Ahoj,
rád bych poprosil zkušenější o radu. Budu kupovat auto, přemýšlím o ojetině kolem 150 000 Kč. Jde mi o co nejnižší provozní náklady a spolehlivost. Tj. auto, které bude splňovat následující:
1) spolehlivost, alespoň nějaká robustnost
2) pořizovací cena kolem 150 000
3) najeté kilometry - max 70 - 80 000
4) nízké provozní náklady a spotřeba
5) předpokládaný roční nájezd 20 - 30 000 km
Takže: Co by to podle Vás mohlo být? Přemýšlím (protože ty znám nejlépe) o Fordu Focus (asi 1,6 TDi), Opel Astra, Kia Ceed anebo Hyundai i30. Na druhou stranu mám docela dobrou možnost koupit Ford Mondeo od jednoho (dobrého) známého, auto je z roku 2005, najeto pouhých 70 000, 155 koní, 2,2 TDi, maximální tehdy možná výbava.
Takže:
1) z uvedených "menších" aut: které a proč? vyplatí se podle vás diesel?
2) alternativa mondeo: kdybych se rozhodl pro něj, je tady něco, na co si dát pozor? Slyšel jsem, že 2,2 TDi motory z téhle doby mají docela dost problémů...
3) napadá vás ještě nějaká alternativa? sem s ní.
Díky
A.
Auto z bazaru kolem 150 000 Kč
Re: Auto z bazaru kolem 150 000 Kč
ojetej diesel bych nikdy nekoupil, ani s takovym nájezdem. Myslim, ze to Mondeo by bylo dobry s nejakym 2.0 nebo 2.5 atmo benzinem.
https://www.youtube.com/watch?v=i6iSAwLsApM
Moje kolo s Imprezou
Moje kolo s Imprezou
A můžete konkrétně vysvětlit, proč? Díky.
-
- Řidič začátečník
2.2 TDCi je (alespoň z toho, co jsem zaslechl), ten nejlepší diesel, který Mondeo může mít. Takže jestli je auto od známého opravdu v dobré kondici a víš, do čeho půjdeš, zřejmě bych neváhal.
Mimoto bude Mondeo oproti ostatním zmiňovaným konkurentům příjemnější zejména jízdně...
A ještě další věc --> hledat cca 6ti letý diesel s nájezdem do 80 tyček bude mnohem složitější, než si myslíš.
Mimoto bude Mondeo oproti ostatním zmiňovaným konkurentům příjemnější zejména jízdně...
A ještě další věc --> hledat cca 6ti letý diesel s nájezdem do 80 tyček bude mnohem složitější, než si myslíš.
karel kecá nesmysly, jen musíš vědět jakej diesel koupit a mít odložíno na případnej servis, to ale platí i pro benzín...
jinak auto s opravdovým nájezdem 80tkm se hledá těžko, ještě tak mezi Faqbiema HTTP, tam jo, ale větší auta lidi víc jezděj...dej na konkrétní stav konkrétního auta, jinak koupíš stočenou leštěnku místo pořádnýho auta...
jinak auto s opravdovým nájezdem 80tkm se hledá těžko, ještě tak mezi Faqbiema HTTP, tam jo, ale větší auta lidi víc jezděj...dej na konkrétní stav konkrétního auta, jinak koupíš stočenou leštěnku místo pořádnýho auta...
7mi letý diesel s nájezdem 50 000km je buď raritka a nebo taky pěknej podvod. Záleží jak moc dotyčnému věříš. Mondeo jsou skvělé auta, no určitě bych nešel do dieselů ale do benzínu 2.0 nebo 2.5.
Pro takový nájezd bych volil nižší střední nebo střední třídu. A u aut takhle velkých aut za 150, (tzn cca 5 a více let staré kousky), bych se spíš zaměřil na konkrétní kus a jeho stav. Tzn pokud se ten známý o to auto dobře stará a jezdí s tim slušně, tak bych se toho nebál.