Focus vs. Civic vs. Corolla

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
Ljuba
Spolujezdec

Focus vs. Civic vs. Corolla

Příspěvek od Ljuba »

Dobrý den,

je mi 21 a plánuji ve výhledu půl roku koupit "nové" auto. Nejdříve zašlu své tipy, pak napíši požadavky.

http://www.tipcars.com/#honda-civic/14- ... 97365.html
http://www.tipcars.com/#ford-focus/20-i ... 95426.html
http://www.tipcars.com/#toyota-corolla/ ... 02434.html

Hondu jsem vybral, protože to je kvalitní japonec. Motor sice výkonem nic moc, ale auto je malé takže i tak to trochu pojede.
Majitel se o něj dobře staral.
Co se Focusu týče, vybral jsem ho pro jeho výkon, pěkný vzhled, kvalitní podvozek a cenu.
Toyotu mají rodiče, je spolehlivá, i výkon dostatečný.

Je mi celkem jedno, jestli je vůz 3 nebo 5 dveřový, důležité je, aby byla karoserie v dobrém stavu. Limit mám 60 000 Kč, samozřejmostí jsou věci jako je relativně nízká spotřeba, pojištění, kvalita zpracování, spolehlivost. Co se motoru týče, rád bych aby měl alespoň 70KW +-, aby cesta utíkala a byla s autem i nějaká zábava. A hledám jen benzin, ne naftu. Auta, která sem uvedl, jsou jen příklad, co bych si představoval.

Takže bych se rád zeptal, co byste mi z těchto aut doporučili a proč, případně nějakou jinou variantu.

VELMI DĚKUJI, MOC MI TO POMŮŽE. DÍKY!!!
mmira
Moderátor

Re: Focus vs. Civic vs. Corolla

Příspěvek od mmira »

ten focus je strasny, navic je zcela jasne, ze uvadenych 133 300 km na tachometru nebude realnych. sveho casu jsem 2.0i shanel dost intenzivne a nenasel jsem jediny nestoceny.

uvedeny civic, pokud si dobre pamatuji, byl lehky, tak na nej ten motor stacil. otazkou ej, v jake bude motor kondici. byvaji dost olitane.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
šmoula
Mistr volantu

Příspěvek od šmoula »

Jedničkovej Focus prý hnije... Navíc toho, kterýho sis vybral bych si fatk nekoupil...
2.0i 107kW
Ljuba
Spolujezdec

Příspěvek od Ljuba »

Jasně, ty auta jsem sem dal jen pro orientaci:-d..

Díky za názory.. Co se týče těch stočených kilometrů, jak mám šanci to poznat, když to pudu kupovat??

BTW: momentálně jsem toho focuse vyřadil z výběru a přidal mazdu 323f bj..souboj japonců :))
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Líbí se mi cesta kterou míříš, ale určitě se připrav na to, že budou hnít. A ne úplně málo. S korozí mají nejmenší problém asi Fr a It auta, ale tam je špatně zase všechno ostatní.
2.9T RWD
Deli
Letec

Příspěvek od Deli »

jedničkovej focus kvete hlavně předFL :) a ten z inzerátu vypadá jako nějaká votuzenina, já to radši ani nerozklikával, nechci si kazit víkend :))
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III :)
Fordem tam, vlakem zpátky! ;;)
Odpovědět