Cyklistické vlákno

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

Re: Cyklistické vlákno

Příspěvek od ultima ratio »

Přemýšlím, jestli mám alespoň vypustit pláště, přes sezonu je hustím na 8,5 atm, tak kolik tam nechat mimo sezónu? Je to silniční kolo.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

já teda zimuju bajka tak, že z něj po sezoně otluču bahno, umeju a nawolejuju.... a fertig... (ať z teho přes zimu neopadává bordel, stačí že mi v garáži dělají sfinčík zazimované pelargónie a jinej plevel... :D )
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

jo a pláště se většinou přes zimu vypustí samy...
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

bezdušáky se často vypustí samy nejen přes zimu ale i přes noc :D a taky na přímém slunku a mnoha jiných situacích, ale stejně na ně nedám dopustit.. jak jednou zkusíš už nic jiného nechceš :-) (mtb)

na zazimování je ještě čas. za poslední dva víkendy jsem byl prakticky na všech velkých kopcích v okolí, nikde nikdo, nádhera. 29" je nejvíc :-)
Pravda vyděsí
alfonsinos
Spolujezdec

Příspěvek od alfonsinos »

29ka brrrr tak možná na široké lesní cesty :)) Ale ještě sem si ji neměl možnost v pořádném terénu vyzkoušet, příští rok si však o 29 vs 26 obrázek udělám. Co se týče bezduší mě ztrácí tlak poměrně pomalu, už bych za duše neměnil, bezduš forever :-D
Eda
Mistr volantu

Příspěvek od Eda »

Sice trochu predcasne ale zeptam se at se v tom muzu stourat - za kolik se da sehnat slusny kolo? O kolech v jake cenove kategorii se da rict ze v pohode splni pozadavky viz dole? Moje aktualni kolo je jeste po tatovi, krouti tak 15rok a jarni zprovozneni by mohlo stat jako pulka novyho kola tak se ptam zrovna...jde me spis o usazeni do cenovyho ramce - hledam odpoved typu kolo za 10 ti bude stacit, nebo kolo pod 20 nestaci protoze vydrzi 3 roky (kolik do toho chcu dat jeste nevim, predpoklad ale do 25). Dik

Ja a moje jezdeni:
- trekking - 99% je asfalt nebo hodne zpevnena cesta
- cca 1000-1500km rocne jak je cas
- moje vaha cca 90-100kg (v lete spis k tem 90), nevim jestli to hraje nejakou roli
M140i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
Noldo
Řidič začátečník

Příspěvek od Noldo »

Na tvoje požiadavky by stačil aj lacnejší bicykel. 1000-1500 km je dosť málo.
Kvalita komponentov ale s narastajúcou cenou dramaticky rastie a rozdiel medzi bicyklom za 15 a za 30 jednoznačne spoznáš.
Čo sa výdrže týka, tak je to viac menej iba o údržbe, vydrží to podobne ak to bude osadené komponentami od známich výrobcov (Radenie Sram/Shimano,...). Čo by malo byť už pri bicykly za 10k .
Takže ide čisto o to koľko si do toho ochotný dať, investícia má zmysel a ak dobre vybereš tak rozdiel pri jazde spoznáš.
Tých 100kg (ak počítam že budeš jazdiť aj s nejakým príslušenstvom) by mohlo robiť problémy. Veľa defektov, možno problémy s tuhosťou kolies, keby si jazdil mtb tak aj s brzdami.
Najmä pri tvojej váhe by som ale investoval do bicykla zo vzduchovou vidlicou(ak neplánuješ pevnú), lebo pružinové ti budú strašne mäkké, ale neviem v akej cenovej kategórii sa u Trekkingovych pohybujú.
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

Brus píše:
pavproch píše:mám fčíl SPD Shimano XT letošní model (broušené plošky) a..... konečně (poprvé v životě, a že sem už těch pedálů vystřídal, nejen šimako, ale i welgo, author, ritchey aj.) se kufr boty (čili celá bota) vůči pedálu nevaklá, ale sedí v něm jak přibitá..... jinak jestli myslíš vůli v ložiscích, tak nula.
jojo to myslím, bota vůči pedálu. pozůstatek ze starého kola, mám ještě pořád M520, což je druhý nejnižší model. tak to asi budu muset vyměnit. furt jsem se to snažil dotahovat, ale jediné čeho tím docílím je, že se to hůř nacvkává, vycvakává, ale drží to furt stejně napytel. Tak to dopadá, když se na něčem šetří :-) Tak pak poreferuju, jestli tvoje doporučení bylo dobré či ne :-)
problém vyřešen.. xtr :-bd

ale jako -7 není ideální teplota na kolo
Pravda vyděsí
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

blázen, hoďte na něj síť.... :D

v zimě sa lyžuje.... ;)
ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ultima ratio »

Lyžování v zimě je sport pro chudé, co nemají na pořádný bicykl.
Odpovědět