Menšinový koutek

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Pickuper
Letec

Re: Menšinový koutek

Příspěvek od Pickuper »

Volivovej volej píše: Já na tej fotce dvou neslučitelných mládenců vodu vod voleje fakt nerozeznám, tudíž to pro mě končí jako nablblá pohádka.
to, že ti chlapci drží karton s nějakým nápisem ještě nic neznamená, dle mě je to jen obyčejná provokace. A i kdyby to byla skutečnost, tak stále platí, že jedna vlaštovka jaro nedělá. Odpadlíci od víry, nemocní či jinak pokřivení jedinci se vyskytují všude. V evropě si tihle rozkladní elementi např. říkají multikulturalisté. Předpokládám, že jsi o nich už slyšel B-)
Niko nadžanel ko kerdža
Volivovej volej
Mistr volantu

Příspěvek od Volivovej volej »

Pickuper píše:
Volivovej volej píše: žijou zrovna v místě, kde je každýmu jedno, koho uctívá jeho soused.
místo, kde je každýmu všechno jedno neexistuje [-x
Ale existuje, máš ho tam na obrázku. Tipuju, že to je NYC, nebo nějaká taková severoamerická megalopole. A pokáď nás do záhuby zavede naše vyšší kulturní vyspělost, pak prosím - nechť se tak stane. Radši zemřu jako kulturně vyspělý jedinec, než abych přežíval jako poloop.
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
Volivovej volej
Mistr volantu

Pickuper píše:Odpadlíci od víry, nemocní či jinak pokřivení jedinci se vyskytují všude.
Mi přijdou velice zdraví a rovní. Myslí vlastní hlavou. Jsou lidé, nikoli hmyz. Nespokojí se s rolí trubců ve včelím úlu, protože to není pro člověka přirozené a zdravý člověk se s takovou rolí nespokojí. Výhradní individualismus je jednou ze základních charakteristik zdravého člověka.
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Volivovej volej píše:A mimochodem - volej s vodou to není. Volej je volej a voda je voda. Jenže člověk je prostě člověk a nic dalšího. Veškerý konflikty tu nevznikají na bázi nečeho, co nejde přirozeně smísit (protože evidentně jde). Vznikají na bázi uměle vytvořených konceptů jako náboženství, rasa, víra ve vlastní nadřazenost nad jiné, která se ukáže jako totální blbost přesně v momentě, kdy se dva "neslučitelní" jedinci objeví v neutrálním prostředí, kde mluví stejným jazykem, mají stejné vzdělání, zhruba stejné IQ a sdílí podstatnou část současné hypermoderní kultury, co se nám na západě vytvořila. Já na tej fotce dvou neslučitelných mládenců vodu vod voleje fakt nerozeznám, tudíž to pro mě končí jako nablblá pohádka.
Nevím, kdo by byl nablblej, kdyby podle 1 fotky černocha s CZ pasem začal věřit, že v CZ jsme černoši ;)
Back to basics.
Příčina -> následek
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Volivovej volej píše:
Pickuper píše:
Volivovej volej píše: žijou zrovna v místě, kde je každýmu jedno, koho uctívá jeho soused.
místo, kde je každýmu všechno jedno neexistuje [-x
Ale existuje, máš ho tam na obrázku. Tipuju, že to je NYC, nebo nějaká taková severoamerická megalopole. A pokáď nás do záhuby zavede naše vyšší kulturní vyspělost, pak prosím - nechť se tak stane. Radši zemřu jako kulturně vyspělý jedinec, než abych přežíval jako poloop.
Podle 1 fotky s 2 lidmi víš, jak to funguje v NYU? :D Jediné co opravdu nehledí na kulturu jsou peníze. Ty jsou stejné pro všechny.
Back to basics.
Příčina -> následek
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Myslím si též, že na té fotkce není ani israelec a ani palestinec. Je to jenom fotka, která může být pravdivá, ale také se stejně dobře může jednat o "provokaci"
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Volivovej volej
Mistr volantu

Hele, je to váš boj, můj ne - a už jen proto se cítím bejt nadřazenějším a lepším člověkem. ;-) A nikoho, kdo mi bude nařizovat, že musím bejt bílej křesťanskej heterosexuální vlastenec (z čehož splňuju jen tu první charakteristiku a ještě tak blbě, že to skoro nejde poznat), k lepšímu životu nepotřebuju. Radši si zemřu se svou stávající úrovní kulturní vyspělosti. Pro mě to tím končí.
Pickuper
Letec

Příspěvek od Pickuper »

Volivovej volej píše:Mi přijdou velice zdraví a rovní. Myslí vlastní hlavou.
ovšem jejich sdělení má stejnou vypovídací hodnotu jako když onehdá tlupy sfetovanejch mániček ve Woodstocku "protestovali" proti válce.....
Niko nadžanel ko kerdža
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Volivovej volej píše:Hele, je to váš boj, můj ne - a už jen proto se cítím bejt nadřazenějším a lepším člověkem. ;-) A nikoho, kdo mi bude nařizovat, že musím bejt bílej křesťanskej heterosexuální vlastenec (z čehož splňuju jen tu první charakteristiku a ještě tak blbě, že to skoro nejde poznat), k lepšímu životu nepotřebuju. Radši si zemřu se svou stávající úrovní kulturní vyspělosti. Pro mě to tím končí.
Ty, Majkle, pokud vezmu v úvahu kulturu jako
Kultura tedy zahrnuje všechno to, s čím se člověk nerodí, ale
co se musí naučit, aby se stal platným členem své společnosti;
co sám většinou nevytváří, nýbrž přejímá od starších;
co je spíše kolektivním a často anonymním, nastřádaným dílem mnoha generací;
co se udržuje tím, že se o to lidé starají a pečují;
co dané společenství spojuje a zároveň odlišuje od jiných
tak něco jako individuální kulturní vyspělost je pojmově nesmysl. ;)

Taky z toho plyne, že multikulti je blbost, protože by to znamenalo absenci jednoho stavebního prvku a být obecně přijatý, nemělo by smysl hovořit o kultuře. Takový stav by byl v pravém smyslu slova anarchie. Jsi anarchista? :)
Back to basics.
Příčina -> následek
Volivovej volej
Mistr volantu

Nemyslím, že jsem, a určitě nejsem multikulturalista. Ale zároveň si ani nemyslím, že kultura je nějaké pevně stanovené dogma, neměnné, neformovatelná. Naopak - kultura je živá a vyvíjí se. A zaniká, aby dala vznik kultuře nové, bližší své době. Nevěřím, že staré kultury starých kontinentů jsou schopné se mísit. Ale nemám důvod nevěřit tomu, že smísením jejich nekonformních členů, které stmelí společná vize, může vzniknout kultura nová. Třeba nadnárodní korporace a jiné, státní hranicí nevytyčené, jednotky takhle víceméně už fungují. Nebo např. technokultura, kterou reprezentuje ten mnou několikrát zmiňovaný CNet. Jsou to všechno hodně novodobé, ale rozvíjející se kultury, které jsou na cestě přerůst v něco většího. A zároveň jsou to kultury nijak nestigmatizované etnickým původem, rasou apod., protože na ničem z toho nikterak nestaví. Jsem přesvědčen, že tohle je zdravý směr vývoje a cokoli spjatého s náboženskou vírou, etnicitou nebo národem osobně považuju za regresi.
Odpovědět