Si myslím, že si ten bojovný důchodce vzal špatného advokáta, který ani neví, že generální inspekce bezpečnostních sborů nevyřizuje žádné stížnosti na postup strážníků městské policie.
"Pan Frištenský již podal trestní oznámení proti jednomu ze strážníků. My ho brzy rozšíříme o stížnost ke Generální inspekci bezpečnostních sborů kvůli nepřiměřenosti celého zásahu a následnému postupu městské policie. Pan Frištenský byl například nesmyslně umístěn do cely předběžného zadržení," řekl Robert Pelikán, právní zástupce Fištenského.
kdybys nebyl úplně vygumovanej, tak by ti došlo, že stížnost GIBSu podal nikoliv na MP, ale na PČR. Tak nějak jsem neslyšel, že by MP měly CPZetu či oprávnění k nějakejm osobním prohlídkám MP je tu tak maximálně od toho, aby potenciálního pašíka odstřežila do příjezdu PČR. Advokát vůl nebude, to spíš ten pisálek a všichni, kteří slepě věří všemu co se píše na netu
V okamžiku, kdy policie zahájila úkony trestního řízení dle § 158/3 trestního řádu, může její postup v trestním řízení přezkoumávat už jen státní zástupce, který věc dozoruje. Zadržen mohl být ten pachatel na 48 hodin, u pachatele zadrženého na místě činu nebo bezprostředně poté, se normálně provádí osobní prohlídka i bez příkazu státního zástupce a osoba se dává do cely také bez příkazu státního zástupce, byl propuštěn dříve než za 48 hodin, takže vše je v souladu s trestním řádem. Advokát bude asi pěkný trouba, co neviděl trestní řízení ani z okna rychlíku.
UR: podle tvejch postů je vidět, žes kvalitní jurista .......... pro společnost je jen škoda, že si své "právní vzdělání" získal v Údolí dutých hlav Bob to vystihl přesně. Je to škoda.
No zatím se to ale vyvýjí přesně podle toho, jak jsem to kvalifikoval já, tedy "Násilí proti úřední osobě".
Odstíhaj za to jak toho bojovného důchodce, tak tu sjetou bezdomovkyni.
Odstíhat mohou koho chtějí...to vůbec nic neznamená. Kdyby si z takovejch blbostí měl něco dělat třeba Dalík, tak už se dávno oběsí
Je s podivem, že Tvé názory jsou trošku vepři (sorry, vepř jsi Ty...názory jsou ve při), když u dvou dementů od MPLB nic neznamená nepravomocný rozsudek a u důchodce už je pomalu trestem odnětí svobody zahájení stíhání