Vhodná autobatéria
Re: Vhodná autobatéria
Tak to vydrží.
No a o to mi ide. Nepotrebujem baterku čo ma prežije ale zase nechcem ani lacnú čo mi hneď budúcu zimu bude haprovať napríklad JaszAkku alebo Mammut. Proste potrebujem niečo čo mi aspoň pár rokov bude fungovať bez problémov aj s mojou aparatúrou.
Renault Laguna II 1.9dCi
Vím o Exidech co drželi/y přes deset let. Ale v devadesátejch, to byla jiná kvalita. Babička měla v Mazdě (funglovka) Panasonic, po dvanácti letech šla pryč i s autem (aku, ne babička). Počítej s tím, že laciný noname hajtry budeš měnit co tři roky, pokud máš malej benzín a jezdíš krátky trasy. Já po dlouhém vybírání vybral Vartu SilverDynamic, protože jsem to vyhodnotil jako obyčejný střed, jak kvalitou, tak cenou. Není to uplný shit a nestojí to nesmysl. Plus i přes bezúdržbovost se lze dostat k zátkám, takže lze u ní provádět nějaká roční údržba. Životnost předpokládám cca 6 let, u mě při údržbě a dlouhejch trasách s občasnym vyšťavenim muzikou bych si troufnul na 8 let.
No ja už mám doma a namontovanú tú BOSCH S5 myslím si že pár rokov by snáď vydržať mohla. Predsa len to nieje lacná baterka z nejakého hypermarketu.
Renault Laguna II 1.9dCi
Taky dobrý. Aby to nakonec taky nebyla Vartovačka s jinou nálepkou
Vraj sa vyrábajú na tom istom mieste. Stála rovnako ako VARTA no predajca ma presviedčal že vraj BOSCH sú o trochu lepšie. Je mi to jedno pokiaľ nebude horšia lebo ma rovnaké parametre a navlas rovnakú cenu. Od toho vraj lepšiu už jedine Optimu.
Renault Laguna II 1.9dCi
Ozaj, čo vlastne znamenajú tie hviezdičky na baterke. Najviac som ich videl 6 moja ich má 5. To niekto udeluje na základe testov alebo je to len označenie výrobcu pre rôzne rady?
Renault Laguna II 1.9dCi
-
- Dítě v autě
autobatérie varta i bosch sú stejné, vyrába to česká lípa , podobne ako starline,alebo origo baterky pre opel,citroen,peugeot.
Nebudu zakládat nové téma, tak to dám sem. Ve feldě mi pomalu dosluhuje baterie (po plném nabití neudrží napětí ani týden a přitom to auto stojí...)
Tak se dívám po něčem novém, no nevím do čeho jít, protože felda je celkem nevyužívaná.
Jak to většinou probíhá: Felda celý týden stojí a o víkendu ji veznu na nějakou projížďku (30km - nákupy, něco odvést, atd, atd...) . Málokdy se stane, že bych já nebo někdo z rodiny jel feldou v týdnu a tak podle toho vypadá stav tachometru (10020x). No když už s ní chci někam jet, tak potřebuju aby byla 100% připravená. Co jsem se díval na zkušenosti, tak hodně lidí doporučuje
http://autobaterie.heureka.cz/exide-pre ... 00a-ea602/
no nevím, jestli to není zbytečně silná baterie na feldu. Počítám s tím, že tak jednou do měsíce, kdyby auto dlouho nejelo, dám lehké dobíjení (0.8A), aby baterka nezarostla mechem.
Tak se dívám po něčem novém, no nevím do čeho jít, protože felda je celkem nevyužívaná.
Jak to většinou probíhá: Felda celý týden stojí a o víkendu ji veznu na nějakou projížďku (30km - nákupy, něco odvést, atd, atd...) . Málokdy se stane, že bych já nebo někdo z rodiny jel feldou v týdnu a tak podle toho vypadá stav tachometru (10020x). No když už s ní chci někam jet, tak potřebuju aby byla 100% připravená. Co jsem se díval na zkušenosti, tak hodně lidí doporučuje
http://autobaterie.heureka.cz/exide-pre ... 00a-ea602/
no nevím, jestli to není zbytečně silná baterie na feldu. Počítám s tím, že tak jednou do měsíce, kdyby auto dlouho nejelo, dám lehké dobíjení (0.8A), aby baterka nezarostla mechem.
60Ah by som povedal, ze je aj zbytocny luxus pre feldu, ale preco nie...znacku neporadim, to kazdy nieco ine preferuje
a skontroluj si pre istotu, ci ti nieco nevybija baterku, ked auto stoji a teda aj dobijanie
a skontroluj si pre istotu, ci ti nieco nevybija baterku, ked auto stoji a teda aj dobijanie