Právní poradna

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
DaciaFan
Pan Řidič

Re: Právní poradna

Příspěvek od DaciaFan »

No vida, vy se tu všichni smějete, ale pan Ultima jako jediný dokázal rozumně odpovědět. Ale zase v tom mám zmatek. Takže když v cizině udělám něco, co je tam povoleno a v ČR ne, tak mě za to tady stejně odsouděj? To jako když pojedu po německé dálnici legálně 181 km/h a budu mít též legálně 0.3 promile, tak mě za to tady odsoudí? A co když místní zákon a zákon ČR bude třeba protichůdný?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Pan Ultima neodpovídá...pan Ultima používá vyhledávač a CtrlC a CtrlV - což umí snad každý gramotný člověk. Pokud to někomu stačí a jiní ho za to ještě očividně obdivují, je to smutné.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Bond007
Economy Run Master

Příspěvek od Bond007 »

řidičBOB píše:Pan Ultima neodpovídá...pan Ultima používá vyhledávač a CtrlC a CtrlV - což umí snad každý gramotný člověk. Pokud to někomu stačí a jiní ho za to ještě očividně obdivují, je to smutné.
[-x Pan Ultima si klade otázky a potom si na ně pomocí googlu hleda odpovedi a odpovida si 3:-O
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
VS*
Letec

Příspěvek od VS* »

odpověď dostal hned na svůj dotaz...ale nelíbíla se a nechape......ale "pan právník Ultima" (čti sběrač psich výkalů) nahodil výňatek který si tazatel mohl najít i sám... smýšlení některých nepochopím :(|)
PROTECTOR II 950Mcz ALP3: SPOLEHLIVÁ A NEKOMPROMISNÍ OCHRANA
ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ultima ratio »

DaciaFan píše:No vida, vy se tu všichni smějete, ale pan Ultima jako jediný dokázal rozumně odpovědět. Ale zase v tom mám zmatek. Takže když v cizině udělám něco, co je tam povoleno a v ČR ne, tak mě za to tady stejně odsouděj? To jako když pojedu po německé dálnici legálně 181 km/h a budu mít též legálně 0.3 promile, tak mě za to tady odsoudí? A co když místní zákon a zákon ČR bude třeba protichůdný?
Ta citovaná zásada personality je dána trestním zákoníkem, čili musel by to být v ČR trestný čin a 0,3 promile je v ČR pouze přestupek.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

sic sa to vůbec nevztahuje na brmbrmbrm, ale bude sa nás to zakrátko týkat všech, takže to sem píchnu taky (původně OutdoorForum):
pavproch píše:normálně tady nenechám nitku suchou na zelených, ale neska neeee.... :twisted:

dotaz: neska sem na vršku Smrku zistil, že lesáci vyklučují jak kosovku, tak stříbrné smrčky, které tam kdysi nasadili a fčíl (asi) jim zelený nařídil ty endemity odstranit.... mně je to putna, ale mám otázku:

Může mě někdo poyebat, když si Z JIŽ POKÁCENÉHO stříbrného smrčku odříznu špičku a odnesu si ji domů jako vánoční smrček?

:-k
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

Je to přece cizí majetek, když si něco z cizího majetku odřízneš a odneseš, tak to ukradneš.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

sem zapoměl napsat, že tam ty stromky pořezali a nechali na místě hnít na hromadách (netěží to jako dřevo, jen "čistí" les, mno spíš palouky)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

DTTO
ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

No tak to většinou dřevorubci pořežou, dají na hromady a odvezou až později. To že někde něco leží na hromadě, neznamená, že si to může kdokoliv odříznout a odnést. Pokud se bojíš, že tě někdo chytí, tak se zeptej majitele nebo správce pozemku, jestli si to můžeš odříznout a odnést. Pokud se toho nebojíš, tak to neřeš, ale řež a odnášej bez dovolení. V případě, že tě majitel chytí, to můžeš vždy vrátit nebo zaplatit škodu.
Odpovědět