Lyžárna

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
ExFun
Letec

Re: Lyžárna

Příspěvek od ExFun »

Já si nechával brousit na 87°
Back to basics.
Příčina -> následek
mafel
Pan Řidič

Příspěvek od mafel »

Od té doby, co mě naučili péči o lyže (dcera jezdí v závodním klubu), tak je už do servisu nedávám - není to složité a při správné výbavě (celkem jsem se vešel cca do 5 tisíc) a zaškolení (see one-do one-teach one) jsou hrany super. Navíc to dělám každý týden, tudíž hrana je pořád ostrá a při pravidelnosti to není ani taková práce - když je nechám měsíc nez péče, tak je to pak trochu víc práce.
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

pavproch píše: ale my staromilci se k takovýmu zvěrstvu (na stylu) nikdy nesnižujeme, základem pořádného stylu je přece krátký smykový oblúúúúúk...
Krátký smykový oblúúúúk byl in někdy v 80. letech minulýho století. :D
RWD
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

pavproch píše:@snow: lehký nesouhlas - zaříznutý rychle projížděný karvový oblouk uprostředka nepřeřušíš
Já jo.
RWD
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

pavproch píše:jo, soudný člověk tohle na přeplněné sjezdovce neudělá.... bohužel, co tak sleduju, se na sjezdovkách v CZ i SK vyskytuje nezanedbatelné % nesoudných... v tomhle sem fakt radikální - úplně normálně bych karvový oblouk na sjezdovce zakázal a porušitelům lámal lyže a nohy... (a to sem odpůrce jakýchkoli zákazů a omezení)
Tohle už není konzervatismus, to je fanatismus.
RWD
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

@d1.8t: kuju za veskrze pozitivní hodnocení mého osobnostního profilu... :D
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

mafel píše:Od té doby, co mě naučili péči o lyže (dcera jezdí v závodním klubu), tak je už do servisu nedávám - není to složité a při správné výbavě (celkem jsem se vešel cca do 5 tisíc) a zaškolení (see one-do one-teach one) jsou hrany super. Navíc to dělám každý týden, tudíž hrana je pořád ostrá a při pravidelnosti to není ani taková práce - když je nechám měsíc nez péče, tak je to pak trochu víc práce.
nj, ja se zavody skoncil uz drahne let zpet. sice jsem ted od byvalych kolegu dostal pozvanku na ucast pri zakladani zavodniho klubu kategorie Masters, ale neni cas. navic jezdim cim dal tim mene a v tech dvou tydnech v sezone se spokojim se sluzbami servisu primo na svahu.

pri pravidelnem jezdeni bych ale do porizeni brousici sady urcite sel, bez poradnych hran by to bylo peklo.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Tak my mame doma vercajk este z mojich akcnych cias, takze u nas sa lyze vzdy robili len rucne...nikdy stroj a klasickemu zbrusovacovi by som to preto do ruk nedal. Videl ako sa to s nimi ma, takze preto moj odpor.
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
X123
Autoškolák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X123 »

Díky za odkazi a info... Jen jsem možná trochu natvrdlej (ale nikdy jsem to u nikoho neviděl, tak prostě nevím)... :D Koupím-li tu plastovou věc, tak s tím párkrát přejedu hranu, to je mi jasný... A pak pilník, to jen tu hranu lehce stupím, aby na ní nezbyly nějké "špony"...

A s tím pilníkem a úhelníkem mi to pořád jasný není...
OK, dejme tomu, že bych koupil toto: http://www.volaracing.cz/eshop-11021.html a pilník http://www.volaracing.cz/eshop-pilnik-1 ... lorbe.html a teď mi není jasnej prac. postup... :-) Ten úhelník už rovnou brousí a tím pilníkem pak jen tu hranu lehce vezmu, aby na ní nebyly nějaké otřepy atd. nebo mi ten úhleník jen nějak drží úhel broušení a vše se dělá tim pilníkem?
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

ne, do toho uhelniku vlozis ten pilnik, lyzi postavis na hranu (skluznice svira s podlozkou pravy uhel), prilozis uhelnik tak, aby jeho kluzna deska nalehla na skluznici a pilnik na hranu z vnejsku. jezdis tam a zpet po delce lyze. nesmis prilis tlacit.

pozor nutno dat na dukladne ocisteni skluznice a kluzne plochy uhelniku. muze se stat, ze bude zavazet plast na boku lyze. na to je taky nuz, ale v principu se ho da zbavit normalnim pilnikem, jen pozor na soucasne brouseni hrany a plastu.

vyse popsany postup je v podstate jen polovina toho, co je potreba delat. hrana se brousi i ze strany skluznice. vice napovi video

Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Odpovědět