Auto pro 5ti členou rodinu

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
TondaPolak
Autoškolák

Re: Auto pro 5ti členou rodinu

Příspěvek od TondaPolak »

To bych asi neřekl no, soused má taky Multivan už druhej a je spokojenej. Do VW jsme šli kvůli pozitivním ohlasům na spolehlinost, bohužel jsme si zrovna vybrali kus který se neustále, jak to říct slušně, porouchával :D
Dneska byl táta u Seatu a nabídli pěknou cenu s dobrou výbavu, tak uvidíme. Co mě překvapilo je dodací lhůta 4 měsíce u Sharanu? :-o
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

4 měsíce jsou ještě pohoda...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Honza42
Letec

Příspěvek od Honza42 »

Tak pozitivní ohlasy se dají posbírat na každé auto. Akorát u některých to dá víc práce a déle to trvá. ;)
Hlavně ať tatík vezme ty největší kola co převáží a zkusí si to tam naskládat. Protože já mám předchozí generaci, kde lze vyndat sedadla, a stejně bych tam kola tedy vozit nechtěl.
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

starý sharan je na kola vpohodě, 3 lidi + 3kola + nějaké věci se vešly celkem vklidu. pokud 2 lidi, tak dozadu nacpeš kol 5 + spoustu dalších zavazadel.

právě velikost toho auta je tak akorát, že i 29" bike se tam vleze bez rozebírání.
Pravda vyděsí
MiN
Autoškolák

Příspěvek od MiN »

24" MTB se vejde i do Touranu, takže se Sharanem bych neviděl vůbec problém.
TondaPolak
Autoškolák

Brus píše:starý sharan je na kola vpohodě, 3 lidi + 3kola + nějaké věci se vešly celkem vklidu. pokud 2 lidi, tak dozadu nacpeš kol 5 + spoustu dalších zavazadel.

právě velikost toho auta je tak akorát, že i 29" bike se tam vleze bez rozebírání.
Ok to jsem chtěl slyšet :D samozřejmě, že to neni jako do Multivanu, ale dodávku už nechceme a tohle asi bude ideál. Jěště jsem se chtěl zeptat jak je na tom velikostně Kia Sorento? Je mi jasný, že to neni jako Sharan a jemu podobný, ale spíš jestli někdo nemá zkušenosti :)
Honza42
Letec

Příspěvek od Honza42 »

Tak tedy poslyš i druhou část pravdy. Pokud tatík bude pravidelně převážet kola v Sharanu, tak se z toho věčnýho uvazování a rovnání (aby se nic neodřelo na autě ani na kolech) zblázní. Druhá možnost je, že ten Sharan bude za rok vypadat uvnitř jako dobytčák a zákazníci budou mít občas odřená kola.
Já bych tohle řešil asi pěknou kárkou za auto. Pokud tedy nejezdíte s těmi koly tisíce kilometrů.

Mně se do Sharanu silnička zas tak snadno nevejde, by dlouhá sedlovka. Kolo se musí hodně naklopit a uvnitř zas narovnat. Jasně, dá se rozebrat. Radosti kopec.
TondaPolak
Autoškolák

Honza42 píše:Tak tedy poslyš i druhou část pravdy. Pokud tatík bude pravidelně převážet kola v Sharanu, tak se z toho věčnýho uvazování a rovnání (aby se nic neodřelo na autě ani na kolech) zblázní. Druhá možnost je, že ten Sharan bude za rok vypadat uvnitř jako dobytčák a zákazníci budou mít občas odřená kola.
Já bych tohle řešil asi pěknou kárkou za auto. Pokud tedy nejezdíte s těmi koly tisíce kilometrů.

Mně se do Sharanu silnička zas tak snadno nevejde, by dlouhá sedlovka. Kolo se musí hodně naklopit a uvnitř zas narovnat. Jasně, dá se rozebrat. Radosti kopec.
To ježdění s kolama je příležitostný spíš, když táta veze nějakýmu kamarádovi kolo domů. Takže těch přejezdů právě neni tolik. A on i ten Multivan je po těch letech pěkně vevnitř poškrábanej.
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

MiN píše:24" MTB se vejde i do Touranu, takže se Sharanem bych neviděl vůbec problém.
o dětských kolech se nebavíme :-)
Pravda vyděsí
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

@brus: a co když myslel takovou obludnost, jako je bicykl s rámem velkým 24" ??? :D
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Odpovědět