Dalsi auto - kterym smerem?

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
Eda
Mistr volantu

Dalsi auto - kterym smerem?

Příspěvek od Eda »

Cau,

nekdy na pristi sezonu se chcu s autem posunout nekam dal a tak zvazuju moznosti - chtel bych vas poprosit o dalsi nahled, tipy apod. V okoli mam vetsinou lidi jejichz rada zni golf nebo oktavka...

Pouziti:
- zabava jako hlavni faktor
- rocni najezd 5-10tkm
- auto bude stat na sidlisti
- v aute budu na 90% jezdit sam, zbylych 10% ve dvou
- nemam zazemi, vybaveni ani zkusenosti s vlastnim opravovanim - vse by slo do servisu
- vychozi stav je e36 328i - v poradku technicky, horsi vzhledove (rezne jako kazda e36)

Varinaty o kterych premyslim nejcasteji:

1) neresit vzhled a upravovat e36 ciste po technicke strance
- asi nejlevnejsi, ale bude to vecnej boj se rzi, bezpecnost e36 uz dneska taky nevyhovuje, zustatkova hodnota auta se pak bude blizit k nule

2) poresit vzhled, prodat e36 a neco dosetrit na e46 330i.
- max co su ochotnej do toho dat je cca 250t, zatim me vychazi jako nejrozumejsi varianta

3) jako predchozi varianta, ale koupit hot hatch
- tato varianta me laka moc, hot hatche me pritahuji a za 250k uz neco pujde sehnat, vcetne CTR, Clia RS apod

Nejaky dalsi napady? Dik
M140i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
Brus
Letec

Re: Dalsi auto - kterym smerem?

Příspěvek od Brus »

vzhledem k těm bodům "použití" bych šel do HH.

vpodstatě řeším podobné zadání, jen u mě ten první bod úplně nesedí a primárně to chci jako rychlý potah a tam by mi seděla víc ta E46 (i když spíš se dívám po E87)
Pravda vyděsí
enthusiastic.driver
Řidič začátečník

Příspěvek od enthusiastic.driver »

Trochu se to neslučuje se slovním spojením "jít dál", ale taky bych bral asi HH...

Kupovat bez garáže a ještě na sídlišti nějaký klasický sporťák je imho škoda (samo, dá se, ale za pár roků bude opticky vypadat jako současná E36...), E46 330i je imho primárně cestovní a až v druhé řadě zábavné auto a na roční nájezd 5 - 10 tkm mi to přijde jako "zbytečně kompromisní" auto... Nějaký vykuchaný MRS nebo CTR se svorem jsou sice koncepčně krok zpět, ale zábavné by mohly být víc, než dost...
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

sti, evo nebo wrc?
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

to je fakt wrx by mohla být taky zajímavá volba, sti ani evo za ty prachy asi nebude
Pravda vyděsí
karelpipa
Pan Řidič

Příspěvek od karelpipa »

https://www.youtube.com/watch?v=i6iSAwLsApM
Moje kolo s Imprezou :))
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Jestli CTR, tak doporučuju jedině s LSD a krátkou převodovkou, to je pak krok výrazně kupředu. Hlavně pokud to bude možný, tak bych se vyhnul vlastním úpravám, bo do toho velmi jednoduše zahučí daleko víc peněz než těch 25Ot. Ideálně koupit nějakou dobře provozovanou a už upravenou. Sice tuhle neznám, ale tváří se to za ty prachy rozumě a majitel tam píše že naní dá i záruku.

PS: kdyby jsi se pak chtěl zbavit tý přední kapoty, tak bych ji bral ;) (potřebuju na předku ještě trochu zhodit).

WRX, EVO atd - to tě podle mýho sežere finančně a že by jsi v tom zažil větší zábavu si nemyslím (spíš jen větší rychlost). Clio RS by byla skvělá volba, ale bohužel do něj dostat špéru je dost složitý a bez ní bych fwd na zábavu nekupoval.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

svezení v jarkově CTR se mi hodně líbilo :-) tudy by asi taky vedla cesta. až na ten hlučný výfuk.. ten bych asi dlouhodobě nepřekousl :D
Pravda vyděsí
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

brus: už jsem si nechal udělat jakési tišítko do zadního tlumiče, ale vydrželo tam asi jen 20km. Mám rád prostě kravál - bez toho to není ono :) .
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Ty máš rád kravál a ostatní to musí poslouchat....
Back to basics.
Příčina -> následek
Odpovědět