Jak optimálně zajet velký atmosferický motor?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak optimálně zajet velký atmosferický motor?
já jsem třeba auto nijak nezajížděl (žádné z mých aut) a olej mi nežere...
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Z4 ani kapku a 550 1l na 10k kmAlex.. píše:kolik že žerou tvoje auta oleje?Bond007 píše:kde mas vetsinou napsany ze neni potreba nic zajizdet ze nejlepsi je drzet co nejnizsi otacky a podobny picovinyAlex.. píše:Pokud dostaneš i návod na použití, tak by tam měl být také oddíl o tom, jak správně zajet auto..
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Mini Cooper JCW
taky sem zajížděl velmi nevybíravým způsobem - někde tu o tym je vlákno - a žere mi to asitak litr mezi výměnama woleje (25-27kkm)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Teda měnit olej po 25kkm to už je dost brutál, snad to mají soudruzi z bmw dobře spočítaný...pavproch píše:taky sem zajížděl velmi nevybíravým způsobem - někde tu o tym je vlákno - a žere mi to asitak litr mezi výměnama woleje (25-27kkm)
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
až to bude po záruce, resp. až uběhne 100kkm neplacenýho servisu, tak přejdu na kratší interval (10-15kkm)
Pak to bude davat vazne smysl, nejsi ty strojar?:)pavproch píše:až to bude po záruce, resp. až uběhne 100kkm neplacenýho servisu, tak přejdu na kratší interval (10-15kkm)
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Mini Cooper JCW
Ked je gratis servis ako u BMW ,Audi a pod, osobne chodim na olejovy servis ako pise palubak, napr tych 27000 km kedy to je zadarmo. Ale pomedzi to si dam v polovici este jednu vymenu za peniaze, s tym ze nenuluju servisny interval
- sváteční řidič
- Autoškolák
Myslím, že bych se měl prvních 3000 km vyhýbat častým studeným startům a jízdám na krátké vzdálenosti. Koneckonců to píšou i v manuálu. Jenže co konkrétně znamená "krátká vzdálenost"? Do práce to mám 5 km, tak kolik myslíte, že bych měl aspoň najet, aby to nebyla krátká, ale delší jízdní vzdálenost?
Za 5km se motor sotva ohreje..
imho cokoli pod 50-80km je "krátká vzdálenost"