Zbraňový koutek

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
mmira
Moderátor

Re: Zbraňový koutek

Příspěvek od mmira »

to je spravna otazka synu .... :)

nejdrive k te druhe casti. lidi maji obecne obavy z veci, ktere neznaji a kterym nerozumi. viz rozsireny odpor k radioaktivnimu zareni. stejne je to se zbranemi. populace ma zakoreneno, a media to svou propagandou prohlubuji, ze zbrane jsou spatne z principu. velmi casto argumentuji tak, ze pak nekdo nekde vezme zbran a pujde postrilet jine. naopak, kdyby vsichni meli zbran, sotva by ji vytahl, mel by po srande. copak by Breivik zvladl odmazat desitky lidi, kdyby tam byl nekdo jiny, kdo by byl schopen obrany a mel k ni prostredky?

v tom je ten duvod, proc si myslim, ze by vsichni meli projit vycvikem. nikdy clovek nevi, kde se bude muset postarat o svou vlastni obranu a cim se bude muset branit. navic tim pada strach z neznameho, vsichni by si byli vedomi vyhod i rizik vyplyvajicich z pouziti zbrane.

a zbran do kazde rodiny plne navazuje na predchozi. vzorem budiz Svycarsko. tedy jen v tomto ohledu, zbytek jejich bezpecnostniho fasismu at si radeji nechaji.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

v CH to, pokud vím, funguje jako forma armády. Malá profesionální + zálohy se zbraněmi doma.

IMHO v CZ je zbraní strašně málo, takže setkání se zbraní je velmi ojedinělé. V podstatě každé použití zbraně je pak reportováno médii. V současné době jsou zbraně tak minoritní fenomén, že nemá cenu ho nějak systémově řešit. To bychom předně museli obyvatelstvo učit sebeobraně, protože s násilím se setká občan mnohem snadněji a častěji než se zbraní. Hlavně ale (IMO !) systémovým řešením je zlepšení činnosti bezpečnostních složek (které si platíme), než přebrání jejich činnosti obyvatelstvem.
Back to basics.
Příčina -> následek
Volivovej volej
Mistr volantu

Příspěvek od Volivovej volej »

Pickuper píše:Majkl to asi myslel tak, že někteří jedinci by potom měli tendence i malicherné spory řešit soustředěnou palbou :D
…a brát zákon a právo do vlastních rukou. Bez uvědomění si související zodpovědností je požadavek "zbraně do každé rodiny" absolutně nesmyslný. A že by si většina lidí tu zodpovědnost skutečně uvědomovala, o tom si nedělám nejmenší iluze.
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Já pořád nechápu, proč tu řešíte sebeobranu. Už dnes, pokud použijete zbraň v sebeobraně (přiměřené), tak vás nikdo trestat nebude. Viz lednový případ zastřeleného zloděje v Tanvaldu.

A to že policie řádně prošetří použití mi také nepřijde špatně.
2.9T RWD
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Pickuper píše:Majkl to asi myslel tak, že někteří jedinci by potom měli tendence i malicherné spory řešit soustředěnou palbou :D
Vždyť to já mám taky...ale vždycky si to na poslední chvíli rozmyslím :D
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Volivovej volej
Mistr volantu

Příspěvek od Volivovej volej »

HondaMan píše:Já pořád nechápu, proč tu řešíte sebeobranu. Už dnes, pokud použijete zbraň v sebeobraně (přiměřené), tak vás nikdo trestat nebude.
Protože většina lidí ve vyhrocených situacích přiměřenou sebeobranu správně nevyhodnotí.
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

ExFun píše:Hlavně ale (IMO !) systémovým řešením je zlepšení činnosti bezpečnostních složek (které si platíme), než přebrání jejich činnosti obyvatelstvem.
Na tohle rychle zapomeň. Státní půjde dlouhodobě do kopru, protože nebude mít prostředky na provoz ani těch nejzákladnějších povinností. Proto se bude víc a víc tlačit na to, aby byla udělena ještě větší pravomoc MP. A za to já děkuji, ale nechci! To se raději budu bránit sám než aby mne bránil nějaký polodement, který jen tak mimoděk dostal placku, zbraň a pravomoce.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Volivovej volej píše: Protože většina lidí ve vyhrocených situacích přiměřenou sebeobranu správně nevyhodnotí.
Nevyhodnotí = bude následovat trest.
Nejsem nadšený z toho, že pár moudrých hlav se usmyslí, že lidé neumějí správně vyhodnotit to nebo on a proto to raději svážeme debilními a nepřehlednými restrikcemi.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Pickuper
Letec

Příspěvek od Pickuper »

HondaMan píše:Já pořád nechápu, proč tu řešíte sebeobranu. Už dnes, pokud použijete zbraň v sebeobraně (přiměřené), tak vás nikdo trestat nebude. Viz lednový případ zastřeleného zloděje v Tanvaldu.A to že policie řádně prošetří použití mi také nepřijde špatně.
.... ten člověk z Tanvaldu měl spíš z prdele kliku, že to dopadlo jak to dopadlo. A "důkladné vyšetřování" v řádech mnoha týdnů, kdy v rámci důkladnosti tomu borci navrhovali i vazbu a vůbec to do poslední chvíle vypadalo spíš na kriminál, mě teda v pořádku nepřijde. Vyšetřit okolnosti jistě ano, ale to při troše snahy toto lze v horizontu maximálně několika málo dnů. Tedy všude tam, kde slušnej bezúhonej člověk má jiný postavení než grázl...což tady zrovna není
Niko nadžanel ko kerdža
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

ExFun píše:v CH to, pokud vím, funguje jako forma armády. Malá profesionální + zálohy se zbraněmi doma.
je jedno, jak to nazves, podstatou jsou ty zbrane doma.
ExFun píše:IMHO v CZ je zbraní strašně málo, takže setkání se zbraní je velmi ojedinělé.
obavam se, ze CR je zbrani spousta, jen bohuzel ne tam, kde by mely byt. jen lehce jsem se poptal a nabidka na cernem trhu je tak siroka, ze jsem se nestacil divit.
ExFun píše:systémovým řešením je zlepšení činnosti bezpečnostních složek (které si platíme), než přebrání jejich činnosti obyvatelstvem.

o prebirani cinnosti policie neni rec, jde pouze a jen o uvedomeni si odpovednosti za ochranu vlastniho zdravi a majetku. v to samozrejme pocitam nejen otazku vlastnictvi ci noseni zbrani, ale i jina preventivni opatreni. volani po zlepseni prace policie je alibismus a v podstate volani po zvyseni sily statu.
Volivovej volej píše:
…a brát zákon a právo do vlastních rukou. Bez uvědomění si související zodpovědností je požadavek "zbraně do každé rodiny" absolutně nesmyslný. A že by si většina lidí tu zodpovědnost skutečně uvědomovala, o tom si nedělám nejmenší iluze.
demagogie. proc by mel nekdo brat zakon do vlasnich rukou? proc by se to melo dit pri vetsim rozsireni palnych zbrani kdyz se to nedeje dnes?
HondaMan píše:Já pořád nechápu, proč tu řešíte sebeobranu. Už dnes, pokud použijete zbraň v sebeobraně (přiměřené), tak vás nikdo trestat nebude. Viz lednový případ zastřeleného zloděje v Tanvaldu.

A to že policie řádně prošetří použití mi také nepřijde špatně.
tak nejak
Volivovej volej píše:
HondaMan píše:Já pořád nechápu, proč tu řešíte sebeobranu. Už dnes, pokud použijete zbraň v sebeobraně (přiměřené), tak vás nikdo trestat nebude.
Protože většina lidí ve vyhrocených situacích přiměřenou sebeobranu správně nevyhodnotí.
soudis z ceho, psali v novinach? nebo na to nekde je nejaka studie ci statistika?
řidičBOB píše:
ExFun píše:Hlavně ale (IMO !) systémovým řešením je zlepšení činnosti bezpečnostních složek (které si platíme), než přebrání jejich činnosti obyvatelstvem.
Na tohle rychle zapomeň. Státní půjde dlouhodobě do kopru, protože nebude mít prostředky na provoz ani těch nejzákladnějších povinností. Proto se bude víc a víc tlačit na to, aby byla udělena ještě větší pravomoc MP. A za to já děkuji, ale nechci! To se raději budu bránit sám než aby mne bránil nějaký polodement, který jen tak mimoděk dostal placku, zbraň a pravomoce.
tak presne tohle je ma nocni mura
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Odpovědět