Porsche 924
-
- Spolujezdec
Porsche 924
Dobrý den,
http://auto.bazos.cz/inzerat/18782592/P ... 4-1980.php
Co si o koupi myslíte? Uvažoval jsem že bych si to vzal. Jsem sice student a mám malé příjmy a tohle bude chtít asi velké investice, ale na druhou stranu si říkám, že cena už asi dolů nepůjde pokud to budu mít někde zaparkované a budu to pomalu opravovat. Což se o nějakém jiném autě za 20 tis říct nedá např. Felicia...
http://auto.bazos.cz/inzerat/18782592/P ... 4-1980.php
Co si o koupi myslíte? Uvažoval jsem že bych si to vzal. Jsem sice student a mám malé příjmy a tohle bude chtít asi velké investice, ale na druhou stranu si říkám, že cena už asi dolů nepůjde pokud to budu mít někde zaparkované a budu to pomalu opravovat. Což se o nějakém jiném autě za 20 tis říct nedá např. Felicia...
Re: Porsche 924
To auto i podle fotek vypadá na nukleární šrot.Jestli nejsi mechanik, ani o tom neuvažuj.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
-
- Spolujezdec
Vypadá hrozně to je pravda, mechanik nejsem. Zas těžko říct z fotek jak je na tom po motorové stránce... Třeba jen vypadá a motorově tomu nic vážného nebude ne? Jinak díky za názor.
To je pravda, většinou to tak bývá, že lidi kteří nemají v autě sedačku, volant maj z burzy a tapec ve dveřích už někde vyhodili tak ti maj motor v perfektním stavu.
Nekupuj vrak i kdyby na tom bylo napsané ferrari
Nekupuj vrak i kdyby na tom bylo napsané ferrari
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
-
- Spolujezdec
Hmm asi jsem se fakt zbláznil když jsem o tom přemýšlel. Tak díky za názory...
Nechal jsem se trochu unést i tímto článkem http://www.driversweb.cz/auta/Porsche/924/166
Nechal jsem se trochu unést i tímto článkem http://www.driversweb.cz/auta/Porsche/924/166
Nemám nic proti tomu koupit auto a zrenovovat ho, ale chce to auto u kterého to má cenu a to podle mě 924 není. Není jich málo, není to opravdové porsche.
Pokud chceš zrenovovat něco čeho je málo tak jdi do 110R
Pokud chceš zrenovovat něco čeho je málo tak jdi do 110R
AR166V6, F850 Special
Dobré zprávy:
- i takovéhle auto jde zrenovovat do velmi rozumného stavu
- na Porsche se dají koupit skoro jakékoliv díly
- 924 je mechanicky relativně jednoduchá
Špatné zprávy:
- renovoval jsem relativně srovnatelné auto ze srovnatelného stavu, jen mělo pěkný kompletní interiér. Vždycky jsem to bral jako veterána, ne jako auto na denní ježdění. Dnes po 13 letech a investici ca. 200 tis. Kč se pomalu blížím stavu, kdy tu renovaci budu moc označit za hotovou. Nebyl díl, na který bych nemusel sáhnout, na většinu 2 až 3x. Nejhorší bylo to, co se napoprvé udělalo "za levno" a pak se muselo předělávat.
- od doby mé renovace výrazně stouply ceny klempířské práce, i lakování je dražší a každá (rádoby)úspora je na tom strašně vidět
- pokud něco vypadá blbě zvenku, uvnitř je to obvykle ještě horší
- když opravíš jednu věc, tak to obvykle buď zatíží nějakou jinou, takže se rozpadne a/nebo budou ty ostatní chyby více patrné
- díly na Porsche jsou opravdu, ale opravdu drahé. 924 má výhodu sdílení některých komponent s VW a/nebo Audi, ty jsou pak o něco levnější, ale pořád ne úplně za pusu
- pokud má sportovní auto k něčemu být, musí na něm většina věcí víceméně fungovat. Jinak je to k ničemu, nebo rovnou na zabití (se). Na Trabantu můžeš šetřit na tlumičích, gumách a brzdách. U Porsche které klidně pojede 170 to není dobrý nápad.
Doporučení: pokud chceš v příštích několika letech víc jezdit než opravovat a nemáš opravdu spoustu peněz nebo času, umu a vybavenou dílnu, kup si něco jako Punto Sporting, Fiestu XR2i, Corsu GSi nebo tak něco v rozumném stavu. Svezeš se a bude s tím zlomek starostí a nákladů.
- i takovéhle auto jde zrenovovat do velmi rozumného stavu
- na Porsche se dají koupit skoro jakékoliv díly
- 924 je mechanicky relativně jednoduchá
Špatné zprávy:
- renovoval jsem relativně srovnatelné auto ze srovnatelného stavu, jen mělo pěkný kompletní interiér. Vždycky jsem to bral jako veterána, ne jako auto na denní ježdění. Dnes po 13 letech a investici ca. 200 tis. Kč se pomalu blížím stavu, kdy tu renovaci budu moc označit za hotovou. Nebyl díl, na který bych nemusel sáhnout, na většinu 2 až 3x. Nejhorší bylo to, co se napoprvé udělalo "za levno" a pak se muselo předělávat.
- od doby mé renovace výrazně stouply ceny klempířské práce, i lakování je dražší a každá (rádoby)úspora je na tom strašně vidět
- pokud něco vypadá blbě zvenku, uvnitř je to obvykle ještě horší
- když opravíš jednu věc, tak to obvykle buď zatíží nějakou jinou, takže se rozpadne a/nebo budou ty ostatní chyby více patrné
- díly na Porsche jsou opravdu, ale opravdu drahé. 924 má výhodu sdílení některých komponent s VW a/nebo Audi, ty jsou pak o něco levnější, ale pořád ne úplně za pusu
- pokud má sportovní auto k něčemu být, musí na něm většina věcí víceméně fungovat. Jinak je to k ničemu, nebo rovnou na zabití (se). Na Trabantu můžeš šetřit na tlumičích, gumách a brzdách. U Porsche které klidně pojede 170 to není dobrý nápad.
Doporučení: pokud chceš v příštích několika letech víc jezdit než opravovat a nemáš opravdu spoustu peněz nebo času, umu a vybavenou dílnu, kup si něco jako Punto Sporting, Fiestu XR2i, Corsu GSi nebo tak něco v rozumném stavu. Svezeš se a bude s tím zlomek starostí a nákladů.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat!
Už jen ten zlatej volant
https://www.youtube.com/watch?v=i6iSAwLsApM
Moje kolo s Imprezou
Moje kolo s Imprezou
No a samozřejmě, nálepka na víčku nádrže, nesmí chybět.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Radši bych se vrtal tady v tomto kde jsou díly babku http://www.sauto.cz/osobni/detail/peuge ... oFrom=list
MB W202 C200 100KW