Politický koutek
- ultima ratio
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Politický koutek
Tak tak, kdyby těch národních obrozenců nebylo a kdyby nebylo Jana Husa, tak tu mluvíme německy a bylo by nám lépe. Ono se není ani čím chlubit, že jsme češi, v zahraničí znají čechy hlavně jako zloděje a pořádají tam na ně hromadné hony.
http://www.novinky.cz/zahranicni/282404 ... mesto.html
http://www.novinky.cz/zahranicni/282404 ... mesto.html
- Volivovej volej
- Mistr volantu
Ono je jedno, jestli tomu budeme říkat „král“ nebo jinak. Já bych klidně navázal na nedávno zaniklou monarchii habsburskou. Třeba v roce 2018 bych to ukončil s tím, že OK, 100 let jsme si tu blbli s republikama a moc se to neosvědčilo…ExFun píše:Při včerejší debatě s Majklem jsem se zamyslel a kouknul do Wiki, kdy vlastně jsme měli naposled skutečně českého krále...
My, Češi se občas smějeme Slovákům nebo Američanům, že nemají historii, ale ta ryze Česká je taky zatraceně krátká, resp. nějaká je, ale sami za sebe jsme méně než 100 let
On ten národ je opravdu problematická myšlenka.
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
- Volivovej volej
- Mistr volantu
Území ne, protože tu na něm za ty roky žilo opravdu všechno možný všelijak různobarevný a termín „voříšci Evropy“ mi přijde dost přiléhavý. Ono se stačí rozhlédnout kolem sebe, jak jsme si všichni vzájemně podobni a jak by se asi dal definovat typický Čech. Takže o čistotě rasy my máme zrovna nejmíň co kecat. I ten Tomio se v tomhle mixu krásně ztratí.ExFun píše:Historicky tady byly české země,ale zanikly ve větších celcích, byla tady čeština, která téměř umřela a až násilně resuscitována při obrození. Určitě nemáme tak jasnou linii území ani jazyka jako Němci, Rakušáci nebo Francouzi....
A s češtinou je to ještě horší, ta je tak umělá… v podstatě jsou to slovanské štěky postavené do germánských gramatických celků. Na druhou stranu nevím, který jazyk by naši mnohasetletou historii germánské nadvlády charakterizoval lépe. Ale žádná výhra to každopádně není, s němčinou by to bylo mnohem snažší.
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
Volivovej volej píše:Třeba v roce 2018 bych to ukončil s tím, že OK, 100 let jsme si tu blbli s republikama a moc se to neosvědčilo…
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III
Fordem tam, vlakem zpátky!
Fordem tam, vlakem zpátky!
já myslím, že úplně zbytečně slovíčkaříš.........každýmu je jasný, že jako národ nejsme a nikdy jsme nebyli ničím vyjímeční, ani náš "kult" nepoznamenal vývoj lidstva. A "sami za sebe" to fakt dělá s bídou tu stvovku. O tom nikdo nedebatí. Ovšem bez ohledu na to, pod koho jsme kdy aktuálně patřily, či kdo nás zrovna anektoval zkrátka historicky platí, že stále žijeme na jedné lokální hroudě, vypadáme v zásadě všichni stejně, hovoříme jedním jazykem, sdílíme stejnou kulturu i náboženství, máme tu hmatatelné důkazy o našich předcích. A takhle by to mělo i pokračovat. Nikdo tu nikdy nepotřeboval "české negry", "české žluťáky", "české mudžahedíny" ani nic jiného importovaného. A taky to šlo. Máme zkrátka něco, čím se zas tak moc národů po světě chlubit nemůže. Ve formuli 1 by řekli, že jsme konzistentní . A místo toho, abychom na to byli patřičně hrdí, tak se tady dělá všechno proto, aby naši potomci skončili s vymytejma mozkama jako součást nějaké bizarní multikulturní komunity bez hranicExFun píše:Při včerejší debatě s Majklem jsem se zamyslel a kouknul do Wiki, kdy vlastně jsme měli naposled skutečně českého krále...
My, Češi se občas smějeme Slovákům nebo Američanům, že nemají historii, ale ta ryze Česká je taky zatraceně krátká, resp. nějaká je, ale sami za sebe jsme méně než 100 let
On ten národ je opravdu problematická myšlenka.
Niko nadžanel ko kerdža
- Volivovej volej
- Mistr volantu
Mě by zajímala ta zásada…Pickuper píše:vypadáme v zásadě všichni stejně
Já bych národ překonal a užíval jen občanství.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
- GeneHawkins
- Letec
A kdy se o to pokusíš?
rasově a etnicky = europoidněVolivovej volej píše:Mě by zajímala ta zásada…Pickuper píše:vypadáme v zásadě všichni stejně
Niko nadžanel ko kerdža
když by bylo velmi obtížné ho získat a nedalo se již nikdy změnit proč neExFun píše:Já bych národ překonal a užíval jen občanství.
Niko nadžanel ko kerdža