Lyžárna

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
mmira
Moderátor

Re: Lyžárna

Příspěvek od mmira »

pavproch píše:@snow: lehký nesouhlas - zaříznutý rychle projížděný karvový oblouk uprostředka nepřeřušíš
ale jo, s tim se da udelat spousta veci, jde jen o silu v nohou. da se utahnout, lehkym nadlehceni prejit do smyku a oblouk povolit (samov zavislosti na podkladu), dokonce se da i seknout, coz tedy casto sice zabrani srazce, ale vede k nechutne bolavemu padu, pri kterem jsem si jednou malem urval hyzdi.

sam zacinam zpomalovat, protoze mi cim dal tim drive odchazeji nohy a nezbyva ta rezerva na zaseky. na rovinu, vetsinu casu jsem dosud stravil na pistach, jezdim ciste vyjizdene a opravdu hodne rychle oblouky a v zivote jsem se z nikym nesrazil. dokonce i tomu gerontovi, ktery mi loni vjel ze strany pred cumak, jsem se na doppel schwarz vyhnul. a to jsem tam podle gps v tu chvili mel pres 80. jen jsem to pak bohuzel neustal a nechutne si natahl vaz v koleni, se kterym bojuju dodnes.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

mafel píše:tady je vyjádření majitele firmy k materiálům - reaguje na informaci, že na jedněch lyžích vystupují zámky hran
njn, pak je tam stejne blato jako vsude jinde. 2 dny jezdeni max a nutno brousit i na relativne mekkem podkladu. na druhou stranu to neni horsi nez u jinych, takze cajk.

uz jsem na zadych dlouho nestal, ale blahe pameti mivaly nejlepsi hrany Volkle.
Autoforum.cz
mafel
Pan Řidič

Příspěvek od mafel »

jj, i atomic gs race musím brousit každý druhý den, tedy všude stejný shit.
O RCT či SL, ač milovník dlouhých rychlých oblouků, jsem začal rychle uvažovat po víkendu v říčkách, kde jsem většinu času jel v pluhu, protože jinak to prostě nešlo :-) (trochu přeháním...)
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Snowman000 píše:Kto vie carv, aspon na tych lyziach vie stat a vie co robi, tam si myslim, ze bude to riziko male, oproti inym exotom, ktori to posielaju rovno...ten to neubrzdi, nevytoci, ten sa len rozleti...
ehm, položený jen na vniřní lyží a "hladící" sníh předloktím jsem toho moc neudělal, dyž mi kráva vyjela doproti z off pistu.

80% lyžařů vůbec netuší, jak rychle se dá carvový oblouk utáhnout a že při tom neztratím rychlost.
Back to basics.
Příčina -> následek
X123
Autoškolák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X123 »

mmira píše:
mafel píše:tady je vyjádření majitele firmy k materiálům - reaguje na informaci, že na jedněch lyžích vystupují zámky hran
njn, pak je tam stejne blato jako vsude jinde. 2 dny jezdeni max a nutno brousit i na relativne mekkem podkladu. na druhou stranu to neni horsi nez u jinych, takze cajk.

uz jsem na zadych dlouho nestal, ale blahe pameti mivaly nejlepsi hrany Volkle.
Mohl bys mi (nebo kdokoliv, kdo tomu trochu rozumí) doporučit nějaký základní brousek, který bych si bral s sebou na 3 a více dní? Měl bych představu, že by se to právě třeba po těch 2 dnech párkrát přejelo a aspoň trochu by se hrana nabrousila?

Zkoušel jsem číst disuze, ale moc se v tom nevyznám... To jsou samé brousky, gumy, diamanty... Nepotřebuju nic profi, jen ty hrany trochu stáhnout...
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

ja kazde odpoledne pretahuju obyc pilnikem, spolu s premazanim. co se v mladi naucis.... v podstate ale jen strhavam otrepy, jinak vzdy na profi masinach. ale nebal bych se neceho ve stylu:
http://www.lisshop.cz/produkt/express-t ... uktId=1209
http://eshop.lyze-radotin.cz/lyzarsky-b ... 2x2-10-11/

jen pozor na uhel, je potreba koupit takovy drzak, ktery odpovida uhlu ze stroje. doporucoval bych spise ten swix, tedy 89°. je to pak bezpecnejsi, nezarezava se to tolik.

jinak sveho casu jsem planoval nakoupit profi vybavicku, ale kdyz jsem zjistil, co to stoji, tak bych si predplatil servis na x zim dopredu. to si je radeji vzdy necham prejet primo na svahu a nemusim se otravovat sam.
Autoforum.cz
mafel
Pan Řidič

Příspěvek od mafel »

sice říkáš, že nechceš nic profi, ale ony plasťáky jsou celkem na dvě věci, resp. vydrží krátce a efekt nebude valný.

proto bych šel do něčeho, co mi chvíli vydrží. myslím, že vystačíš s broušením z boků a ostatní nepotřebuješ
- http://www.volaracing.cz/eshop-11021.html
- k tomu pilník - http://www.volaracing.cz/eshop-pilnik-1 ... lorbe.html
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Tak tak neni nad uholnik, dva klieste a pilnik...a kazde dva/tri dni to parkrat prebehnut pred voskovanim...hlavne ak su hrany len otupene a ne zubate vdaka kamienkom...

Jo a do stroja by som si nikdy lyze nedal...hlavne tam mam iny uhol spraveny a nie je nad poctivu rucnu robotu :)
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

já teda servis lyží vidím zase jinak: brousím na 90st. doma jen v nouzi nejvyšší - rychlé opravy (pilník, úhelník, ). Imho jediná možnost, jak opravdu pořádně nabrousit hrany ï skluznici je KVALITNÍ SERVIS S POŘÁDNÝMA MAŠINAMA, domácíma pokusama sa te enem kurwí, v ruce to postě nejde udělat pořádně po celé délce/ploše...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

snehulak: ona je masina a masina. je tedy pravda, ze nejlepe udelane hrany jsem mel loni rucne. servisman uvidel dva pary metronu, uklonil se, rekl moment, zasel do skladu, vytahl profi kufr se zavodnim nadobickem a rekl, ze tohle do stroje dovat nebude. ale jinak existuji servisy, ktere umi hrany udelat fakt dobre, v rakousku to byva docela pravidlem.
Autoforum.cz
Odpovědět