Auto pro 5ti členou rodinu
-
- Autoškolák
Re: Auto pro 5ti členou rodinu
Co ta Kia nikdo nemá zkušenosti? Četl jsem, že bude facelift, kde bude spoustu vylepšení, cena je výborná a podle tabulek kufr vypadá taky docela velkej...nejste někdo vlastníkem tohoto vozu?
Do SUV bych teda nešel, to úplně popírá tvoje požadavky.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
-
- Autoškolák
Tak samozřejmě to neni tak prostorný, ale jelikož jak jsem psal, v plnym počtu už moc nejezdíme a kdyžtak máme dvě auta, tak mi SUV této velikosti nepřijde tak špatné. Jde o to, že táta chce čtyřkolku a to bohužel kromě drahého Sharanu a levnější varianty Alhambra bohužel už nikdo jiný nemá. :/M.Z. píše:Do SUV bych teda nešel, to úplně popírá tvoje požadavky.
Tak trošku nevíte, co vlastně chcete.... Ale musí to jezdit pod 7.5 litru, vozit 5 dospělých, převážet jízdní kola z/do servisu, cena maximálně 750 tisíc a čtyřkolka.....
Možná bych se oklikou vrátil k myšlence dvou auta. Stávající Multivan nechat na servis kol a dokoupit něco dalšího? Ale i tak to nebude mít řešení, pokud je podmínka 750tKč, čtyřkolka, 5 normálně sedících dospělých, nové auto.
Možná bych se oklikou vrátil k myšlence dvou auta. Stávající Multivan nechat na servis kol a dokoupit něco dalšího? Ale i tak to nebude mít řešení, pokud je podmínka 750tKč, čtyřkolka, 5 normálně sedících dospělých, nové auto.
-
- Autoškolák
Psal jsem, že to vození kol je příležitostné proto už nepotřbujeme auto o velikosti Multivanu. Mít tři auta v rodině je podle mě hloupost, protože auta už se nebudou moct skoro nikam nacpat a budou to akorát další výdaje za pojištění a servis. A spotřeba u naftovýho auta s rozumnym výkonem pod 7 litrů při ekonomický jízdě mi v dnešní době nepřijde přehnaný. Jde mi prostě o to, že Multivan už pořádně nevyužijeme, na dovolený jezdíme v čím dál menším počtu a ten počet se už bude jenom zmenšovat, takže se na dovolený už jezdí spíše ve čtyřech+ Multivan už je v pokročilym věku a provozovat dalších pár let už teď 8 let staré auto zadarmo nebude. Každopádně zatim výběr skončil u Alhambry která je cenově oproti Sharanu mnohem lepší a je to pořád velmi prostorné auto, které za pár let asi vyměníme zase za něco o trochu menšího. Chtěl jsem se jenom zeptat na tu Kiu, protože mě zaujala a toť vše
Pro 4 lidi ztrácí velké MPV zcela svůj význam (větší šířka a 3 plnohodnotná sedadla vzadu.) Zůstávají jen negativa.
MPV nikdy není ve 4 lidech tak pohodlné jako velký sedan/kombi. Vždycky se vzadu sedí trochu jako na bidýlku a sedadla jsou menší, tužší....díky potřebě je sklápět, překlápět....
MPV nikdy není ve 4 lidech tak pohodlné jako velký sedan/kombi. Vždycky se vzadu sedí trochu jako na bidýlku a sedadla jsou menší, tužší....díky potřebě je sklápět, překlápět....
-
- Autoškolák
To je jasný no, taky bych byl pro něco typu Outback, ale jak jsem psal už na začátku, naši chtěj něco vyššího...
-
- Autoškolák
Tak nakonec jsme trochu upustili z pohonu 4x4 a rozhodli se, že nejlepší variontou s ohledem na prostor a velikost bude známý Ford S-Max. Teď se ovšem rozhodujeme mezi benzínovým EcoBoostem 1.6 a dvoulitrovou naftou. Chci se proto zeptat co byste spíše doporučili? Jelikož vetšina cest v roce je po městě a krátké cesty po okreskách a dálnicích, tak nám spíš výchází lépe benzínová varianta. Nevíte někdo jaké jsou rozdíly ve spotřebách u těchto dvou motorů? Ta 1.6 vypadá papírově slibně, ale v reálu to pak může být uplně jinak. Prodejce u Fordu nám řekl, že když se s tim naftovym jezdí hodně po městě, tak se prý níčí ten filtr pevných částic a musí se brzo vyměnit, nevíte co je na tom pravdy? A jěště se chci někoho z vás zeptat, jestli nevíte o nějaké dobré nabídce na ojetou Pandu? Rozohodli jsme se pro třetí auto do města tak do 70 tisíc rozpočet a jelikož nám auta někdy nestačej tak by tohle bylo super řešení. Předem díky všem za odpověď.
S-Max TDCI máme ve firmě, 2007,96kw a konkrétně na něm se jezdí přes týden jen krátké trasy a do servisu na výměnu oleje, počítač posílá někdy i po 5-7tkm Takže já bych rozhodně šel do benálu. Odhaduju u té 1,6 kombinaci kolem 10l.
Shodou okolností jsem provozoval i Pandu 1,2 a koupi určitě schvaluju, je to vděčné vozítko.
Shodou okolností jsem provozoval i Pandu 1,2 a koupi určitě schvaluju, je to vděčné vozítko.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3