej mechanike
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

tak prý je špatný filesystem na CD, nechám si to vypálit znova nebo na flešku

i tak kuju
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

ooops! chybička byly v použití notebooku (obou, co mám doma)... dyž sem to CD strčil do stolního (staršího) PC s W7, bezproblema načetlo obsah a nechalo zkopírovat na flašku... po přenosu flaškou na můj noťas ta aplikace i s daty bez problema funguje... i tak ale kuju za rady....
glider
Pan Řidič

Příspěvek od glider »

tak to bola predsalen chyba mechanik ako som hovoril :)
nz
petrkorec
Spolujezdec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrkorec »

pavproch píše:chlopi PC lama počebuje poradit:

noťas s rozlišením 1208x800px, budu k němu potřebovat externí LCD stolní monitor asitak 19", bohužel sem nenašel žádný s nativním rozlišením stejným jako NB (1208x800px) - vyrábějí se ale 1440x900px.

Otázka: pokud k němu připíchnu noťas (musí to být BEZ přepínání rozlišení) s nastavenými 1280x800, tak na displeji 1440x900 budu mít uprostředka obrazovku 1280x800 a okolo černý neaktivní rámeček 50 resp. 80 px ?
Druhý monitor může mít jakékoliv rozlišení, zkrátka na každém monitoru budete mít jiné.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

kuju za radu, ale... k nepříčetnosti mně vytáčí dnešní EU (či jaký wool to vymyslel) standard 16:9 nebo ešče víc do široka. Nasrat! proto sem hledal, našel, rozchodil monitor o stejném NORMÁLNÍM poměru stran jako má můj noťas (16:10)
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Ty jsi magor :D To už bych čekal, že za normální budeš považovat 4:3, ale 16:10 zcela minoritní poměr. Nazývat jej normálním je úplně mimo. Navíc mezi 16:9 a 16:10 je (na rozdíl od 4:3) zcela minimální rozdíl.
Back to basics.
Příčina -> následek
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Ja mam 16:10 jak monitor u PC tak i NB. Cim dal vetsi sirokouhlost me taky irituje.
sváteční řidič
Autoškolák

Příspěvek od sváteční řidič »

Proč se to označuje jako 16:10 a ne 8:5?
Odpovědět