Jak na meziplyny?
- Mattbaylesa
- Řidič začátečník
Re: Jak na meziplyny?
Tak jsem toho hodne procetl a zacnu se poradne ucit rovnou s doublem, rozhodne to smysl ma, viz. toto tema, atd. Pri razeni nahoru se meziplyn nedava, je tomu tak? Zbytecne zdrzeni.
při řazení nahoru potřebuješ aby ti otáčky klesly ne stouply nedává
Pravda vyděsí
- Mattbaylesa
- Řidič začátečník
Snowman000 me trochu zmatl, ale jiste, dava to logiku
pri razeni nahoru se nedava meziplyn, ale dvojita spojka se pouzit muze, viz PJ video.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
- Mattbaylesa
- Řidič začátečník
Video jsem nekolikrat videl. Pri razeni nahoru se dvojta spojka pouziva pro srovnani otacek motoru a hrideli, synchronu? To uz "smrdi" dokonalosti
ano... tak nejak
Autoforum.cz
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Ja som samozrejme hovoril o medziplyne pri podradzovani a brzdeni...ospravedlnujem saMattbaylesa píše:Snowman000 me trochu zmatl, ale jiste, dava to logiku
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Po precteni teto diskuze a zhlednuti videa p.Jandy jsem dnes prvne zkousel meziplyn spicka-spicka. Drive jsem obcas pri "sportovni jizde" pouzival techniku spicka-pata ktera neni ergonomicky uplne idealni dle meho nazoru. Navic jsem ji rozhodne neovladal na 100% ale napriklad ve vozech BMW M3 a Honda CTR to byla hracka a povedl se mi temer kazdy meziplyn. Dnes jsem nove zkousel techniku spicka-spicka ktera je mnohem prijemnejsi a nemusi se zbytecne kroutit nohou. Testovaci vuz byl VW Scirocco TDi s rozumne rozmystenymi pedaly. Jediny problem je pedal plynu ktery je dost utopeny oproti brzdovemu a pri pomale jizde a mirnem brzdeni mi meziplyn nejde dat temer vubec nebo s cuknutim protoze moc zmacknu pedal brzdy. Vse se zmeni pri rychle jizde kde meziplyny padaji paradne a staci jen trenovat aby to bylo dokonale. Nekdy se stane ze pozde pustim spojku a trochu to cukne ( to uz je jen o cviku si myslim ). Klasicke meziplyny pri podrazovani bez brzdeni to je docela snadne ale nevim jestli to vubec ma nejaky vetsi smysl v dnesnich vozech ( nejake nazory? ).
Take jsem zkousel dvoji vyslapnuti spojky pri podrazovani a to je opravdu orisek Nejdrive se poradne naucim meziplyny pri brzdeni a potom se vrhnu na tu spojku...
A co vase zkusenosti?
Take jsem zkousel dvoji vyslapnuti spojky pri podrazovani a to je opravdu orisek Nejdrive se poradne naucim meziplyny pri brzdeni a potom se vrhnu na tu spojku...
A co vase zkusenosti?
lepsi je se ucit spojku i meziplyn zaraz, po chvili sladovani se to jde samo... to jako jaoo se ucit napred cist a pak psat
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Mini Cooper JCW
a ma to dvoji vymacknuti spojky opravdu smysl nebo je to jen pro dobry pocit... kazdopadne to bude chtit spoustu cviku pri rychle jizde! ten meziplyn se da v pohode stihat ale ta spojka je vazne narocna...