Alfa Romeo Baroko 16" s pneu Continental SportContact2 205/55 17.2kg
Plecháče orig. Alfa romeo 15" s pneu FIrestone Wintehawk 2 Evo 185/65 15.4kg
Rozdíl necelé 2kg, ale je to znát.
Přes zimu se asi mrknu na ty Ultraleggery
![Big Grin :D](./images/smilies/4.gif)
Problem je kde zohnat hmotnost pneu?! Pokial si ich neodvazim u seba?bloody cardinal píše:na druhou stranu, brát v úvahu hmotnost pouze disku bez gumy, pokud hovoříme o rotující a neodpružené hmotnosti, je trochu na hlavu
Neco jsem nasel, bohuzel ale zadny R17.Snowman000 píše: Problem je kde zohnat hmotnost pneu?! Pokial si ich neodvazim u seba?
Tak to ani náhodou, když jsem vybíral pneu v rozměru 215/40R17 tak rozdíl mezi nejlehčí ContiSportContact 3 (8.6kg) a nejtěžší Yokohama S.Drive (10.6kg) byl poctivý 2kg.Dallen píše:Ono gumy by měli vážít plus mínus stejně ne?
Částečně souhlas. Ty CSC3 co byly nejlehčí, mají dle zkušeností v tomhle rozměru dost měkký bočnice. S.Drive jsou celkem v poho, ale není to úplně best. Co se týká bočnic, tak v tý kategorii co jsem hledal já tak nejlepší pro mě jsou Falken RT-615 (9,1kg) a RE050A (10kg). Takže je to opět trochu složitejší a váha pouze trochu napoví.KDB píše:Váha o pneu úzce souvisí s vlastnostmi - čím jistější jízdní vlastnosti, tím těžší - tady se festovní konstrukce váhově moc okecat nedá.