Ahoj,
presne pred rokom som riesil rovnaky problem a mal som presne rovnake poziadavky.
Nakoniec som kupil Mondeo mk4. 2.2 TDCi (r.v.05/2008). Zatial som s nim po roku uzivania velmi spokojny. Kupil som ho ked malo 145 000km, z Nemecka. Dnes mam 175 000km, auto vyzera ako nove z vonku aj z vnutra (ludia sa bezne pytaju ci to je nove auto). Ak chces pohodlne, rychle auto s podvozkom na ktory sa mozes spolahnut, s vyhodou velkeho pristupu do kufra ako pri hatchbacku (a zadnym stieracom) Mondeo je ta prava volba.
K motoru len par slov, neodolal som a pred pol rokom ho dal chipnut na 212k, mozem len odporucat, pocitovo velka zmena oproti 175k v originale a spotreba realne klesla o 0,5l. Pri 130km/h ide bez problemov za <6l, predtym cca 6,5l.
Co sa tyka DPF, zatial bez problemov regeneruje po cca 900km ale uz sa tesim ked konecne skape a vyhodim ho prec, pre motor to bude ulava (a mierne zvysenie vykonu/znizenie spotreby)
Posledna rada, urcite si kup vo vybave s bi-xenonami s prisvetlovanim do zakrut, skvela vec + vyhrievane predne sklo je tiez parada v zime. Taktiez po roku vyroby 10/2008 koli novemu Sony audio (moje nepodporuje USB/MP3, len z CD/MP3 co je skoda, som zvyknuty na USB kluc)
Viac info tu:
http://moje.auto.cz/sTiLL/ford-mondeo.html