Mazda 6 vs. Mondeo
Re: Mazda 6 vs. Mondeo
Je ještě jedna trochu speciální možnost....řešil jsem podobný požadavek, jen finanční limit nebyl tak striktní, navíc jsem chtěl trochu výkonnější kultivovaný motor a automat. Dopadlo to podle prvního řádku v podpisu a jsem naprosto spokojený. Těžko, přetěžko se ale shání s rozumnými kilometry.
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
no ne že bych nechtěl šestiválec ale přece jenom bych ho asi tak neužil a v neposlední řadě tolik financí bohužel nemám
Ejhle, do limitu se jich vejde dost: http://suchen.mobile.de/auto/ford-monde ... itCountry=. Že bych si koupil ještě jedno? Třeba tohle mi přijde neuvěřitelné: http://suchen.mobile.de/auto-inserat/fo ... age=100000
Pokud jde o spotřebu, mimo město jsem do devíti, ve městě do deseti a to je automat a kombi. Servis to doufám žádný chtít dlouho nebude. Požitek z jízdy je s kterýmkoliv čtyřválcem neporovnatelný. Pravda, v dnešní naftové downsizované době trochu neortodoxní...volba znalců
Pokud jde o spotřebu, mimo město jsem do devíti, ve městě do deseti a to je automat a kombi. Servis to doufám žádný chtít dlouho nebude. Požitek z jízdy je s kterýmkoliv čtyřválcem neporovnatelný. Pravda, v dnešní naftové downsizované době trochu neortodoxní...volba znalců
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
Jezdil jsem s Accordem i M6, v ní byl diesel, takže irelevantní. Podovozkově obě dobrý, Accord je prostornější a podvozkově jistější. Jen ten 2.0i mě ani za mák nenadchnul Ani subjektivní ani objektivní pocit rychlosti, točení do vyšších moc nepomáhalo, prostě jsem čekal od 160ps víc. Jezdil jsem lehce nad 8L mimo dálnici.
Mondeo 2004 Turnier 2.0i
p.: Dodge Grand Caravan SE 3.3V6 FFV 2008
Já jsem jel 2.0i když se uváděla tehdy nová Mazda 6 a moc mě to nenadchlo. Subjektivně to nejede a když se to vytočí, tak překvapivě hodně to řve. Byl jsem z toho zklamaný.
Tj. pravda, vyšší hlučnost. Ale to jsou věci, na které se dá zvyknout, jízdně a prostorově ovšem opravdu dobré.
Mondeo 2004 Turnier 2.0i
tak ted fakt nevím dokonce sem četl že ta mazda 6 pěkně táhne od nízkých otáček (viz nějaká recenze), v testu zase psali ze ten motor je líný. Prostorově vyhovují obě (tři) auta ale ten motor. Ze šestiválce mám strach hlavně ze spotřeby, protože možná i 50% budu jezdit ve meště. Jasně neočekávám spotrebuju do 6l ale nerad bych atakoval třeba 15l ono těch 10l ve městě mělo být max. Mazda 6 se mi líbí ale nevím jak s tím motorem.
Nebo existují i nějaké další varianty? Krom těchto 3 aut?
Nebo existují i nějaké další varianty? Krom těchto 3 aut?
Tak logicky Avensis T25, kde je ten 2.0i paradoxně jedinej povedenej, ikdyž je to přímovstřik. Při spotřebě se orientuj podle spritmonitoru, je to asi nejobjektivnější.
Mondeo 2004 Turnier 2.0i
Vybodni se na recenze, žádné z tich aut není průser. Jdi se projet! A to co se ti bude nejvíce líbit kup. Když se ti auto bude líbit, bavit tak mu odpustíš i nějaké neduhy.
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
- El_Scorpio
- Spolujezdec
To Mondeo MkIII a Mazda 6 su vlastne dvojcata. Mondeo osobne mam (2.0i Duratec) a mozem doporucit. Avsak treba sa pozerat len po modeloch po falifte (lichobeznikove hmlovky, chromovana maska chladica...). Boli tam odstranene rozne nedostatky ako spevnene klapky v sani, zlepsena anikorozna ochrana (lemy dveri) ci prestavany stredovy panel. 1.8 Duratec ma 125 PS a je to dobry motor ako zaklad, jazdit sa s tym da bez problemov. 2.0i ma sice len o 20 koni viac ale je o nieco vyhladavanejsi nakolko ta vykonnostna rezerva sa vie ukazat v praxi pri vacsou zatazeni. Spolu s Mazdou tvoria uplnu spicku co sa tyka jazdnych vlastnosti u predokoliek. Nemusis byt pretekar, aj pri beznej jazde sa tie auta velmi prijemne soferuju. Mondeo ma navyse ocelove napravy, ktore su odolnejsie nez hlinikove. Celkovo ani nie je na strednu triedu tazke. Nieco malo cez 1300 kg bez vodica. Spotreba u dvojlitra je dlhodobo 7,7 litra. Uvadzana je 7,9. Priestorovo je to viac nez dostatocne, v svojej dobe ho na razvor porazil len Superb a na sirku... nikto. Mazda je samozrejme krajsia a plati u nej skoro to iste co pri Mondeu. Pozor by som si dal na hrdzu, u 10-rocnych uat sa uz moze prejavit. Nachylne su u oboch hlavne zadne lemy blatnikov (mna stala vymena este na starom modeli 450 eur). Najvacsi problem vsak bude benzinove Mondeo vobec zohnat. Z ponuky na trhu ich nie je ani 20%. U Mazdy sa benzin bude dat skor zohnat. Bral by som podla momentalne ponuky lepsieho kusu, nepozerajuc na to ktore z tychto dvoch to bude.
“Nothing will make a driver more faithful to a car than a car that is faithful to it's driver."