Lyžárna
Re: Lyžárna
Aha, aha... Hned je mi to trochu jasnější... Budu hledat další videa a pak to budu cvičit na starejch slalomkách, kterejm odešla skluznice, ale hrana tam ještě nějaká je... Díky moc!
chlopi, jak píšu, v cajkách na sjezdovky tápu... takže prosím o info: když brousíte hrany "každý den", jak dlouho vám ty lyže vydrží? Já brousím hrany a skluznici cca 1x ročně v servisu a 1-2x hrany doma, většinou po havárii na šutrech, a bohatě mi to stačí, a to i přesto, že mám v sezoně třeba i víc než 80 dnů na lyžích.... ale zato mi lyže vydrží 5 i 6 let.... pak sou z nich na další cca 2 sezony kameňačky....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
to muze byt dost individualni. ale ono to kazdodenni brouseni casto je jen o srazeni grotu, to moc materialu neubere. ale par sezon se takto odjezdit da.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Už jsem konečně pochopil toto http://www.volaracing.cz/eshop-11015.html, ono se to k otmu chytne zvenku svěrkou, tak to není nic pro mě... Já potřebuju ty plastový věci, co to tam mají rovnou přidělaný...
To oříznutí boku lyže (plastu) je zajímavé, to tam skutečně asi bude překážet...
Jinak je to moc hezká práce, určitě by mě to bavilo, ale ta výbavička by se mně, jako rekreačnímu lyžaři, nikdy nevyplatila... Začnu ostřičem hran a uvidíme...
To oříznutí boku lyže (plastu) je zajímavé, to tam skutečně asi bude překážet...
Jinak je to moc hezká práce, určitě by mě to bavilo, ale ta výbavička by se mně, jako rekreačnímu lyžaři, nikdy nevyplatila... Začnu ostřičem hran a uvidíme...
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
PP: Presne ako hovori mmira...kym sa to len doostrieva tak z toho takmer vobec neubuda, horsie je ked sa narobia zuby a vtedy je nutne tu hranu dorovnat. Myslim, ze ale nie je nerealne aby lyze vydrzali 5-6 rokov takmer kazdodenne a 2x tyzdenne brusenie...bude v tom hrat ulohu aj kvalita hran...napriklad jednky GS Atomicy my vydrzali 2 sezony a hrany skoro zmyzli...a taktiez od pouzitia...ine je s tym lyzovat len na snehu a ine niekde v lese...
Ale aj tak si myslim, ze na suchanie patkami su ostre hrany zbytocne...ba skor prekazkou
Ale aj tak si myslim, ze na suchanie patkami su ostre hrany zbytocne...ba skor prekazkou
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
nojono, jen di dělejte srandu ze szaré konzervy....
hele, občas sou hrany hoooodně moc potřeba.... loni nědy začátkem března (marca) v TA3 zapršelo a pak to zmrzlo a stalo se z toho nakloněné kluziště.... to fakt byly hrany potřeba i na to šuchání patkami...
hele, občas sou hrany hoooodně moc potřeba.... loni nědy začátkem března (marca) v TA3 zapršelo a pak to zmrzlo a stalo se z toho nakloněné kluziště.... to fakt byly hrany potřeba i na to šuchání patkami...
už sem to našel:
pavproch 2.3.2012 píše:taxem před chvílou přišel z hradu, teda z kopca....
smokovec-malá studená-baraní sedlo (okolo Miry sem jen proběhnul, ani na kafe sem se nezastavíl...)-brnčala-biela voda kežmarská = 4 a 3/4 hodiny poctivý práce )na brnčali sem ale dal pauzu, bo inka bysem dole čekal víc než hoďku na socku)
neska tady v TA3 bylo přenádherně, celej den ažuro ale...
a) víchrica
b) kluziště nastojato (ve čtvrtek a pátek scalo, neska v noci to zmrzlo na beton)
velký hang byl neska sázkou do loterie, na pásech ani s haršajznama to nešlo, takže na mačkách priam hore, lyže na báglu, víchrica zboku = každou chvíli balancování doslova a dopísmene o život (dyby člověk ujel, tak letí až k zamkovského ch.), nad terynou už to bylo dobrý, dalo se na harsšajznách )kromě závěrečného výšvihu do baraního
tolik sněhu sem v malé studené ještě nezažil, hned nad zamkovského začíná čistá bílá pláň v létě je tam 4-5metrů vysoká kosovka), naopak ve velkej zmrzlej a hlavně dole u brnčaly není skoro nic - z ucha bílý sopel a okolo šutrovisko, flaška je sice sjízdná, ale má šířku sotva 3metry...
sjezd z baraního byl OK, ale skrz flašku zase loterie o život - kluziště....
normálně začínám chytat přímo nesnášenlivost k brnčali, teda jejich novému nájemci.... jídelna narvaná, ale o poblífku a kafe sem se musel domáhat (obsluhu sme vyložene otravoval, že neco scu), šošovicová poblífka hnusná jak prdel, kafe místo neska nějaké amaretto či jiný navoněný hnus.... brrrrrrr.... navíc sem v socce odposlechl mladý pražský pár, který se vracel po týdnu z Brnčala, že je tam chatár natáhl o několik desítek EUR při vyúčtování....hnus velebnosti, filajový...
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
x123: Ono su tam len tie vstupne vydaje vyssie, hlavne zveraky, uholniky, pilniky, nejaka ta zehlicka a vosky...no a potom uz len drobnosti...ked sa ale clovek pohybuje v takom prostredi, tak sa da zohnat aj pouzite veci a pre zaciatok to bude stacit urcite...
A pri tom bruseni odporucam od spicky k pate, lahkym ale raznym tahom, cca po dlzke 40-50 cm a postupne sa posuvat nizsie, aspon tak som to bol nauceny ja...
PP: Musel som trosku ripnut ale jasne taka situacia a bez hran...to je o drzku...
A pri tom bruseni odporucam od spicky k pate, lahkym ale raznym tahom, cca po dlzke 40-50 cm a postupne sa posuvat nizsie, aspon tak som to bol nauceny ja...
PP: Musel som trosku ripnut ale jasne taka situacia a bez hran...to je o drzku...
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
to potvrzuje mou zkusenost s atomicy, dobre lyze, naprosto mizerne hrany. jednou jsem si jejich GS pujcil na vyzkouseni, hrany byly pryc poobede. preskocil jsem na rosky a to bylo zuzo.Snowman000 píše:...napriklad jednky GS Atomicy my vydrzali 2 sezony a hrany skoro zmyzli...
Autoforum.cz
Brousit nechávám na Montaně, garantujou 20x broušení. Asi tak 3x za sezonu + pravidelné srážení grotu. Lyže si nechávám 2-3 roky. Teoreticky jdou ode mě v polovině životnosti. Když jsem se servismenů od Montany ptal na ruční broušení, akorát se usmáli a řekli, že poznají ručně servisovaný lyže, protože jsou hrbatý. Prý jim to akorát přidělává práci a že je docela problém je srovnat.
Než bude někdo z rukodělných reagovat, tak mě je to jedno, já jsem spokojenej a do ruční práce se pouštět nehodlám.
http://www.montana-skiservis.cz/
Než bude někdo z rukodělných reagovat, tak mě je to jedno, já jsem spokojenej a do ruční práce se pouštět nehodlám.
http://www.montana-skiservis.cz/
RWD