Fightman píše:Rozhodně Mondeo nejlepší volba pokud se ti líbí. Rekl bych atraktivní design, vyborná spolehlivost (pokud samozrejmě nenarazis na špatnej kus,nebo neudrzovany auto..což se ti muze stát u každe značky), skvělá výbava, pohodlí, prostornost, vynikající motory (problemy v počátku uvedení TDCi se vstriky se hned vyresili, problem neni pokud uvazujes o ročníku aspon 2004), a hlavně jízdní vlastnosti....podvozek, řazení, zpetná vazba atd....proste radost z jizdy, jistota, přesnost, cit...to snad není potřeba ani zmiňovat, že zde je Ford o třídu vejš. Takže francouze bych s ohledem na řazeni,podvozek, spolehlivost a dle me uchylny designy, zamitl hned. BMW, Mercedes, Audi .....moc drahe, zbytečné vyhazovaní peněz. Takze jěště je možnost třeba Mazda 6 a Honda Accord (taky povedený autíčka). Passata bych nebral, nejsem zastancem koncernovych aut, spolehlivost není vubec lepsi nez u jinych aut, usedlý nudný design, přeposilovaný, žádný emoce při řízení nevyvolá, nedá se srovnat s Mondeem. Mám zkušenosti jak s francouzi, tak hodne s VW Golf a Passat, oktavky, Mondea, a stejně tak dost lidí v mém okolí a za mě i za ně mohu říct, že Mondeo je nejlepší volba!!! Ja už mám druhé a 100% spokojenost a neměnil bych, a každý kdo se svezl tak pěl jen samou chválu. Dokonce co vim i v porovnání s prémiovou značkou Audi (A4 x Mondeo) hodně lidí uznalo, že jediný čím je přesvědčilo Audi oproti Mondeu byl vzhledově hodnotnější interiér, a to je dost málo. Takže volili Mondeo nakonec. A všichni co znám, co si pořídili Mondeo tak jsou max. spokojeni a už by nic jinyho než Forda nechtěli, jízda s Fordem je návyková