Auto pro zábavu za rozumný peníz
Auto pro zábavu za rozumný peníz
Příští rok z jara bych si rád pořídil nějaké vozítko pro zábavu, nájezd tak 3-5 tis. km/rok (za sportem po Praze, výlety v okolí, tu a tam možná nějaký okruh/Alpy). Favoriti:
Focus II ST
- dnes již za velmi rozumný peníz, začínají na 200tis, relativně pěkné kousky v německu už od 250tis., vzhledem k minimálnímu nájezdu a využití auta je nízká cena příjemná (preferuju předfacelift do 2008, líbí se mi víc), motor má jednak charakter, přitom je to běžně používaný a prověřený motor z Volva, takže předpokládám spolehlivost
Focus II RS
- coby ST na steroidech,
BMW 335i E92
- docela mě fascinuje dynamika v poměrně nenápadném a všestranném balení, nejsem si jist spolehlivostí motoru, mám dojem, že první kusy v US měly problémy
WRX STI MY04
-nejvíc se mi líbí klasika s 2.0T, MY06+ (2,5T) se už dost sypou
Audi RS4 B5 2,7T
- svezl jsem se tím v době, kdy bylo nové a nechalo to ve mě celkem silný zážitek, v nenápadné barvě dokonalý vlk v rouše beránčím, zvlášť po úpravách, silné negativum - je to už dost stará plečka, RS4 V8 mě neláká
RS6 V10
- jen ze zvědavosti, ale nemáte nějaké info o dlouhodobé spolehlivosti, alespoň z doslechu? Ojetiny v německu už klouzají pod 800 bez dph. Případně co byste volili v podobné kategorii jako dálniční stíhač ? Ještě mě napadá C63 AMG. S6 V10 už jsou taky za babku, ale tam ta dynamika není tak dechberoucí a spolehlivostí rovněž neexceluje.
Tak a teď co z toho vybrat. Požadavek je, aby to nebyl extrémní kostitřas, dalo se s tím jezdit i bez značného sebezapření a aby se nejednalo o auto s extrémní náchylností na průsery typu výměna komplet motoru apod. (přičemž rizika u ojetiny jsem si samozřejmě vědom, zvlášť u dané kategorie a stáří). Nějaké doporučení, alternativy ?
Focus II ST
- dnes již za velmi rozumný peníz, začínají na 200tis, relativně pěkné kousky v německu už od 250tis., vzhledem k minimálnímu nájezdu a využití auta je nízká cena příjemná (preferuju předfacelift do 2008, líbí se mi víc), motor má jednak charakter, přitom je to běžně používaný a prověřený motor z Volva, takže předpokládám spolehlivost
Focus II RS
- coby ST na steroidech,
BMW 335i E92
- docela mě fascinuje dynamika v poměrně nenápadném a všestranném balení, nejsem si jist spolehlivostí motoru, mám dojem, že první kusy v US měly problémy
WRX STI MY04
-nejvíc se mi líbí klasika s 2.0T, MY06+ (2,5T) se už dost sypou
Audi RS4 B5 2,7T
- svezl jsem se tím v době, kdy bylo nové a nechalo to ve mě celkem silný zážitek, v nenápadné barvě dokonalý vlk v rouše beránčím, zvlášť po úpravách, silné negativum - je to už dost stará plečka, RS4 V8 mě neláká
RS6 V10
- jen ze zvědavosti, ale nemáte nějaké info o dlouhodobé spolehlivosti, alespoň z doslechu? Ojetiny v německu už klouzají pod 800 bez dph. Případně co byste volili v podobné kategorii jako dálniční stíhač ? Ještě mě napadá C63 AMG. S6 V10 už jsou taky za babku, ale tam ta dynamika není tak dechberoucí a spolehlivostí rovněž neexceluje.
Tak a teď co z toho vybrat. Požadavek je, aby to nebyl extrémní kostitřas, dalo se s tím jezdit i bez značného sebezapření a aby se nejednalo o auto s extrémní náchylností na průsery typu výměna komplet motoru apod. (přičemž rizika u ojetiny jsem si samozřejmě vědom, zvlášť u dané kategorie a stáří). Nějaké doporučení, alternativy ?
Re: Auto pro zábavu za rozumný peníz
Máme:marv píše:(...)RS6 V10
- jen ze zvědavosti, ale nemáte nějaké info o dlouhodobé spolehlivosti, alespoň z doslechu? (...)
http://www.autoforum.cz/zajimavosti/nej ... -mercedes/
Nejhorší kombinace spolehlivost x náklady na trhu. U silného Audi ostatně žádné překvapení...
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat!
Takhle auta jsou dost jiná a co jsem slyšel, tak ST je na běžné ježdění mnohem příjemnější. Otázkou je, zdali se při nájezdu do 5000km/rok ohlížet na pohodlí a příjemnost.marv píše: Focus II ST
Focus II RS
2.9T RWD
Nelichotivé umístění RS6 bude mít na vině ve značné míře asi minulá generace. Ta se docela sype a náklady jsou poměrně extrémní, i dle českého Audi klubu. Zajímalo by mě, jestli nová RS6 na tom už není líp. Na německých fórech jsem žádné stížnosti nenašel. To spíše na S6 V10, kde jsou problémem náhlé úbytky oleje a následné zadření. Viděl jsem i kousky, které měly ve 150 tis. km 4. motor.beaumont píše:Máme:marv píše:(...)RS6 V10
- jen ze zvědavosti, ale nemáte nějaké info o dlouhodobé spolehlivosti, alespoň z doslechu? (...)
http://www.autoforum.cz/zajimavosti/nej ... -mercedes/
Nejhorší kombinace spolehlivost x náklady na trhu. U silného Audi ostatně žádné překvapení...
cely to mas nejaky chaoticky, koukas po ST za 200tycek i po RS6 za 800
S tim jde ruku v ruce i servis, at chces nebo ne i za 3000km za rok to muze byt raketa, hlavne v pripade RS6, FOFORS a STI
ani jedno z tehle aut si nikdo nekupoval na klidny jezdeni.
S tim jde ruku v ruce i servis, at chces nebo ne i za 3000km za rok to muze byt raketa, hlavne v pripade RS6, FOFORS a STI
ani jedno z tehle aut si nikdo nekupoval na klidny jezdeni.
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
jako nájezd 3-5tis km co to je? To bych se na auto teda z vysoka.. 400km za měsíc v průměru? Má to cenu?
SSS - vdechne tě do života
To je správná otázka. Ale třeba najedu víc, pokud mě to auto chytne. Jinak souhlasím, že utrácet za auto při tak malém nájezdu nedává moc velký smysl. Proto bych se asi klonil k FII ST, nebo něčemu levnějšímu. Ta RS6 byla jen ze zvědavosti, jak jsem psal a není ani v rámci úvah pro víkendový fun-car.
Moucha: Já nenajedu svým autem o moc více. A nebrání mi to vydržovat si skoro čtyřlitrový šestiválec
2.9T RWD
Tak to je ten důvod, proč si to můžeš dovolit a když už v autě, tak proč si to neužít. Dělal bych to stejně.
Jinak kamarád má ST před fl., spolehlivostí naprosto OK, bez problému ho využívá k dennímu ježdění. Ostatně jak jste psali ST x RS, tak to samé v možná ještě ve větším měřítku platí prý o WRX/STI.
Jinak kamarád má ST před fl., spolehlivostí naprosto OK, bez problému ho využívá k dennímu ježdění. Ostatně jak jste psali ST x RS, tak to samé v možná ještě ve větším měřítku platí prý o WRX/STI.
Mondeo 2004 Turnier 2.0i
p.: Dodge Grand Caravan SE 3.3V6 FFV 2008
p.: Dodge Grand Caravan SE 3.3V6 FFV 2008