Politický koutek

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
ExFun
Letec

Re: Politický koutek

Příspěvek od ExFun »

Myslím, že debata o tom, jestli by se (všemi) cizinci mělo být zacházeno režimem asimilačním nebo protekcionistickým, je naprosto v pořádku, a více než žádoucí.

Jsem velmi pevně přesvědčen, že v jakékoliv skupině je čas od času potřeba vznést základní otázky, které ji pomohou definovat. A tohle je jedna z nich. Další by měla být na množství moci předané státu a poslední na náboženství.
Back to basics.
Příčina -> následek
Pickuper
Letec

Příspěvek od Pickuper »

ExFun píše:
Pickuper píše:
ExFun píše:Tomio v tom v Senátu nebude sám http://www.ceskatelevize.cz/volby/senat ... olby-2012/
.... na Hassanoj mě vadí jenom jeho politická příslušnost. S lidmi tohoto typu nemám problém. Takhle nějak si představuju asimilaci :)
rozdíl mezi Hassanem a Tomiem?
myslím, že Bob to celkem vystihl, nicméně mě na tomhle populistovi zaujal zejména výrok, že jest třeba výrazně přitvrdit imigrační politiku nejlépe dle vzoru tuším Saudské Arábie, tak aby původní národ byl chráněn a výrazně preferován......do zrcadla a do rodnýho listu by se měl ten nažloutlej dobytek podívat :-B
Niko nadžanel ko kerdža
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Mně to je celkem putna, ale IMO Tomio imigrant není.
Back to basics.
Příčina -> následek
Pickuper
Letec

Příspěvek od Pickuper »

Tak imigrant sice není, ale do "čistokrevnýho čecha" má kurevsky daleko. Když nic jinýho tak by měl v těchto tématech raději držet hubu B-)
Niko nadžanel ko kerdža
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Při včerejší debatě s Majklem jsem se zamyslel a kouknul do Wiki, kdy vlastně jsme měli naposled skutečně českého krále...

My, Češi se občas smějeme Slovákům nebo Američanům, že nemají historii, ale ta ryze Česká je taky zatraceně krátká, resp. nějaká je, ale sami za sebe jsme méně než 100 let :D

On ten národ je opravdu problematická myšlenka.
Back to basics.
Příčina -> následek
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

teda ja nevim jak ty, ale my, synci z Moravy, mame historii dlouhou uz tisic let :D
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Krysa
Pan Řidič

Příspěvek od Krysa »

1000 :x letá říše
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

To i ti Amíci a Slováci, když to tak chceš brát.
Back to basics.
Příčina -> následek
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

pokud za Amiky povazujes native Americans, pak mozna. u Slovaku velmi pochybuji, nebot jen s velkymi obtizemi najdes Slovaka, ktery bude schopen dolozit alespon tri generace predku bez primesi cizi narodnosti. jak rika jeden muj tamni znamy: "kdo tudy (rozumnej na Slovensku) tahl, ten tu nechal geny. vysledkem je Slovak". u nas je historie prece jen konzistentnejsi.

ale abych to uvedl na pravou miru, necitim se byt potomkem obyvatel Velkomoravske rise. z jedne strany v sobe nejspise mam kapku krve Drakulova lidu a z druhe... vlastne nevim, jaka je demograficka historie vychodniho cipu vychodnich cech.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

jenže Ty zase operuješ s národem. Což už jsme se tady dotkli, že je dosti problematický koncept i termín. Zmínka o čechách jako území je skutečně stará, ale z pohledu obyvatelstva, ale je velkou otázkou jestli můžeme mluvit o Češích...

Ono mám pocit (nechci to vydávat za fakt), že oni nám obrozenci tu naši historii z národního pohledu při obrození malinko přibarvili.

Historicky tady byly české země,ale zanikly ve větších celcích, byla tady čeština, která téměř umřela a až násilně resuscitována při obrození. Určitě nemáme tak jasnou linii území ani jazyka jako Němci, Rakušáci nebo Francouzi....
Back to basics.
Příčina -> následek
Odpovědět