""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
Francouzi jsou na tohle opravdu tristní, navíc i žádost o zřetelnější Aj (bez komolení) je marná. Naštěstí po nějakých 14 dnech jsem si na ně zvyknul. A dávám jim to sežrat, když pak něco chtějí po mě:D
pamatuji anglickou diskuzi lidi as tak 5 narodnosti, kteri si vsichni vyborne rozumneli az do doby, kdy se pridal borec z manchesteru. tomu naopak nerozumnel nikdo.
po 10 letech prace pro ustredi firmy rozlezle po celem svete uz obvykle mivam problem jen s anglictinou ceskych letusek . tem tedy opravdu velmi casto nerozumim.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Je to trochu paradox, ale tím, že se angličtina rozpjala jako světový jazyk, dostala v komunikaci se světem spoustu svých rodilých mluvčí spíš do problémů.
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
to je přesné..žabožrout mluví stále stejně, jen najednou má člověk pocit, že sem tam nějaké slovo je mu povědomé. ale umím malinko francouzsky, tak mi konverzace s nimi vlastně až tak moc problémy neděla.
deed is done.... a pak, že takoví lidi nejsou.... uchazečů se přihlásilo vcelku dost, drzost některých byla donebevolající ("byl sem na brigádě na Novém Zélandě, mám praxi jako pomocník v kuchyni v hotelu, takže si myslím, že přesně splňuju Vaše kriteria" ), nicméně finální výběr mezi dvěma nejlepšími kandidáty nebyl jednoduchý.... mno, nakonec teda 1.ledence nastupuje hotový programátor, elektrikář a servisák elektro s English jen o kousek horší než je ta moje....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.