Z čeho vykuchat chladič na vlastní vodní okruh

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
kingtiger
Spolujezdec

Z čeho vykuchat chladič na vlastní vodní okruh

Příspěvek od kingtiger »

Zdravim, chystam se na vyrobu vodniho chlazeni na svuj pocitac, material uz jsem z casti vybral a ted nakupuji, cerpadlo zatim neresim (to az podle celkoveho odporu okruhu...) ale resim zasadni otazku, jaky radiator pouzit?

schanim chladic z nejakeho auta a potrebuji poradit kterym bych se mel vyvarovat a jaky byste mi naopak mohli doporucit
chladici vykon by mi dostacoval i u chladice z 1.3 feldy, ovsem jde mi taky o rozmery, nechci aby sirka chladice presahovala 22cm (do 25 by to jeste slo prezit) a delka by byla idealni do 60cm (muze byt jak u pasata do 65cm. uplne by mi ale stacilo aj 35)
dalsi je take privod a odtok vody z radiatoru chladice, byl bych moc rad, kdyby byly na jedne strane...
hlavni roli ovsem hraje hraje cena, nemam finance na to, abych si poridil chladic z petkovyho bavoraka :)

jinak pro rypaly, vim ze chladice u aut jsou staveny na velmi vysoke prutoky vzduchu, to se ovsem da vykompenzovat ventilatory, co dokazou udelat velky tlak a osazenim na obou stranach chladice...

co myslite, z jakeho auta bych mel schanet chladic? popripade z neceho jineho?

jeste k te sirce, vetsina chladicu ma sirku nad 30cm, ovsem diky tomu ze voda proteka jen treba na sirce 18cm a zbytek je presah zeber, ktery se da uriznout bez dalsich zasahu do konstrukce
Naposledy upravil(a) kingtiger dne úte 23 říj 16:18, celkem upraveno 3 x.
Vana
Letec

Re: Z čeho vykuchat chladič na vlastní vodní okruh

Příspěvek od Vana »

z motorky
blah
Pan Řidič

Příspěvek od blah »

Se stejnym cilem jsem pred par mesici kupoval vymenik topeni asi z nejaky novejsi oktavie. Vypada asi takhle http://www.profesionalni-autodily.cz/pi ... _18764.jpg
a nejspis bych ho mel mit jeste nekde doma. Nakonec jsem se nedostal ani k nakupu pocitace, natoz vyrobe chlazeni. Byl by zajem?
kingtiger
Spolujezdec

Příspěvek od kingtiger »

blah píše:Se stejnym cilem jsem pred par mesici kupoval vymenik topeni asi z nejaky novejsi oktavie. Vypada asi takhle http://www.profesionalni-autodily.cz/pi ... _18764.jpg
a nejspis bych ho mel mit jeste nekde doma. Nakonec jsem se nedostal ani k nakupu pocitace, natoz vyrobe chlazeni. Byl by zajem?
mozna ano, tyhle kousky jsem zahledl na aukru a taky by to asi nebyla spatna volba, jake to ma vlastne rozmery?
blah
Pan Řidič

Příspěvek od blah »

Jsem ted na koleji, takze presne nevim, ale asi 20x30 cm. O vikendu muzu podat presne udaje
kingtiger
Spolujezdec

Příspěvek od kingtiger »

tak sem objednal ten vymenik topeni... byl za slusnou cenu, uvidime kdy me ho poslou... ale s ucinnosti to pry neni nic extra, mozna hodim dva okruhy, jeden na procesor, ram a napajeci okruh procesoru, druhej na zbytek...
Odpovědět