Tak to je jasné, ale logika je obrácená. Rozpočet má díru, proto co nejvíc pravomocí půjde na MP, kteří nejsou financováni z rozpočtu a budou mít za úkol si na sebe vydělat sami. PČR se očeše. Rozpočet zůstane stejný a lidi vynaloží víc, protože MP budou buzerovat. Ale neobjeví se to v rozpočtu, takže daňová kvóta se nepohne. Na <> výhled, leč úřednicky dobré řešení.řidičBOB píše:Na tohle rychle zapomeň. Státní půjde dlouhodobě do kopru, protože nebude mít prostředky na provoz ani těch nejzákladnějších povinností. Proto se bude víc a víc tlačit na to, aby byla udělena ještě větší pravomoc MP. A za to já děkuji, ale nechci! To se raději budu bránit sám než aby mne bránil nějaký polodement, který jen tak mimoděk dostal placku, zbraň a pravomoce.ExFun píše:Hlavně ale (IMO !) systémovým řešením je zlepšení činnosti bezpečnostních složek (které si platíme), než přebrání jejich činnosti obyvatelstvem.
Zbraňový koutek
Re: Zbraňový koutek
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
mmira: bohužel je to tak a kromě docela jasných plánů, které s tímto již dávno počítají, tomuto bude nahrávat i fakt, že zavedením OO se budou obecní pokladny větších měst plnit trošku jinak než budou přicházet prostředky pro PČR ze státního rozpočtu.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
blbost. Existuje společenská smlouva, kterou lid na stát převedl určité práva a povinnosti a za které státu platí daně. Zajištění bezpečnosti vnější i vnitřní je prvotní úkol státu a povinnost, kterou mu lidé uložili. Efektivnější fungování policie =/ zvýšení síly státu. Naopak je to o tom, aby se z buzerace kravin přeorientovali na org. zločin apod.mmira píše:ExFun píše:systémovým řešením je zlepšení činnosti bezpečnostních složek (které si platíme), než přebrání jejich činnosti obyvatelstvem.
o prebirani cinnosti policie neni rec, jde pouze a jen o uvedomeni si odpovednosti za ochranu vlastniho zdravi a majetku. v to samozrejme pocitam nejen otazku vlastnictvi ci noseni zbrani, ale i jina preventivni opatreni. volani po zlepseni prace policie je alibismus a v podstate volani po zvyseni sily statu.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
Jenže tuhle prasárnu nezastavíš tím, že si pořídíš zbraň. Naopak lze předpokládat, že legálně držená zbraň Ti bude ze strany MP působit do budoucna potíže - např. v Orwellovském výhledu- kontroly ukladnění, stavu atd. POřízením zbraně přesun pravomocí na MP nijak nezastavíš. Systémový posun není řešitelný aktem jedince. I kdyby si zbraň pořídili všichni, nic to nezmění.řidičBOB píše:Na tohle rychle zapomeň. Státní půjde dlouhodobě do kopru, protože nebude mít prostředky na provoz ani těch nejzákladnějších povinností. Proto se bude víc a víc tlačit na to, aby byla udělena ještě větší pravomoc MP. A za to já děkuji, ale nechci! To se raději budu bránit sám než aby mne bránil nějaký polodement, který jen tak mimoděk dostal placku, zbraň a pravomoce.ExFun píše:Hlavně ale (IMO !) systémovým řešením je zlepšení činnosti bezpečnostních složek (které si platíme), než přebrání jejich činnosti obyvatelstvem.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Já vím, že to nezastavím. Ty "výhledy" o přesun pravomocí existují v docela konkrétních podobách již řadu let a pouze se čeká na příhodnou dobu.
Mě "buzerace" ze strany represivních složek státu nevadí - já mám vše v pořádku a buzerovat a zahlcovat je úkoly umím taky - jednak vím jak a jednak na to mám kopu času Pokud se ke mě chovají strážníci slušně, chovám se k nim slušně také. Pokud ne, tak svá práva a povinnosti znám velmi dobře a asi lépe než drtivá většina z nich.
Akorát se nechci dopracovat k tomu, že se v nějaké tíživé situaci budu nucen spolehnout na jejich pomoc a raději si pomohu sám i za cenu toho, že svou obranu budu muset řešit před soudy. Tohle já raději risknu.
Mě "buzerace" ze strany represivních složek státu nevadí - já mám vše v pořádku a buzerovat a zahlcovat je úkoly umím taky - jednak vím jak a jednak na to mám kopu času Pokud se ke mě chovají strážníci slušně, chovám se k nim slušně také. Pokud ne, tak svá práva a povinnosti znám velmi dobře a asi lépe než drtivá většina z nich.
Akorát se nechci dopracovat k tomu, že se v nějaké tíživé situaci budu nucen spolehnout na jejich pomoc a raději si pomohu sám i za cenu toho, že svou obranu budu muset řešit před soudy. Tohle já raději risknu.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Jak praví klasická moudrost: je lépe být souzen dvanácti, nežli nesen šesti...
Mimochodem, řekl bych že na české předpisy o nabývání a vlastnictví zbraní si vůbec nemůžeme stěžovat, pokud vím tak z hlediska krátkých zbraní patří k nejliberálnějším ve vyspělé Evropě. Ne že by to ještě nešlo vylepšit, ale celkem to jde.
A z médií poslední dobou získávám dojem (možná mylný...?) že i ve věcech nutné obrany dostávají soudci (ne policie) docela rozum a ty rozsudky obvykle bývají ve prospěch bránícího se.
Mimochodem, řekl bych že na české předpisy o nabývání a vlastnictví zbraní si vůbec nemůžeme stěžovat, pokud vím tak z hlediska krátkých zbraní patří k nejliberálnějším ve vyspělé Evropě. Ne že by to ještě nešlo vylepšit, ale celkem to jde.
A z médií poslední dobou získávám dojem (možná mylný...?) že i ve věcech nutné obrany dostávají soudci (ne policie) docela rozum a ty rozsudky obvykle bývají ve prospěch bránícího se.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat!
Jak to tak čtu tak hlavní problém dnešní doby vidím v tom, že i docela rozumný lidi naprosto rezignují na svoji vlastní obranu. Jak píše exFun, že si platí bezpečnostní složky a proto se o sebe nemusí umět postarat, tak z tohohle myšlení mi běhá mráz po zádech (bohužel tak přemýšlí velká většina lidí). Na obranu domava je naprosto legitmní mít doma nějaký to hřmící železo a navíc v dnešní nejistý době to je i docela dobrá investice, která chleba nežere a na hodnotě prakticky neztrácí. Jak říká můj kolega: jako pacifista mám doma jen malou záložní devítku a kosu z 1000 náboji (z mýho pohledu o dost rozumější přístup).
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
spolecenskou smlouvu muzes mit jakoukoliv, ale tezko ti pomuze pri prepadeni nekde na odlehlejsim miste. to by musel by policajt na kazdem rohu a to jiste nechceme. at se orientuji na organizovany zlocin, na hajzly uredniky parazitujici na sverenych penezich atd, s tim nelze nez souhlasit, ale o aktualni ochranu zdravi a majetku necht se stara kazdy sam.ExFun píše:blbost. Existuje společenská smlouva, kterou lid na stát převedl určité práva a povinnosti a za které státu platí daně. Zajištění bezpečnosti vnější i vnitřní je prvotní úkol státu a povinnost, kterou mu lidé uložili. Efektivnější fungování policie =/ zvýšení síly státu. Naopak je to o tom, aby se z buzerace kravin přeorientovali na org. zločin apod.
v te souvisloti mam jedno velke prani, kez by u nas byla uzakonen princip castle doctrine.
pokud to vsichni budou brat timto zpusobem, pak ano, pak to tam dospeje. a jeste hloubeji. a smutne souhlasim, ze to tak vsichni zatim berou. jenze diskuze neni o tom, jestli vetsi rozsireni zbrani zabrani posilovani MP. ledaze by slo o to, ze cim jich lidi budou mit vice, tim rychlejsi bude nasledna eliminace tehle bandy omezencu.ExFun píše:Jenže tuhle prasárnu nezastavíš tím, že si pořídíš zbraň. Naopak lze předpokládat, že legálně držená zbraň Ti bude ze strany MP působit do budoucna potíže - např. v Orwellovském výhledu- kontroly ukladnění, stavu atd. POřízením zbraně přesun pravomocí na MP nijak nezastavíš. Systémový posun není řešitelný aktem jedince. I kdyby si zbraň pořídili všichni, nic to nezmění.
ano, nas zakon je dobry, zatim. sleduj ale naznaky. v mediich probihajici masaz ma imho jeden jediny cil, pripravit verejnost na to, ze se srouby utahnou. a wohnouti budou jasat, az k tomu dojde.beaumont píše: Mimochodem, řekl bych že na české předpisy o nabývání a vlastnictví zbraní si vůbec nemůžeme stěžovat, pokud vím tak z hlediska krátkých zbraní patří k nejliberálnějším ve vyspělé Evropě. Ne že by to ještě nešlo vylepšit, ale celkem to jde.
nejen na obranu. lide rezignuji na odpovednost za svuj zivot obecne a stale vice spolehaji na to, ze se o ne nekdo postara.jarka píše:...že i docela rozumný lidi naprosto rezignují na svoji vlastní obranu...
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Nejsem tak starý, ale za svých více než 30 let jsem se nesetkal s násilím ani jednou. Zbytek mě, osobně, přijde jako demagogie. Když si platím řemeslníka, chci aby odvedl perfektní práci a ne že si něco budu dodělávat. Pro stát platí to samé - chci, aby dělal za co dostává moje peníze. Když si platím zdravotní, nevytvářím si za současného stavu fondy na doktory. Když mu platím za ochranu, nechci se chránit sám.
To vůbec není rezignace na vlastní ochranu. To je prostě a jednoduše, požadavek, že když stát za něco musím platit, chci aby to udělal. A udělal to pořádně. Je to stejná <> jako si najmout osobní ochranku a ještě nosit zbraň a počítat s tím, že se budu muset bránit sám. Když jsem schopen a ochoten se bránit sám, nenajímám si ochranku. Když si najmu ochranku, je to ona, kdo řeší bezpečnost a není důvod abych to dál řešil já.
Stát si platit musíme - tak chtějme, aby odvedl plně svou práci. Chci policajty na ulicích, chci aby potíral černý trh se zbraněmi, drogami, chci aby tvrdě trestal TČ, apod. To aby dělal za daně, které platíme, ne z pokut za kraviny. Že se jednou za x desítek let objeví Beivik nebo někdo podobný - ok, to je riziko menší než že se mnou spadne letadlo, nebo mě zabije květináč spadlý z parapetu.
Plně souhlasím s tím, že CZ stát nefunguje, ale partyzánština v podobě duplování jeho funkcí nepovede vůbec k ničemu. To si taky můžu dělat rezervy na doktory. Výsledek bude jen ten, že stát bude dělat pořád méně, ale za stejné peníze, které se budou dál rozkrádat a společnost se vrátí na úroveň divokého západu. Vyšší nebezpečí za vyšší peníze? To je to, co chcete?
To vůbec není rezignace na vlastní ochranu. To je prostě a jednoduše, požadavek, že když stát za něco musím platit, chci aby to udělal. A udělal to pořádně. Je to stejná <> jako si najmout osobní ochranku a ještě nosit zbraň a počítat s tím, že se budu muset bránit sám. Když jsem schopen a ochoten se bránit sám, nenajímám si ochranku. Když si najmu ochranku, je to ona, kdo řeší bezpečnost a není důvod abych to dál řešil já.
Stát si platit musíme - tak chtějme, aby odvedl plně svou práci. Chci policajty na ulicích, chci aby potíral černý trh se zbraněmi, drogami, chci aby tvrdě trestal TČ, apod. To aby dělal za daně, které platíme, ne z pokut za kraviny. Že se jednou za x desítek let objeví Beivik nebo někdo podobný - ok, to je riziko menší než že se mnou spadne letadlo, nebo mě zabije květináč spadlý z parapetu.
Plně souhlasím s tím, že CZ stát nefunguje, ale partyzánština v podobě duplování jeho funkcí nepovede vůbec k ničemu. To si taky můžu dělat rezervy na doktory. Výsledek bude jen ten, že stát bude dělat pořád méně, ale za stejné peníze, které se budou dál rozkrádat a společnost se vrátí na úroveň divokého západu. Vyšší nebezpečí za vyšší peníze? To je to, co chcete?
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
exfun: Mě se třeba stala taková né úplně standartní situace, kousek od nás se pohybovala partička mladých kluků (18-20) a stříleli si tam do vzduchu (pravděpodobně s plynovky, ale fakt nevím čím to bylo, na dálku jsem viděl jen pistoli a fakt se mi nechtělo se jich chodit ptát). A přesně v tuhle chvíli jsem byl moc rád za zbraň. Kdyby se jeden z nich náhodou rozhodl podívat se k nám co že tam máme pěknýho, tak bych měl alespoň nějakou šanci. A vůbec bych z toho nedělal návrat divokýho západu, drtivá většina ozbrojených lidí si nepřeje zbraň reálně nikdy nepoužít. Ale ta jistota se občas opravdu hodí.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).