Za kolik jezdíte s dieselem?
Re: Za kolik jezdíte s dieselem?
Mondeo III, Tdci 96KW, Automat. Dlouhodoba 7.4. 50:50 mesto/mimo mesto
focus II HB, TDCI 100kw dlouhodoba 6,85l
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
Jezdím se Škoda Yeti. Hlavně na zimu přidávám do nádrže aditivum od VIFu. Spotřeba je nižší a motor šlape jako hodinky.
to jsem tam pridaval taky a nic se nezmenilo
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
kdo bydlí pod 1000 m. n. m. a kupuje aditiva, tak je blázen. nebo má rozhašenej motor a špinavou soustavu
Mondeo 2.0TDDi 85kW ....7l/100km (při courání 6,5l)
BMW 120d 130kW: Prumerne 6l - 7l pri bezne jizde. Da se jezdit pod 5l ale to se clovek musi vyslovene snazit. Cestou na Nordschleife s cestovni rychlosti okolo 170km/h spotreba slusnych 7,4l. Osobne si myslim ze i pres vsechny moderni technologie spotrebuje koncernove 2.0TDi o neco mene paliva ale jizdni projev je o dost horsi. Pocitove (mozna i realne) je koncernove TDi rychlejsi v primce ale motor od BMW ma mnohem plynulejsi nastup vykonu.
Proto jsi si koupil 1.2, viď? Aditiva jsou: Multifunkční přísada do motorové nafty s protikorozním účinkem, která udržuje čistotu vstřikovacích trysek. Udržuje nízkou spotřebu paliva a zlepšuje provozní pohotovost vozidlaDaciaFan píše:kdo bydlí pod 1000 m. n. m. a kupuje aditiva, tak je blázen. nebo má rozhašenej motor a špinavou soustavu
Tedy lít se můžou a nemusí, já jsem je dlouhou dobu nepoužíval, ale už ca 2 roky používám VIF a musím říci, že v zimě nemám sebemenší problém a přijde mi pocitově kultivovaněkjší chod motoru za studena...
PS: Jinak mám 1.9TDi - 130kw a spotřeba dlouhodobá okolo 6,5 - 7l (podotýkám 90% jezdím po městě). Umí jet i za 4l, ale to je eko jízda a tu já nemám moc rád...
Jak to spolu souvisí? Ať si každý používá co chce. Třeba by kromě aditiv pomohlo i vysvěcení autagebic píše:Proto jsi si koupil 1.2, viď?