Výber auta pro nováčka
Výber auta pro nováčka
Zdravím,
Potřeboval bych pomoct s výběrem auta, cenový limit je okolo 250 000, rád bych spíše nové auto, jelikož nejsem mechanik a všechno, co by se asi pokazilo by šlo do servisu. Ojetému autu bych se nebránil, kdybych poznal v jakém je stavu. Prosil bych tedy o rady a případě o doporučení. Nechám si tedy poradit do čeho bych měl jít. Nejvíce, co se mi líbí tak jsem se díval na audi,mazda. ale za tuto cenu moc toho nového neseženu, takže si rád nechám poradit.
Díky předem.
Potřeboval bych pomoct s výběrem auta, cenový limit je okolo 250 000, rád bych spíše nové auto, jelikož nejsem mechanik a všechno, co by se asi pokazilo by šlo do servisu. Ojetému autu bych se nebránil, kdybych poznal v jakém je stavu. Prosil bych tedy o rady a případě o doporučení. Nechám si tedy poradit do čeho bych měl jít. Nejvíce, co se mi líbí tak jsem se díval na audi,mazda. ale za tuto cenu moc toho nového neseženu, takže si rád nechám poradit.
Díky předem.
Re: Výber auta pro nováčka
Mazda 3, nic víc ti k tomu neřeknu. To auto mluví samo za sebe .
Jack020: Než Ti někdo bude moct smysluplně něco poradit, potřebuje znát Tvoje požadavky a potřeby. Například:
- budeš jezdit sám / ve dvou / s více cestujícícmi?
- město/ okresky / dálnice?
- kolik km zhruba za rok?
- jsi řidič začátečník, nebo už máš něco najeto a víš, co se Ti v autě líbí / nelíbí a co chceš / nechceš?
Atd.
Jinak se dá jen střílet od boku a doporučovat to, co se líbí "rádci". Já bych si třeba jako nové auto do 250 tis. Kč koupil Fiata Punto. To je příjemné, na svou třídu velmi prostorné, pohodlné a snadno ovladatelné auto s nadčasovým designem a robustní odolnou technikou:
http://www.fiat.cz/modely/punto/
Ceník:
http://www.fiat.cz/UserFiles/CZ199%20Punto%202012.pdf
- budeš jezdit sám / ve dvou / s více cestujícícmi?
- město/ okresky / dálnice?
- kolik km zhruba za rok?
- jsi řidič začátečník, nebo už máš něco najeto a víš, co se Ti v autě líbí / nelíbí a co chceš / nechceš?
Atd.
Jinak se dá jen střílet od boku a doporučovat to, co se líbí "rádci". Já bych si třeba jako nové auto do 250 tis. Kč koupil Fiata Punto. To je příjemné, na svou třídu velmi prostorné, pohodlné a snadno ovladatelné auto s nadčasovým designem a robustní odolnou technikou:
http://www.fiat.cz/modely/punto/
Ceník:
http://www.fiat.cz/UserFiles/CZ199%20Punto%202012.pdf
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat!
Omlouvám se,
Budu jezdit převážně sám, maximálně ve dvou a spíše ve městě.
Počet kilometru za rok si opravdu nedokážu odhadnout
Řidič jsem opravdu začátečník.
Šlo mi spíše i ve výběru jestli ojetinu nebo nové. Zdá se mi, že sice do té ceny seženu kvalitní ojetinu, ale než jezdit s audinou 8 let starou, mi příjde lepší koupit něco nového za přijatelnou cenu.
Ohledně fiatu neslyšel jsem na tuhle značku až takovou chválu
Mazda 3 se mi právě líbí, asi si jen doplatit.
Šlo mi spíše i ve výběru jestli ojetinu nebo nové. Zdá se mi, že sice do té ceny seženu kvalitní ojetinu, ale než jezdit s audinou 8 let starou, mi příjde lepší koupit něco nového za přijatelnou cenu.
Ohledně fiatu neslyšel jsem na tuhle značku až takovou chválu
Mazda 3 se mi právě líbí, asi si jen doplatit.
Fiaty jsou super auta, která něco vydrží. Toho bych se ani tak nebál.
Mazdu můžeš pořídit i z bazaru a pokud nenarazíš výhradně na zemtka, tak bych se taky nebál
Jestli ti záleží na názoru ostatních, tak ti můžu doporučit web s autorecenzemi, kde může kdokoliv napsat recenze daného vozu. Celkem dost věcí se tam o vybraném autě naučíš. Nebýt tohoto webu, tak mám úplně jiné auto.
Mazdu můžeš pořídit i z bazaru a pokud nenarazíš výhradně na zemtka, tak bych se taky nebál
Jestli ti záleží na názoru ostatních, tak ti můžu doporučit web s autorecenzemi, kde může kdokoliv napsat recenze daného vozu. Celkem dost věcí se tam o vybraném autě naučíš. Nebýt tohoto webu, tak mám úplně jiné auto.
A kdyby jsi chtěl super auto, za super cenu. Tak ti můžu doporučit jedině Dacia Sandero. Za tu cenu bych šel asi do tohoto. Záleží taky hodně na výbavě, ale se slušnou výbavou
Já si myslím, že je to skvělá cena. Navíc s autem se skvělé jezdí!
- [Motor: 1,2 16V 55 kW Arctica benzín,Airbag řidiče i spolujezdce + boční airbagy vpředu, Rádio s CD, MP3, Bluetooth a USB, ABS, EBD, mlhovky, Posilovač řízení, Nastavitelný volant, Palubní počítač, Centrální zamykání na DO, Auto alarm, Imobilizér, Dělená sedadla, Výškově nastavitelné sedadlo řidiče, Otáčkoměr, Elektrické ovládání oken vpředu, Vyhřívaná zrcátka, Elektrická zrcátka, Přední mlhovky, Zadní mlhovky, Tónová skla, Zadní stěrač ]
Já si myslím, že je to skvělá cena. Navíc s autem se skvělé jezdí!
Omlouvat se netřeba, takhle jsou ty informace fajn.Jack020 píše:Omlouvám se,
V jednom či dvou po městě, to znamená že větší auto než to Punto nemá cenu (nebo cokoliv té třídy - Fiesta, Corsa, Peugeot 208, nebo i to Sandero).
To je možné, Fiat bohužel doplácí na špatnou pověst ze 70. a 80. let, kdy ta auta opravdu rezla a měla potíže s elektrikou. Ale to je dávno pryč, dnešní Fiaty jsou solidní auta a navíc mají výhodu levně dokoupitelné prodloužené záruky a zejména levného servisu. V tom jim může konkurovat snad jen Ford a ta zmíněná Dacia.Jack020 píše:(...) Ohledně fiatu neslyšel jsem na tuhle značku až takovou chválu. (...)
No, to je složitá otázka. Popravdě řečeno bych si na úplné řidičské začátky asi nové auto nekupoval. Na první řekněme rok bych koupil něco ojetého vysloveně "na naučení se" třeba za 50 - 80 tisíc Kč a se snadno dostupnými díly (tj. rozhodně ne Audi, ale zase něco menšího, třeba starší Punto, Fiestu, Corsu...). Ono je totiž dost pravděpodobné, že tomu autu trochu ublížíš - něco poškrábeš, ťukneš atd. a u nového by Ti to bylo víc líto. Neber to ve zlém, to potká velkou část řidičů začátečníků.Jack020 píše:(...) Šlo mi spíše i ve výběru jestli ojetinu nebo nové. Zdá se mi, že sice do té ceny seženu kvalitní ojetinu, ale než jezdit s audinou 8 let starou, mi příjde lepší koupit něco nového za přijatelnou cenu.
No a po tom (třeba) roce už budeš vědět, co se Ti v autě líbí a co ne, co bys tam chtěl mít navíc atd. a už si vybereš nové nebo dražší / novější ojeté.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat!
taktak, Fiatbeaumont píše:Ale to je dávno pryč, dnešní Fiaty jsou solidní auta a......... Ono je totiž dost pravděpodobné, že tomu autu trochu ublížíš - něco poškrábeš, ťukneš atd. a u nového by Ti to bylo víc líto. Neber to ve zlém, ale to potká velkou část řidičů začátečníků..
upřesnil bych, že to potká velkou většinu nových aut (teda aspoń mých).... briketa: po týdnu pavouk na čelním skle, skautík do týdne ustřelené zrcátko při parkování, na brambora e36 mi asi v měsíci padla trubka, do brambora e91 mi někdo ve třech měsících nacouval, pandice neměla ani týden a v kapotě obtisklá závora z podzemních garáží....
ale k věci: doporučuju cosyk malého, benzínového slabého s dobrým výhledem ven (třeba pandice II.gen) a za dnešní výprodejové prachy (hluboko pod 200k) klidně i nová...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
zapomenout by se nemelo na korejce. i20 vypada zajimave.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Vždycky když tohle čtu, tak se mi svírají prsty na nohou v pěst.beaumont píše:To je možné, Fiat bohužel doplácí na špatnou pověst ze 70. a 80. let, kdy ta auta opravdu rezla a měla potíže s elektrikou. Ale to je dávno pryč, dnešní Fiaty jsou solidní auta a navíc mají výhodu levně dokoupitelné prodloužené záruky a zejména levného servisu. V tom jim může konkurovat snad jen Ford a ta zmíněná Dacia.
Věřím že už to ti špagety žeroucí lemplové zlepšili, ale můj kus opravdu nebyl bezprolémovou záležitostí. Ve 20tkm se měnilo servo, ve 30tkm zadní ložiska, ve 40tkm vyrezlo uložení tlumičů, do kterého Ti koumáci vyvedli odtok vody z okna, v 50tkm se vytrhl motor ze závěsů, takže celý držel na jednom šroubu. Ještě by to chtělo vyměnit řízení, protože se v něm záhadně udělala vůle, interiér vrže i při jízdě po rovné silnici, v zimě auto reaguje se značným zpožděním, ventilátor klimatizace vydává při vyšších otáčkách rachot jak kdyby auto mělo vzlétnout, ostřikovače ostřikují někam před stěrač, ale rozhodně ne na sklo. A asi bych si vzpomenul na pár dalších vlastností, které mě neustále přesvědčují o "správnosti" koupě spolehlivého, moderního Fiatu. A co jsem tak četl, tak ty samé závady trápí všechny majitele GrandePunt. Ještě že už mezi ně příliš nepatřím.
2.9T RWD