Auto do 200 tisíc korun
Re: Auto do 200 tisíc korun
Nejelegantnější bude vždycky právě ta prémie, ale taky může chtít nejvíce peněz za servis, tu bych bral,jen v zaručených případech.
Mě se třeba líbí něco takového http://www.sauto.cz/osobni/detail/citro ... oFrom=list
nebo něco šmrncovnějšího http://www.sauto.cz/osobni/detail/peuge ... oFrom=list
Je toho spousta, nevím, co se ti líbí, jestli dáváš přednost vzhledu, nebo praktičnosti.
Mě se třeba líbí něco takového http://www.sauto.cz/osobni/detail/citro ... oFrom=list
nebo něco šmrncovnějšího http://www.sauto.cz/osobni/detail/peuge ... oFrom=list
Je toho spousta, nevím, co se ti líbí, jestli dáváš přednost vzhledu, nebo praktičnosti.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Citroen je hezky ale nejak mi nepadl do oka, tak bud přemýšlím nad Octavii II nebo i třeba Passat který je stálice. Anebo mě ještě napadlo, co třeba Mazda 6 nebo Ford mondeo anebo Insignia. Co vy na to? .... Peugeot nechci, máme jeden doma a nejsme s tim moc spokojeni, kvalita interéru je na bodě 0 a i kvalita nás moc neuchvátila
Passat je fajn, ale až s CR, koncern jsem záměrně nevolil, protože 2,0l PD motory měly hodně drahých problémů, tam bych doporučil jedině s 1,9, ale jsou to traktory.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Takže doporučujete 1,9ku. A co řikáte k těm dalším autům co jsem napsal výše?
Z uvedených možností asi teda Octavii.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
-
- Řidič začátečník
Můžu se zeptat, proč tak rezolutně chceš naftu? Z hlediska tvého používání nedává absolutní smysl. Když si spočítáš celkové náklady na provoz auta, zjistíš, že oproti benzínu neušetříš při tvém nájezdu prakticky nic... Jen máš procentuálně mnohem větší šanci, že budeš řešit nejeden průser a nakonec na tom dieselu leda tak proděláš...
Protože se mi jedná o to, že by to mělo byt naše hlavní auto a i možná rodinné, v tom případě budeme jezdit delší trasy jako je třeba dovolená, Slovensko a cesty po ČR, takže to beru z toho hlediska. Jinak by taky měl sloužit jako auto po městě.
když chceš naftu, kup si naftu, na ostatní nedej....já měl Oct II s TDI PD, neměl sem žádnej problém, fajn svezení,m motor na sto koní jede, nežere, ale je to traktor....teď mám za podobnou cenu (150)...BMW e39 530 DA (automat a můžu říct - Oktávka se tomu jízdně nevyrovná ani zdálky....ale servis je nepochybně dražší.....ať už budeš kupovat cokoli, nech si 30-50 tis do rezervy, do každýho jetýho auta to dáš v prvním roce...
-
- Řidič začátečník
Jinak z tvých možností:
Mazda 6 i Mondeo jednoznačně ano. Obojí koupit poFL, což bude za 200 tis. stačit i s rezervou. Do 200 budou i benzínové R6 BMW E46 z posledních roků výroby.
Další možnosti - Honda Accord 2.0/2.4, Honda Civic 1.8. No a pokud by mělo jít o stylovou volbu, tak co třeba Alfa GT? Když ti je 22, tak 5 dveří a 500l v kufru zřejmě ještě nepotřebuješ.
A ještě k tomu benzínu. tvůj nájezd bude asi nějakých 12000 ročně, rozdíl ve spotřebě diesel/benzin bude na těch krátkých trasách tak 2 litry, což je cenový rozdíl nějakých 8 a půl tisíce Kč za rok --> vyserou se ti vstřiky a na dieselu budeš rázem tratit x-násobně víc.
EDIT: I kdyby to bylo do 20000 ročně, furt je ten rozdíl malý (vzhledem k celkovým nákladům na provoz auta), nehledě na to, že skákání po městě je přesně ten způsob využití dieselu, který pomůže vysrání se všech těch drahých komponent.
Mazda 6 i Mondeo jednoznačně ano. Obojí koupit poFL, což bude za 200 tis. stačit i s rezervou. Do 200 budou i benzínové R6 BMW E46 z posledních roků výroby.
Další možnosti - Honda Accord 2.0/2.4, Honda Civic 1.8. No a pokud by mělo jít o stylovou volbu, tak co třeba Alfa GT? Když ti je 22, tak 5 dveří a 500l v kufru zřejmě ještě nepotřebuješ.
A ještě k tomu benzínu. tvůj nájezd bude asi nějakých 12000 ročně, rozdíl ve spotřebě diesel/benzin bude na těch krátkých trasách tak 2 litry, což je cenový rozdíl nějakých 8 a půl tisíce Kč za rok --> vyserou se ti vstřiky a na dieselu budeš rázem tratit x-násobně víc.
EDIT: I kdyby to bylo do 20000 ročně, furt je ten rozdíl malý (vzhledem k celkovým nákladům na provoz auta), nehledě na to, že skákání po městě je přesně ten způsob využití dieselu, který pomůže vysrání se všech těch drahých komponent.
S tím taky do toho jdu, že na naftě se může něco pokazit a pak to bude pálka ale taky věřím, že je to vždy o kusu a šťastné ruce .... Jinak na Alfu jsem se díval a to GT se mi líbí, ale je to už starší auto ale spíše jsem se díval na 159ku, co na ní ríkáte? ..... Ještě si nechám od někoho poradit a zvážím teda i ten benzin. Děkuji za rady