Rozumny vyber

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Sima
Adept autoškoly

Re: Rozumny vyber

Příspěvek od Sima »

ExFun píše:Neřešit, projet, koupit co se bude líbit nejvíc a věřit, že to je dobrý kus. Problémy mohou být i s benzínem.
Tak diky, ale potrebovala bych se od neceho odpichnout..proto sem pisu
Naslepo muzu jit do bazaru vzdycky:)
Pickuper
Letec

Příspěvek od Pickuper »

generální doporučení neexistuje. Pokud chceš nějaký empirický data o poruchovosti atd. tak tohle je určitě vyhledatelný. V západních zemích toto rádi sestavují. Nicméně ale ani to, že když podle např. TUV vyjde nejlépe Toyota Corolla neznamená, že když si ji koupíš bude vše OK. :)
Niko nadžanel ko kerdža
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

atmo benzinovy ctyrvalec je dnes u ojetiny vetsinou sazka na jistotu. nebo mi je nekdo schopen rict konkretni typ auta, u ktereho to neplati?

ja bych doporucil Mazdu 3 1.6 napr http://www.sauto.cz/osobni/detail/mazda ... oFrom=list
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Pickuper
Letec

Příspěvek od Pickuper »

mmira píše:atmo benzinovy ctyrvalec je dnes u ojetiny vetsinou sazka na jistotu. nebo mi je nekdo schopen rict konkretni typ auta, u ktereho to neplati?
Nissan Micra (K12) 1.2 16v - výrobní vada rozvodovýho řetězu, dřív nebo pozdějc se mírně natáhne což zmátne nímač polohy vačky tak, že ho už nenahodíš. Výměna není z levných. Nicméně to je auto, které dotyčná ve výběru logicky nezmiňovala :)
Niko nadžanel ko kerdža
Sima
Adept autoškoly

Příspěvek od Sima »

Ta mazda se mi celkem libi. U tech benzinu - kolik by to melo mit max najeto? Vim, ze se ty tachometry vsude staci, ale tak orientacne..:)
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

mmira píše:atmo benzinovy ctyrvalec je dnes u ojetiny vetsinou sazka na jistotu. nebo mi je nekdo schopen rict konkretni typ auta, u ktereho to neplati?

ja bych doporucil Mazdu 3 1.6 napr http://www.sauto.cz/osobni/detail/mazda ... oFrom=list
Neříkalo se to i o velkoobjemových atmo? A pak začaly chodit stížnosti na 40i od BMW, první 3,2 od BMW, MB se kazila 500, 6L jsou kasičky všechny... :D

všechny 1,6i 16v od VW a myslím, že i 1,4i - cívky KO jak na běžícím pásu, 1,8i od fordu snad taky měla nemalé problémy
Back to basics.
Příčina -> následek
Pickuper
Letec

Příspěvek od Pickuper »

Sima píše:Ta mazda se mi celkem libi. U tech benzinu - kolik by to melo mit max najeto? Vim, ze se ty tachometry vsude staci, ale tak orientacne..:)
čím míň tím líp, každopádně starý auto se 30ti po dědkovi taky není výhra v loterii. Netuším jak dlouhou ho chceš provozovat, každopádně přes 150 bych už moc nekoukal. Ideál za ty prachy bude mít tak 110-130t. Řekl bych.
Niko nadžanel ko kerdža
Sima
Adept autoškoly

Příspěvek od Sima »

Takhle - po tom, co jsem se na ty Felde vyjezdila, chtela bych uz kupovat auto na delsi dobu, s rozmyslem. Mozna jsem naivni, ale idealne, aby mi bez nejakych mega sum za servis vydrzelo 5-10 let.
nejen nakupni vozik, ale treba na dovcu, na hory, auto, do ktereho nebude problem nalozit vic nez 2 igelitky s nakupem
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

ad Micra: aha, to jsem nevedel
ad velkoobjemove atmo: o tom nic nevim, ale myslim, ze se to rikalo jen o amerikach, rozhodne ne o nasponovanych modernich motorech

ad km u ojetiny: je to individualni, muze byt auto v super stavu se 150t na tacho, ale taky vrak se 70t, zalezi kde kdo s tim jezdil. Takze radeji soudit dle celkoveho stavu auta, servisni historie (mrknout do servisni knihy a zavolat si do prislusneho servisu, jestli tam to auto realne bylo) a dojmu z prodavajiciho. Hlavne, pokud autum sama nerozumis, najdi si nekoho, kdo se na to pujde podivat s tebou.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Sima
Adept autoškoly

Příspěvek od Sima »

Jo, to urcite, to mam v planu, ale mela bych vedet aspon po jakym aute pujdem:) Ten tech. stav uz pak necham na odbornikovi.
Takze aktualne resim:
Focus II
Mazda 3
Octavka
Odpovědět